SALKANTAY TREK EN MEER ALTERNATIEVEN

De Inca Trail is de meest bekende en meest populaire trekking in Peru. Je moet dan ook minimaal 4-6 maanden van te voren boeken, zeker in het hoogseizoen. Veel mensen bedenken zich dit te laat en vissen achter het net. Niet getreurd! Er zijn een aantal alternatieve trekkings die minstens zo mooi en spectaculair zijn maar niet de naamsbekendheid hebben van de Inca Trail. Laat u niet uit het veld slaan als de Inca Trail niet meer te boeken is en boek één van de alternatieven zoals de Salkantay Trek, de Lares Trek of één van de andere hieronder beschreven opties. De beschrijving betreft de trekkings zoals wij die in ons pakket hebben.

De Salkantay Trek naar Machu Picchu (5 dagen)

Hoogte: 1.950 – 4.600m
Hoogseizoen: april-november
Duur: 5 dagen / 4 nachten
Moeilijkheidsgraad: Matig / Uitdagend
Let op: Gesloten in februari

Inleiding Salkantay Trek

De naam Salkantay trek is afgeleid van de berg Salkantay. De Salkantay (6.264m) was voor de Inca’s een zeer belangrijke berg en maakt deel uit van de bergketen van Vilcabamba. Het daglicht in dit gebied is bijzonder mooi en zorgt voor een prachtig uitzicht op het gevarieerde landschap en de tropische bossen. Tijdens de Salkantay Trek maakt u kennis met lokale boeren en leert u meer over hun leven in de Andes, hun gewoontes en tradities. Deze trekking is een perfecte combinatie van cultuur en natuur. De tocht eindigt in Machu Picchu. De Salkantay trek duurt 5 dagen maar er is ook een 4-daagse variant waarbij het parcours iets anders is. Tijdens de Salkantay trekking kunt u een deel van uw bagage laten dragen door een lastdier (max. 7kg).

Programma van dag tot dag

1e dag: U wordt met een busje opgehaald in uw hotel in Cuzco. U gaat eerst naar het dorpje Marcoccasa op 3.400m. Hier ontmoet u de ruiters en de rest van de groep. Bovendien begint hier ook de trekking die start met een wandeling door een prachtige vallei die omgeven is met door met sneeuw bedekte bergen. Ten slotte komt u aan op de camping bij Salkantay pampa op 3.900m hoogte.

2e dag: Vandaag is een zeer uitdagende dag. U beklimt namelijk de Salkantay Pas op 4.600m hoogte. Na de zeer pittige beklimming wordt u beloond met een schitterend uitzicht op de besneeuwde hellingen van de Salkantay. Vervolgens daalt u weer af en bereikt de dichte vegetatie van het tropische bos waar ook de camping ligt.

Hoogste punt Salkantay Trek3e dag: Vandaag kunt u onderweg genieten van de vele soorten orchideeën, bromelia’s en vele andere planten. U komt langs diverse koffie-, cacao- en fruit- plantages. U krijgt ook een inkijkje in hoe lokale families deze plantages beheren. In Lucmabamba ziet u hoe ze hun gewassen oogsten en….. u leert meer over koffie!

4e dag: Vroeg in de morgen brengt u een bezoek aan de archeologische site Lucmabamba. Hier heeft u, als het weer een beetje meezit, een prachtig uitzicht op Machu Picchu. Vervolgens daalt u verder af naar Aguas Calientes, het dorpje onder Machu Picchu. Hier brengt u ook de nacht door. De laatste dag bezoekt u het imposante Machu Picchu.

5e dag: De laatste dag staat helemaal in het teken van het bezoek aan Machu Picchu. U bezoekt in alle vroegte het complex onder de deskundige leiding van een gids. Echter er is daarna nog genoeg tijd om zelf rond te kijken op het uitgestrekte terrein. De trein brengt u terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u met een busje verder naar Cuzco vervoerd.

PS: Er bestaat, zoals hierboven al vermeld,  ook een 4-daagse variant op Salkantay Trek. Hierbij loopt u een iets andere route.

De Lares Trek (4 dagen)

Hoogte: 2.850 – 4.400 m
Hoogseizoen: Het hele jaar door
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Moeilijkheidsgraad: Normaal / Matig

Inleiding Lares Trek

De Lares trek biedt een combinatie van een prachtig landschap, traditionele culturen, en Machu Picchu op de 4e en laatste dag. De tocht voert u door prachtige berglandschappen en over hoge bergpassen. U brengt twee nachten door in traditionele Peruaanse dorpjes. De vierde dag ziet u de schatten van Machu Picchu onder leiding van een gids.

