googlefb33916f00e95bd8

ALTERNATIEVE TREKKINGS INCA TRAIL

De Inca Trail is de meest bekende en meest populaire trekking in Peru. Je moet dan ook minimaal 4-6 maanden van te voren boeken, zeker in het hoogseizoen. Veel mensen bedenken zich dit te laat en vissen achter het net. Niet getreurd! Er zijn een aantal alternatieve trekkings die minstens zo mooi en spectaculair zijn maar niet de naamsbekendheid hebben van de Inca Trail. Laat u niet uit het veld slaan als de Inca Trail niet meer te boeken is en boek één van de alternatieven zoals de Salkantay Trek, de Lares Trek of één van de andere hieronder beschreven opties. De beschrijving betreft de trekkings zoals wij die in ons pakket hebben.

De Lares Trekking (4 dagen)

Hoogte: 2.850 – 4.400 m
Hoogseizoen: Het hele jaar door
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Moeilijkheidsgraad: Normaal / Matig

 

De Lares vallei trekking biedt een combinatie van een prachtig landschap, traditionele culturen, en Machu Picchu op de 4e en laatste dag. De tocht voert u door prachtige berglandschappen en over hoge bergpassen. U zult twee nachten doorbrengen in traditionele Peruaanse dorpjes. De vierde dag ziet u de schatten van Machu Picchu onder leiding van een gids.

 

1e dag: U wordt met een busje opgehaald in uw hotel in Cuzco. De eerste stop is in het dorpje Calca waar u even de lokale markt kunt bezoeken om de laatste boodschappen te doen. Daarna reist u door naar het dorpje Lares waar de eigenlijke trekking begint. Voordat de trekking start krijgt u hier eerst nog nog een lekkere lunch aangeboden. U stijgt deze eerste dag langzaam naar het einddoel, de camping op een hoogte van 3.600m. Dit is alvast een goede training voor de dagen die volgen.

 

Alpaca tijdens Lares Trekking2e dag: Vandaag is de meest uitdagende dag van de  Lares trek omdat u over de pas van Sacsayllame op 4.400m hoogte zult klimmen. Deze 4 uur durende tocht gaat steil omhoog maar u wordt beloond met zicht op ruige bergen, de lappendeken van landerijen en adembenemende vergezichten.

 

3e dag: Na het ontbijt daalt u af door een prachtig natuurgebied met prachtige bossen en kunt u genieten van de enorme soortenrijkdom en de verandering van flora en fauna die optreedt in het landschap tijdens deze 3 uur durende wandeling. De tocht eindigt in de Heilige Vallei van de Inca’s. Na de lunch bezoekt u Ollantaytambo, gaat hier heerlijk dineren en stapt tot slot op de trein naar Aguas Calientes waar u de nacht doorbrengt.

 

4e dag: De laatste dag staat helemaal in het teken van het bezoek aan Machu Picchu. U bezoekt in alle vroegte het complex onder de deskundige leiding van een gids maar er is daarna ook genoeg tijd om zelf rond te kijken op het uitgestrekte terrein. De trein brengt u terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u met een busje verder naar Cuzco vervoerd.

 

De Salkantay Trekking naar Machu Picchu (5 dagen)

Hoogte: 1.950 – 4.600m
Hoogseizoen: april-november
Duur: 5 dagen / 4 nachten
Moeilijkheidsgraad: Matig / Uitdagend
Let op: Gesloten in februari

De Salkantay (6.264m) was voor de Inca’s een zeer belangrijke berg en maakt deel uit van de bergketen van Vilcabamba. Het daglicht in dit gebied is bijzonder mooi en zorgt voor een prachtig uitzicht op het gevarieerde landschap en de tropische bossen. Tijdens deze tocht heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met lokale boeren en meer te leren over hun leven in de Andes, hun gewoontes en tradities. Deze trekking is een perfecte combinatie van cultuur en natuur. De tocht eindigt in Machu Picchu. De Salkantay trekking duurt 5 dagen maar er is ook een 4-daagse variant waarbij een deel van het parcours per auto wordt afgelegd. Tijdens de trekking kunt u een deel van uw bagage laten dragen door een lastdier (max. 7kg).

 

1e dag: U wordt met een busje opgehaald in uw hotel in Cuzco. Met een busje wordt u vervoerd naar het dorpje Marcoccasa op 3.400m. Hier ontmoet u de ruiters en de rest van de groep. Hier start ook de trekking en begint u de trekking met een wandeling door een prachtige vallei, omgeven door met sneeuw bedekte bergen. De eerste dag eindigt bij de camping Bij Salkantay pampa op 3.900m hoogte.

