Rainbow Mountain, Inka Jungle Trail en meer

De trek naar de Rainbow Mountain is een wandeltocht naar de beroemde veelkleurige bergketen. Want naast de 4-daagse Inca Trail, de Salkantay Trek en de Lares Trek zijn er nog diverse alternatieve trekkings in Peru. Ook deze trekkings zijn erg mooi en spectaculair maar hebben niet de naamsbekendheid van de Inca Trail. Boek één van de alternatieven zoals de -daagse Inca Jungle Trail of de 1-daagse trek naar de Rainbow Mountain ………………. De beschrijving betreft de trekkings zoals wij die in ons pakket hebben.

Rainbow Mountain

Hoogte: max 5.200m
Duur: 1 Dag
Groepsgrootte: max. 10 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Rainbow Mountain of Vinicunca, is één van de meest indrukwekkende locaties van Apu Ausangate. De bergketen bestaat uit een verscheidenheid aan kleuren als gevolg van de minerale samenstelling in de gletsjers. Vinicunca is zelfs de op één na meest bezochte site na Machu Picchu.

U vertrekt al vroeg in de ochtend om ongeveer 04.30 uur en gaat dan zuidwaarts richting Puno Lane en door Cusipata, hier krijgt u een ontbijt voordat u met de bus verder gaat.  De route gaat van  Cuzco, via Cusipata naar Phulawasipata (totaal ruim 100 KM). Vanuit Phulawasipata loopt u verder naar de Rainbow Mountain, een wandeling van zo’n 3 KM.

Let op: deze wandeling vereist enige acclimatisatie omdat je naar meer dan 5.000 meter hoogte klimt en het op die hoogte koud kan zijn. De jaarlijkse, gemiddelde, temperatuur varieert van 7 tot 12 °C. Vooral de maanden mei, juni en juli zijn de koudste maanden.

Inca Jungle Trail (4 dagen)

Hoogte: 1.850 – 4.350m
Duur: 4 Dagen
Groepsgrootte: max. 8 personen
Moeilijkheidsgraad: Uitdagend

Inleiding Inka Jungle Trail

De Inca Jungle Trail is een combinatie van wandelen en mountainbiken. Deze  avontuurlijke tocht, die 4 dagen duurt, voert u van het oude Cuzco helemaal naar Machu Picchu. Onderweg komt u door verschillende lokale dorpjes en langs archeologische sites van de Inca’s. U begint in een vallei op meer dan 4.000m boven zeeniveau. Vanaf hier daalt u vervolgens in ongeveer 4 uur met de mountainbike af. De weg voert dwars door een tropisch bos. De tocht gaat langs indrukwekkende bergen met prachtig uitzicht op de omgeving. De volgende dagen ziet u nog vele vergezichten en komt u langs kleine pittoreske dorpjes, waar u ook lokale gewassen zoals coca kunt zien. Bijna aan het einde van de tocht heeft u een prachtig uitzicht over de Inca Trail. Tot slot kunt u, voordat u naar Machu Picchu vertrekt, genieten van de warmwaterbronnen in Aguas Calientes.

Programma van dag tot dag

Mountainbiken Inka Jungle Trail1e dag: In Cuzco wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat met een busje naar Chinchero. Vanaf hier gaat u door naar Ollantaytambo om vervolgens de pas van Abra Malaga te beklimmen (4.350m). Hier krijgt u een mountainbike en start de afdaling.  Onderweg bezoekt u verschillende dorpjes en de archeologische site van Wamanmarka. U overnacht in de buurt van Santa Maria. U kunt hier ook een tour op quadbikes doen (Optioneel: u dient dit van te voren bij ons te reserveren).

2e dag: Vandaag begint de trekking langs de oevers van de Vilcanota-rivier. Een deel van de tocht gaat over de oude Inca paden. Onderweg kunt u genieten van de lokale fauna zoals de kolibrie, papegaaien, en adelaars. De route brengt u naar van Cocalmayo waar u kunt ontspannen in de warmwaterbronnen. De tocht eindigt in Santa Teresa waar u ook zult overnachten.

