googlefb33916f00e95bd8

INCA TRAIL

De Inca Trail is de populairste trekking in Peru. De klassieke Inca Trail is een tocht van 4 dagen en 3 nachten, inclusief een bezoek aan Machu Picchu, die eindigt in Aguas Calientes. Maar er bestaat ook een korte versie van de klassieke Inca Trail die 2 dagen duurt. De Inca Trail is zeer populair en dient op tijd geboekt te worden. Naast de Inca Trail zijn er nog een aantal alternatieve trekkings die minder bekend zijn maar zeker zo spectaculair, zoals de Salkantay trek en de Lares trek

Inca Trail Peru en andere trekkings

kolkende urubamba rivier bij machu PicchuToeristen willen vaak niet alleen Machu Picchu zien, maar ook de voettocht maken over de Inca Trail die de Inca’s naar Machu Picchu voerde. Het is dan ook een spectaculaire en onvergetelijke ervaring. De totale afstand van de Inca Trail is ongeveer 43 kilometer. De 4-daagse trekking begint bij Kilometer 88. Hier word je ingecheckt en start de tocht met het oversteken van de Urubamba rivier. De eerste dag begint met een glooiend pad en is de opmaat voor dag 2. De tweede dag is zwaarder dan de eerste. Deze dag voert de tocht naar het hoogste punt van de trekking op 4200m, genaamd Dead Woman’s Pass. De naam geeft al aan dat het geen gemakkelijke klim is. Door de hoogte is het lastig voor de longen om voldoende zuurstof op te nemen. Enige kortademigheid is dan ook te verwachten. De derde dag wordt gekenmerkt door lange steile afdalingen en eindigt bij een kampeerplek op een paar uur lopen afstand van Machu Picchu. Op de laatste dag vertrekken veel groepen vroeg in de morgen om op tijd bij Inti Punku te zijn om daar de zon boven Machu Picchu te zien opkomen. Vanaf Inti Punku is het een kwestie van afdalen naar de ruïnes van Machu Picchu en kan de rest van de dag besteed worden aan de bezichtiging van het terrein.

Reserveren Inca Trail

Inca Trail Peru. Wandelend door de dichte vegetatieAls u de Inca Trail wilt lopen moet u op tijd reserveren. Per dag kunnen er 500 mensen de trekking doen, ongeveer 200 toeristen en 300 man personeel (dragers, gidsen, koks e.d). De inschrijving voor de Inca Trail gaat centraal en gaat volgens het oeroude principe wie het eerst komt, het eerst maalt. Het is dan ook aan te bevelen om minimaal 3  maanden van te voren te reserveren, voor het hoogseizoen (mei-september) zelfs 4-6 maanden. Voor onze rondreizen Absoluut Peru,  Pittoresk Peru en Machu Picchu & Manu is het dus ook aan te bevelen ruim van te voren uw reis te boeken. Mocht u te laat zijn dan zijn er meestal nog wel alternatieve trekkings zoals u later in dit overzicht kunt lezen. U kunt beslist niet op eigen gelegenheid de Inca Trail lopen, dit is niet toegestaan.  NB: De Inca Trail is in februari gesloten voor onderhoudswerkzaamheden en kan dan niet worden gelopen.

Tips voor de Inca Trail

Omdat de Inca Trail tot boven de 4000 meter gaat is het aan te bevelen om minimaal 2 dagen in Cuzco te wennen aan de hoogte voor u op pad gaat. Ook moet uw conditie goed zijn om zonder teveel ongemakken de tocht uit te lopen.

Slaapzakken en slaapmatjes hoeft u niet perse zelf mee te nemen want deze zijn ook ter plaatse te huren (wel van te voren even aan ons doorgeven). ‘s Nachts kan het behoorlijk koud worden dus een warme slaapzak is absoluut geen overbodige luxe. De dragers zorgen voor het dragen van de tenten en de kook- benodigdheden e.d. Ook wordt er tijdens de tocht gezorgd voor ontbijt, lunch en avondeten. Zelf hoef je alleen een rugzak met persoonlijke spullen mee te dragen. Neem ook voldoende warme en lichte kleding mee. Liefst kleding in laagjes omdat het overdag in de zon zeer heet kan zijn maar als de zon niet schijnt fris en ‘s nachts koud. Gebruik goede bergschoenen met bijpassende sokken (eventueel goede wandelschoenen maar in ieder geval waterdicht).

 

Een van de tentenkampen tijdens de Camino Inca waar kan worden overnachtOmdat het ook flink kan regenen is een (dunne plastic) poncho een must. Deze kunt u voor weinig geld op vele plaatsen (o.a. Cusco) of ter plekke aanschaffen. Hoewel poncho’s bij regen soms ook over de rugzak worden gedragen is het zaak om slaapmatje en slaapzak als deze buiten aan de rugzak zijn bevestigd te beschermen tegen de regen met een plastic zak of waterdichte hoes. Ook is het aan te raden een waterdichte hoes voor de rugzak mee te nemen. Ook een waterdichte tas voor uw camera is een must. Een lamp in de vorm van een hoofdlamp is praktisch in vergelijking met een gewone lantaarn omdat je dan je handen vrij hebt. Op de kampeerplaatsen is weinig of geen licht dus zonder goede verlichting zie je letterlijk geen hand voor ogen. Ook op de laatste dag van de Inca Trail is een hoofdlamp aan te bevelen omdat u dan zeer vroeg op pad gaat wanneer het nog donker is. Neem ook sunblock en anti-muggen lotion mee en een pet/hoed tegen de zon. Liefst iets dat ook de nek goed tegen de zon beschermt want de zon kan meedogenloos fel zijn op deze hoogte. Loopstokken zijn volgens de kenners zeker een aanrader tijdens de Inca Trail. Als u zelf liever niet teveel bagage wilt dragen tijdens de Inca Trail bestaat de mogelijkheid om een drager te huren. Deze mag maximaal 12 kg van uw persoonlijke bagage voor u dragen (Geef ons dit wel even van te voren door als u hier gebruik van wilt maken).

Waar moet je aan denken als je de Inca Trail loopt?

 • Een tunnel dwars door de bergwand tijdens de Camino IncaPaspoort (verplicht, geen kopie)
 • Eventueel studentenkaart (origineel)
 • Camera (inclusief waterdichte hoes tegen de regen)
 • Rugzak (let erop dat deze de hele dag meegedragen wordt dus neem niet teveel mee)
 • Slaapzak/Slaapmatje (via ons te huur)
 • Wandelstokken (optioneel, via ons te huur)
 • Bergschoenen
 • Pet/hoed tegen de zon
 • Lange comfortabele broek(en) van licht materiaal dat snel droogt
 • T-shirts, shirts met lange mouwen
 • Poncho
 • Verbanddoosje
 • Stijle afdaling tijdens de Camino IncaToiletspullen
 • Warme kleding, liefst van licht materiaal dat in laagjes is te dragen zodat het makkelijk aan het klimaat is aan te passen
 • Hoofdlamp (aanrader) of eventueel gewone zaklamp met extra batterijen
 • Waterfles en waterontsmettingstabletten (niet nodig als water wordt gekookt door de organisatie)
 • Sunblock, zonnebrand crème
 • Zonnebril
 • Anti muggen lotion
 • Toiletpapier (!)
 • Gymschoenen/slippers voor op de camping.
 • Geld/kleingeld (soles)
 • Eventueel energie repen of iets dergelijks. (Chocola alleen als je het koel kan opbergen)
 • Handdoek / Zwemkleding (warm waterbronnen Aguas Calientes)

Veelgestelde vragen:

Moet ik de Inca Trail ruim van te voren boeken?
Ja, het is zeker zaak om de Inca Trail ruim van te voren te boeken. Per dag mogen er maximaal 500 personen starten en dat aantal is inclusief zo’n 200 man personeel. U wordt aangeraden minimaal 4-6 maanden van te voren al te boeken. Het hoogseizoen voor de Inca Trail loopt ongeveer van mei – half oktober.

 

Moet ik mijn eigen tent meenemen voor overnachtingen tijdens de Inca Trail?
Nee, dat is niet nodig. Tijdens de Inca Trail worden de tenten door de organisatie geleverd. Ook het kookgerei, de tafels, krukjes etc worden door de organisatie geleverd. Op de Inca Trail gaan dragers mee om dit allemaal te vervoeren. Zelf draagt u een rugzak met uw persoonlijke spullen en uw slaapmatje en slaapzak.

 

Moet ik bij de Inca Trail zelf voor een slaapzak zorgen?
Nee, dat mag maar hoeft niet. U kunt een slaapzak en/of slaapmatje via ons huren. Bij ons boekt u normaal gesproken de Inca Trail inclusief de huur van slaapzak/slaapmatje. Als u zelf voor deze spullen zorgt geeft dit dan tijdig aan ons door. Indien gewenst kunt u via ons ook loopstokken huren.

 

Ik zie er tegenop mijn eigen bagage te moeten dragen tijdens de Inca Trail. Is hier een oplossing voor?
Ja, u kunt een drager(s) huren die (een deel van) uw persoonlijke bagage dragen gedurende de gehele trail. Een drager mag maximaal 12 Kg van uw bagage dragen.

 

Ik vind de 4-daagse Inca Trail te zwaar, is er geen korter alternatief?
Ja, er is ook een 2-daagse Inca Trail. Op de eerste dag loopt u een deel van de oude Inca route en de volgende dag bezoekt u Machu Picchu.

 

Ik ben te laat met het boeken van de Inca Trail wat moet ik doen?
Hier is niet veel aan te doen. De Inca Trail kent een centrale inschrijving en dat betekent vol=vol. Echter er zijn een aantal alternatieve trekkings over oude Inca routes die minstens zo interessant zijn maar minder druk bezet. Voorbeelden hiervan zijn de Choquequirao- de Salkantay- en de Lares trek. De Choquequirao trek eindigt niet in Machu Picchu, de Lares- en Salkantay trek wel. Deze trekkings hebben i.h.a. voldoende plaats en zijn absoluut de moeite waard. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Populaire Trekkings en alternatieven voor de Inca Trail

Voor meer informatie over alternatieven voor de Inca Trail klikt u hier

In het kort:

Inca Trail (4 dagen / 3 nachten)
De Inca Trail, met Machu Picchu als eindbestemming, is de bekendste en meest populaire trektocht onder toeristen. De tocht begint bij kilometer 88 en is ongeveer 43 kilometer lang. De laatste dag staat in het teken van het bezoek aan Machu Picchu.

 

Inca Trail (2 dagen / 1 nacht)
Dit is de korte versie van de 4 daagse Inca Trail, de trekking begint op kilometer 104 en voert naar de ruïnes van Wiñayhuayna en gaat verder richting Inti Punku (waar u bij mooi weer een spectaculair uitzicht over Machu Picchu heeft). Vervolgens gaat u naar Aguas Calientes waar zal worden overnacht. De volgende dag vroeg is het bezoek aan Machu Picchu.

 

Salkantay (5 dagen / 4 nachten)
Prachtige trekking door o.a de Molepata vallei die een prima alternatief vormt voor de Inca Trail. Eindigt met een bezoek aan Machu Picchu.

 

Choquequirao (diverse lengtes)
Indrukwekkende trekking die ook een goed alternatief is voor de Inca Trail. Choquequirao is in structuur en architectuur te vergelijken met Machu Picchu. Choquequirao ligt op 3085 m en bevindt zich in de uitlopers van de Salkantay bergketen in de regio Cusco.

 

Lares Trek (4 dagen / 3 nachten)
Dit is een prachtige trektocht, die een stuk minder toeristisch is dan de Inca Trail.
De Lares trek heeft op de vierde dag een bezoek aan Machu Picchu.

 

Als u interesse heeft in één van deze trekkings neem dan gerust contact met ons op. Ook als losse bouwstenen kunnen wij ze voor u regelen.

ToPeru.nl is onderdeel van PeruHolandaTours - © 2019

Powered by RealGen