 

2e dag: Vandaag is een zeer uitdagende dag. U beklimt de Salkantay Pass op 4.600m hoogte. Na de zeer pittige beklimming wordt u beloond met een schitterend uitzicht op de sneeuwhellingen van de Salkantay. Vervolgens daalt u weer af en komt u weer in de dichte vegetatie van het tropische bos waar ook de camping ligt.

 

Hoogste punt Salkantay Trekking3e dag: Vandaag kunt u onderweg genieten van de vele soorten orchideeën, bromelia’s en vele andere planten. Ook komt u langs diverse koffie-, cacao- en fruit- plantages. U krijgt een inkijkje in hoe lokale families deze plantages beheren. In Lucmabamba kunt u ook zien hoe ze hun gewassen oogsten en…..u leert meer over koffie!

 

4e dag: In de vroege morgen brengt u een bezoek aan de archeologische site Lucmabamba. Hier heeft u, als het weer een beetje meezit, een prachtig uitzicht op Machu Picchu. Vervolgens daalt u verder af naar Aguas Calientes, het dorpje onder Machu Picchu waar u ook de nacht doorbrengt. De laatste dag bezoekt u het imposante Machu Picchu.

 

5e dag: De laatste dag staat helemaal in het teken van het bezoek aan Machu Picchu. U bezoekt in alle vroegte het complex onder de deskundige leiding van een gids maar er is daarna ook genoeg tijd om zelf rond te kijken op het uitgestrekte terrein. De trein brengt u terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u met een busje verder naar Cuzco vervoerd.

 

PS: Er bestaat, zoals hierboven al vermeld,  ook een 4-daagse variant op Salkantay Trek. Hierbij wordt een deel van het parcours met een busje afgelegd.

 

Inca Jungle Trail (4 dagen)

Hoogte: 1.850 – 4.350m
Hoogseizoen: april – november
Duur: 4 Dagen – 3 Nachten
Moeilijkheidsgraad: Matig

De Inca Jungle Trail is een combinatie van wandelen en mountainbiken. Deze  avontuurlijke tocht, die 4 dagen duurt, voert u van het oude Cuzco helemaal naar Machu Picchu. Onderweg komt u door verschillende lokale dorpjes en langs archeologische sites van de Inca’s. U begint in een vallei op meer dan 4.000m boven zeeniveau. Vanaf hier daalt u, gedurende 4 uur, per mountainbike af, dwars door een tropisch bos. De tocht gaat langs indrukwekkende bergen met prachtig uitzicht op de omgeving. De volgende dagen ziet u nog vele vergezichten en komt u langs kleine pittoreske dorpjes, waar u ook lokale gewassen zoals coca kunt zien. Als u bijna aan het einde van de tocht bent heeft u, met goed weer, een prachtig uitzicht over de Inca Trail. Tot slot kunt u, voordat u vertrekt  naar Machu Picchu, van de warmwaterbronnen in Aguas Calientes genieten.

 

Mountainbiken Inka Jungle Trail1e dag: In Cuzco wordt u opgehaald bij uw hotel en wordt u met een busje naar Chinchero gebracht. Vanaf hier gaat u door naar Ollantaytambo om vervolgens de pas van Abra Malaga te beklimmen (4.350m). Hier krijgt u een mountainbike en start de afdaling.  Onderweg bezoekt u verschillende dorpjes en de archeologische site van Wamanmarka. U overnacht in de buurt van Santa Maria. U kunt hier ook een tour op quadbikes doen (Optioneel: u dient dit van te voren bij ons te reserveren).

 

2e dag: Vandaag begint de trekking langs de oevers van de Vilcanota-rivier. Een deel van de tocht gaat over de oude Inca paden. Onderweg kunt u genieten van de lokale fauna zoals de kolibrie, papegaaien, en adelaars. De route brengt u naar van Cocalmayo waar u kunt ontspannen in de warmwaterbronnen. De tocht eindigt in Santa Teresa waar u ook zult overnachten.

 

3e dag: Als u wilt kunt u een adrenaline boost ervaren door aan een Zip-line over de vallei te suizen (Optioneel: u dient dit van te voren bij ons te reserveren). Daarna wordt u per bus naar de waterkrachtcentrale gebracht waar u zult ontbijten. De trekking voert u vervolgens langs de oevers van de Urubamba naar Aguas Calientes (dorpje onder Machu Picchu). Onderweg bezoekt u nog het natuurpark van Mandor met haar lokale flora en met wat geluk ook de lokale vogels. In Aguas Calientes wordt geluncht en kunt u verder ontspannen.

 

4e dag: U bezoekt, o.l.v. een gids, het complex van Machu Picchu. Ook is er genoeg tijd om zelf rond te kijken. Tot slot neemt u de trein naar Ollantaytambo en wordt u vanaf daar met een busje naar Cuzco teruggebracht.

De Choquequirao Trekking (4, 8 of 13 dagen)

Choquequirao betekent “wieg van goud” in het Quechua, hoewel dit waarschijnlijk niet de oorspronkelijke Inca naam is. Het is een andere “verloren stad van de Inca’s”. Deze locatie ligt hoog op een bergkam op bijna 1.750m boven de razende Apurimac rivier, die gevoed wordt door de gletsjers van de omliggende, met sneeuw bedekte, bergtoppen. We hebben een 4-, 8- en 13-daagse trek, waarvan de 8- en 13-daagse trekking eindigt in Machu Picchu.

Ausangate Trekking (4 of 5 dagen)

De Vilcanota Cordillera is een indrukwekkende bergketen die het massief van de berg Ausangate (6.385m) en drie andere pieken boven de 6.000 meter omvat.

Dit is een geweldig gebied voor trekkings, die alle liefhebbers de kans biedt om weg te dromen: een spectaculair berglandschap, sneeuwpieken, warmwaterbronnen, turquoise meren, gletsjers, lama’s, alpaca’s en pittoreske dorpjes bevolkt door oorspronkelijke bewoners die nog afstammen van de Inca’s. Bewoners die, gekleed in hun kleurrijke traditionele kleding, weten hoe belangrijke het is de bergen en de omgeving te respecteren en te behouden.

 

Sneeuwbedekte bergtoppen, uitzicht tijdens de Inca TrailIn de Andes-Cosmovision is de Ausangate de belangrijkste heilige berg rondom Cuzco en de hoogvlakte. Daarom noemt men het Apu Ausangate (APU is de naam die aan ‘het heilige’ in het Andesgebergte wordt gegeven).

 

Ausangate is een prachtige trektocht. Bijna alle paden liggen op hoogtes boven 3.700 meter. Dit betekent dat je een uitstekende lichamelijke conditie moet hebben en vooral een goede acclimatisering aan de hoogte moet hebben gehad!! We hebben een 4- en een 5-daagse variant en de “Vinicunca Rainbow Mountain and Ausangate Trek” van 5 dagen.

Vilcabamba Trekking (7, 8 of 15 dagen)

Het gebied van Vilcabamba, ligt ten noordwesten van Cuzco in de provincie “La Convencion”. Het betreft de oostelijke bergketen van de Andes. Dit is een keten van sneeuw bedekte pieken, hoge bergen, bossen, en constante klimaatveranderingen. De streek ligt tussen twee diepe canyons, de canyon van Apurimac aan de linkerkant en Willcamayu canyon aan de rechterkant. Door het dal van deze canyons lopen zeer snelstromende rivieren die de canyons hebben gevormd en nog steeds één van de mooiste en spectaculairste landschappen van de Andes-regio opleveren.

 

We hebben verschillende Vilcabamba trekkings: Vilcabamba en Machu Picchu (7 dagen), Vilcabamba en Choquequirao (8 dagen) en de Vilcabamba Trek – Espiritu Pampa en Machu Picchu (15 dagen).

Huchuy Qosqo Trekking (2 dagen)

Deze tocht is ideaal voor degenen die echt in ‘the middle of nowhere’ willen zijn, met alleen de natuur om zich heen. huchuy qosqoU kampeert midden in de wildernis in een gebied dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Huchuy Qosqo (klein Cuzco) ligt boven de vallei van Urubamba en biedt een spectaculair uitzicht over de bergketen Cordillera de Vilcanota. We hebben 2 trekkings naar Huchuy Qosqo: de Huchuy Qosqo Trek en de Heilige Vallei (2 Dagen) en de  Huchuy Qosqo Trek naar Machu Picchu (2 dagen).

 

Als u interesse heeft in één van bovenstaande trekkings neem dan contact met ons op.

ToPeru.nl is onderdeel van PeruHolandaTours - © 2019

Powered by RealGen