3e dag: Als u wilt kunt u een adrenaline boost ervaren door aan een Zip-line over de vallei te suizen (Optioneel: u dient dit van te voren bij ons te reserveren). Daarna wordt u per bus naar de waterkrachtcentrale gebracht waar u zult ontbijten. De trekking voert u vervolgens langs de oevers van de Urubamba naar Aguas Calientes (dorpje onder Machu Picchu). Onderweg bezoekt u nog het natuurpark van Mandor met haar lokale flora en  lokale vogels. In Aguas Calientes kunt u lunchen en wat ontspannen.

4e dag: U bezoekt, o.l.v. een gids, het complex van Machu Picchu. Ook is er genoeg tijd om zelf rond te kijken. Tot slot neemt u de trein naar Ollantaytambo en wordt u vanaf daar met een busje naar Cuzco teruggebracht.

De Choquequirao Trek (4, 6 of 8 dagen)

Hoogte: 1.500 – 3.030m
Duur: 4, 6, 8 Dagen
Groepsgrootte: max. 8 personen
Moeilijkheidsgraad: Uitdagend

Choquequirao betekent “wieg van goud” in het Quechua, hoewel dit waarschijnlijk niet de oorspronkelijke Inca naam is. Het is een andere “verloren stad van de Inca’s”. Deze locatie ligt hoog op een bergkam op bijna 1.750m boven de razende Apurimac rivier, die gevoed wordt door de gletsjers van de omliggende, met sneeuw bedekte, bergtoppen. We hebben een 4-, 8- en 13-daagse trek, waarvan de 8- en 13-daagse trekking eindigt in Machu Picchu.

Ausangate Trek (4 of 5 dagen)

Hoogte: 3.900 – 4.900m / 3.900 – 5.200m
Duur: 4, 6, 8 Dagen
Groepsgrootte: max. 8 personen
Moeilijkheidsgraad: Uitdagend

De Vilcanota Cordillera is een indrukwekkende bergketen die het massief van de berg Ausangate (6.385m) en drie andere pieken boven de 6.000 meter omvat.

Dit is een geweldig gebied voor trekkings. Het biedt alle liefhebbers de kans om weg te dromen bij een spectaculair berglandschap met sneeuwpieken, warmwaterbronnen, turquoise meren, gletsjers, lama’s, alpaca’s en pittoreske dorpjes. Deze dorpjes worden nog bevolkt door de oorspronkelijke bewoners die nog afstammen van de Inca’s en gekleed zijn in kleurrijke traditionele kleding. Bewoners die weten hoe belangrijke het is de bergen en de omgeving te respecteren en te behouden.

Sneeuwbedekte bergtoppen, uitzicht tijdens de Inca TrailIn de Andes-Cosmovision is de Ausangate de belangrijkste heilige berg rondom Cuzco en de hoogvlakte. Daarom noemt men het Apu Ausangate (APU is de naam die aan ‘het heilige’ in het Andesgebergte wordt gegeven).

De Ausangate trek is een prachtige trektocht. Bijna alle paden liggen op hoogtes boven de 3.700 meter. Dit betekent dat je een uitstekende lichamelijke conditie moet hebben en vooral goed aan de hoogte moet zijn geacclimatiseerd! We hebben een 4- en een 5-daagse variant en de “Vinicunca Rainbow Mountain and Ausangate Trek” van 5 dagen.

Huchuy Qosqo Trekking (2 dagen)

Hoogte: 2.050 – 4.050m
Duur: 2 Dagen
Groepsgrootte: max. 8 personen
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Deze tocht is ideaal voor degenen die echt in ‘the middle of nowhere’ willen zijn, met alleen de natuur om zich heen. huchuy qosqoU kampeert midden in de wildernis in een gebied dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Huchuy Qosqo (klein Cuzco) ligt boven de vallei van Urubamba en biedt een spectaculair uitzicht over de bergketen Cordillera de Vilcanota. We hebben 2 trekkings naar Huchuy Qosqo. Ten eerste de Huchuy Qosqo Trek maar ook de Heilige Vallei en de  Huchuy Qosqo Trek naar Machu Picchu (2 dagen).

Als u interesse heeft in één van bovenstaande trekkings neem dan contact met ons op.

Neem contact op

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink