RONDREIS PERU 3 | CUZCO & MANU

Deze rondreis brengt u naar Cuzco en Manu. U bezoekt de Inca hoofdstad Cuzco, Machu Picchu en het ongerepte Nationale Park van Manu. Een absolute must voor natuur liefhebbers. Op weg naar Machu Picchu loopt u een deel van de beroemde Inca Trail en gaat met de beroemde trein weer terug naar Cuzco. In het Nationale Park van Manu verblijft u 5 dagen, een absoluut unieke ervaring. Niet voor niets staat dit park op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO.

12 Daagse Rondreis Peru

Rondreis-3 | Cuzco & Manu | 12 daagse rondreis

12 DAAGSE RONDREIS PERU | CUZCO – MANU

Prijs per persoon: € 2.165

Inbegrepen

 • 7 Overnachtingen in hotels.
 • 4 Overnachtingen lodge Nationale Park van Manu (inclusief ontbijt, lunch, diner).
 • 1 Vliegticket (retour) Lima – Cuzco.
 • Treinticket Aguas Calientes – Cuzco
 • Excursie Heilige vallei van de Inca’s (inclusief lunch)
 • 2-daagse Inca Trail (Inclusief lunch-box, diner)
 • Rondleiding Machu Picchu (o.l.v. gids)
 • Excursie(s) Nationale Park van Manu (inclusief logies, ontbijt, lunch, diner)
 • Stadstour Lima
 • Stadstoer Cuzco met aansluitend excursie naar bezienswaardigheden in de omgeving.
 • Alle vervoer tijdens de Tours.
 • Het eten overeenkomstig de programma beschrijving.
 • Toegangsbewijzen bezienswaardigheden uit het programma.
 • Lokale luchthavenbelasting.
 • Ondersteuning van onze vertegenwoordigers op iedere bestemming.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket naar Lima, Peru.
 • Overgewicht bagage.

Data Reizen

Voor de rondreis ‘Machu Picchu en Manu’ kunt  u op een donderdag (of eventueel een vrijdag) vertrekken.

Voetnoot

 • Prijzen van onze rondreizen zijn ‘vanaf’ prijzen. Als u bij ons een offerte aanvraagt kunnen wij u een exacte prijsopgave doen.
 • De vermelde prijs is gebaseerd op een rondreis voor 2 personen.
 • Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Indien u een aanpassing wenst in deze rondreis neem dan contact met ons op via email: Stuur een email.
 • Dit geldt ook als u meer details over dit programma wilt hebben.

Rondreis Peru | 12 daagse rondreis

CUZCO & MANU | 12 DAAGSE RONDREIS PERU

Dag 1: Aankomst in Lima

Als u met het vliegtuig op vliegveld ‘Internacional Jorge Chávez’ aankomt wordt u door onze taxiservice in Lima opgewacht en naar uw hotel in Lima gebracht.

Dag 2: Lima – Cuzco

In de morgen vliegt u naar Cuzco. Ontvangst en vervoer van het vliegveld naar uw hotel. Aan het begin van de middag een stadstoer onder begeleiding van een gids in de magische Inca stad Cuzco. U bezoekt de ‘Plaza de Armas’, de kathedraal en de tempel van de zon (Koricancha). Ook brengt u een bezoekje aan de fameuze ‘Piedra de los 12 Ángulos’ (steen met de 12 hoeken). Vervolgens gaat de excursie verder met een bezoek aan de indrukwekkende Inca nederzetting van Sacsayhuaman en de niet ver buiten de stad gelegen ruïnes van Kenko, Puca Pucara en Tambomachay. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 3: Heilige vallei van de Inca’s

Vanochtend gaat u, onder begeleiding van een gids, een bezoek brengen aan de Heilige Vallei (Valle Sagrado) van de Inca’s en de opgraving van Pisac. Ook kunt u daar heerlijk slenteren over de kleurrijke ambachtsmarkt. U bezoekt de vallei van Urubamba waar u een heerlijk lunchbuffet krijgt aangeboden, terwijl u uitkijkt over de over de vruchtbare vallei. U vervolgt de reis naar de archeologische vindplaats van Ollantaytambo met het fort van de Inca’s dat een van de bastions vormde ter verdediging van de  Heilige Vallei. Ook dit fort heeft, net zoals Pisac, opvallende terrassen die onderdeel uitmaken van het fort. U overnacht in Ollantaytambo.