Programma van dag tot dag

1e dag: U wordt, met een busje, opgehaald bij uw hotel in Cuzco. De eerste stop is in het dorpje Calca waar u kort de lokale markt bezoekt om de laatste boodschappen te doen. Daarna reist u door naar het dorpje Lares waar de eigenlijke trekking begint. Voordat de trekking start krijgt u hier eerst nog nog een lekkere lunch aangeboden. Daarna stijgt u op deze eerste dag langzaam naar het einddoel, namelijk de camping op een hoogte van 3.600m. Dit is alvast een goede training voor de dagen die volgen.

Lama doet zich tegoed aan het gras2e dag: Vandaag is de meest uitdagende dag van de  Lares trek omdat u over de pas van Sacsayllame op 4.400m hoogte zult klimmen. Deze 4 uur durende tocht gaat steil omhoog maar u wordt beloond met zicht op ruige bergen, de lappendeken van landerijen en adembenemende vergezichten.

3e dag: Na het ontbijt daalt u af door een prachtig natuurgebied. Het bestaat uit prachtige bossen en u kunt genieten van de enorme soortenrijkdom. U ziet een opvallende verandering van flora en fauna in het landschap, tijdens deze 3 uur durende wandeling. De tocht eindigt in de Heilige Vallei van de Inca’s. Na de lunch bezoekt u Ollantaytambo en gaat hier heerlijk dineren. Ten slotte stapt u op de trein naar Aguas Calientes waar u de nacht doorbrengt.

4e dag: De laatste dag staat helemaal in het teken van het bezoek aan Machu Picchu. U bezoekt in alle vroegte het complex onder de deskundige leiding van een gids maar er is daarna nog genoeg tijd om zelf rond te kijken op het terrein. De trein brengt u terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u met een busje verder naar Cuzco vervoerd.

De Lares trek wordt in het algemeen als minder zwaar ervaren als de Salkantay Trek. Dit heeft o.a. te maken met de hoogte.

Inca Jungle Trail (4 dagen)

Hoogte: 1.850 – 4.350m
Hoogseizoen: april – november
Duur: 4 Dagen – 3 Nachten
Moeilijkheidsgraad: Matig

Inleiding Inka Jungle Trail

De Inca Jungle Trail is een combinatie van wandelen en mountainbiken. Deze  avontuurlijke tocht, die 4 dagen duurt, voert u van het oude Cuzco helemaal naar Machu Picchu. Onderweg komt u door verschillende lokale dorpjes en langs archeologische sites van de Inca’s. U begint in een vallei op meer dan 4.000m boven zeeniveau. Vanaf hier daalt u vervolgens in ongeveer 4 uur met de mountainbike af. De weg voert dwars door een tropisch bos. De tocht gaat langs indrukwekkende bergen met prachtig uitzicht op de omgeving. De volgende dagen ziet u nog vele vergezichten en komt u langs kleine pittoreske dorpjes, waar u ook lokale gewassen zoals coca kunt zien. Bijna aan het einde van de tocht heeft u een prachtig uitzicht over de Inca Trail. Tot slot kunt u, voordat u naar Machu Picchu vertrekt, genieten van de warmwaterbronnen in Aguas Calientes.

Programma van dag tot dag

Mountainbiken Inka Jungle Trail1e dag: In Cuzco wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat met een busje naar Chinchero. Vanaf hier gaat u door naar Ollantaytambo om vervolgens de pas van Abra Malaga te beklimmen (4.350m). Hier krijgt u een mountainbike en start de afdaling.  Onderweg bezoekt u verschillende dorpjes en de archeologische site van Wamanmarka. U overnacht in de buurt van Santa Maria. U kunt hier ook een tour op quadbikes doen (Optioneel: u dient dit van te voren bij ons te reserveren).

2e dag: Vandaag begint de trekking langs de oevers van de Vilcanota-rivier. Een deel van de tocht gaat over de oude Inca paden. Onderweg kunt u genieten van de lokale fauna zoals de kolibrie, papegaaien, en adelaars. De route brengt u naar van Cocalmayo waar u kunt ontspannen in de warmwaterbronnen. De tocht eindigt in Santa Teresa waar u ook zult overnachten.

3e dag: Als u wilt kunt u een adrenaline boost ervaren door aan een Zip-line over de vallei te suizen (Optioneel: u dient dit van te voren bij ons te reserveren). Daarna wordt u per bus naar de waterkrachtcentrale gebracht waar u zult ontbijten. De trekking voert u vervolgens langs de oevers van de Urubamba naar Aguas Calientes (dorpje onder Machu Picchu). Onderweg bezoekt u nog het natuurpark van Mandor met haar lokale flora en  lokale vogels. In Aguas Calientes kunt u lunchen en wat ontspannen.

4e dag: U bezoekt, o.l.v. een gids, het complex van Machu Picchu. Ook is er genoeg tijd om zelf rond te kijken. Tot slot neemt u de trein naar Ollantaytambo en wordt u vanaf daar met een busje naar Cuzco teruggebracht.

De Choquequirao Trek (4, 8 of 13 dagen)

Choquequirao betekent “wieg van goud” in het Quechua, hoewel dit waarschijnlijk niet de oorspronkelijke Inca naam is. Het is een andere “verloren stad van de Inca’s”. Deze locatie ligt hoog op een bergkam op bijna 1.750m boven de razende Apurimac rivier, die gevoed wordt door de gletsjers van de omliggende, met sneeuw bedekte, bergtoppen. We hebben een 4-, 8- en 13-daagse trek, waarvan de 8- en 13-daagse trekking eindigt in Machu Picchu.

Ausangate Trek (4 of 5 dagen)

De Vilcanota Cordillera is een indrukwekkende bergketen die het massief van de berg Ausangate (6.385m) en drie andere pieken boven de 6.000 meter omvat.

Dit is een geweldig gebied voor trekkings. Het biedt alle liefhebbers de kans om weg te dromen bij een spectaculair berglandschap met sneeuwpieken, warmwaterbronnen, turquoise meren, gletsjers, lama’s, alpaca’s en pittoreske dorpjes. Deze dorpjes worden nog bevolkt door de oorspronkelijke bewoners die nog afstammen van de Inca’s en gekleed zijn in kleurrijke traditionele kleding. Bewoners die weten hoe belangrijke het is de bergen en de omgeving te respecteren en te behouden.

Sneeuwbedekte bergtoppen, uitzicht tijdens de Inca TrailIn de Andes-Cosmovision is de Ausangate de belangrijkste heilige berg rondom Cuzco en de hoogvlakte. Daarom noemt men het Apu Ausangate (APU is de naam die aan ‘het heilige’ in het Andesgebergte wordt gegeven).

De Ausangate trek is een prachtige trektocht. Bijna alle paden liggen op hoogtes boven de 3.700 meter. Dit betekent dat je een uitstekende lichamelijke conditie moet hebben en vooral goed aan de hoogte moet zijn geacclimatiseerd! We hebben een 4- en een 5-daagse variant en de “Vinicunca Rainbow Mountain and Ausangate Trek” van 5 dagen.

Vilcabamba Trek (7, 8 of 15 dagen)

Het gebied van Vilcabamba, ligt ten noordwesten van Cuzco in de provincie “La Convencion”. Het betreft de oostelijke bergketen van de Andes. Dit is een keten van sneeuw bedekte pieken, hoge bergen, bossen, en constante weersveranderingen. De streek ligt tussen twee diepe canyons, de canyon van Apurimac aan de linkerkant en Willcamayu canyon aan de rechterkant. Door het dal van deze canyons lopen zeer snelstromende rivieren die de canyons hebben gevormd en nog steeds één van de mooiste en spectaculairste landschappen van de Andes-regio opleveren.

We hebben verschillende Vilcabamba trekkings: Vilcabamba en Machu Picchu (7 dagen), Vilcabamba en Choquequirao (8 dagen) en de Vilcabamba Trek – Espiritu Pampa en Machu Picchu (15 dagen).

Huchuy Qosqo Trekking (2 dagen)

Deze tocht is ideaal voor degenen die echt in ‘the middle of nowhere’ willen zijn, met alleen de natuur om zich heen. huchuy qosqoU kampeert midden in de wildernis in een gebied dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Huchuy Qosqo (klein Cuzco) ligt boven de vallei van Urubamba en biedt een spectaculair uitzicht over de bergketen Cordillera de Vilcanota. We hebben 2 trekkings naar Huchuy Qosqo. Ten eerste de Huchuy Qosqo Trek maar ook de Heilige Vallei en de  Huchuy Qosqo Trek naar Machu Picchu (2 dagen).

Als u interesse heeft in één van bovenstaande trekkings neem dan contact met ons op.

Neem contact op

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2022

Powered by Nederlink