Dag 4: Start 2-daagse Inca Trail

U stapt vandaag eerst op de trein die van Ollantaytambo naar Machu Picchu voert maar stapt iets eerder uit, namelijk bij KM 104. Vervolgens begint u met de wandeling over de oude Inca paden naar het hoger gelegen Machu Picchu. Onderweg komt u langs Chachabamba, waar de gids u meer zal vertellen over de voormalige functie van deze archeologische site. Voordat u de Poort van de Zon (‘Inti Punku’) bereikt komt u eerst nog langs Wiña Wayna, de belangrijkste archeologische site naast Machu Picchu en bovendien uitstekend geconserveerd. Bij mooi weer heeft u bij het Inti Punku een schitterend uitzicht over Machu Picchu. Tot slot gaat u met de bus terug naar Aguas Calientes waar u ook de nacht zult doorbrengen.

Dag 5: Machu Picchu

Na een vroeg ontbijt in uw hotel neemt u de pendelbus naar het complex van Machu Picchu. Doordat u zo vroeg het archeologische complex betreedt kunt u nog genieten van de relatieve rust die later op de dag, als de grote stroom toeristen op gang komt, snel minder wordt. De gids zal u rondleiden over het terrein en uitleg geven over de boeiende geschiedenis van Machu Picchu en de cultuur van de Inca’s. Onderweg kunt u genieten van de vele vergezichten. Een bus brengt u ten slotte terug naar Aguas Calientes. In de namiddag stapt u op de trein die u terugbrengt van Aguas Calientes naar Ollantaytambo. Het laatste stuk naar Cuzco legt u af met de bus.

Dag 6: Cuzco

Dag om vrij te besteden in het kleurrijke Cuzco.

Dag 7 – 11: Cuzco – Manu

Vandaag vertrekt u voor een onvergetelijke 5 daagse excursie naar het ongerepte tropische regenwoud in het Nationale Park van Manu. Sinds 1987 is Manu toegevoegd aan de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO want Manu wordt wereldwijd beschouwd als één van de gebieden op onze aarde met een uitzonderlijk grote biodiversiteit. U maakt diverse excursies in het  nevelwoud van Manu en maakt zodoende kennis met de bijzondere flora en fauna van dit unieke gebied. Ook neemt u een rustgevend mineralen en modderbad en bezoekt u (afhankelijk van het seizoen) de orchideeën tuin. Een hoogtepunt is het bezoek aan de betoverende kleimuur voor papegaaien. Tijdens uw verblijf in de jungle verblijft u in eenvoudige maar comfortabele bungalows. De laatste dag keert u terug naar Cuzco waar u ook zult overnachten.

Dag 12: Cuzco – Lima

De ochtend is vrij te besteden. U wordt op het afgesproken uur naar het vliegveld van Cuzco gebracht en vliegt vervolgens terug naar Lima. Hier wacht u op de terugvlucht naar huis.

Rondreis Peru | 12 daagse rondreis

RONDREIS PERU 3 | CUZCO & MANU

 • Deze rondreis dient bij voorkeur op een donderdag (eventueel een vrijdag) te starten. Dit heeft te maken met het feit dat onze 5-daagse excursie naar Manu alleen op woensdagen vertrekt.
 • Houd er rekening mee dat de Inca Trail in februari niet gelopen kan worden vanwege algemene onderhoudswerkzaamheden. Ook kan onverwachts een deel van de route zijn gesloten vanwege weersomstandigheden of andere omstandigheden die buiten onze invloedssfeer liggen.
 • Als wij voor u de Inca Trail boeken hebben wij uw paspoortgegevens nodig. Als u de Inca Trail loopt moet u vóór de start uw originele paspoort kunnen laten zien. Dus GEEN kopie. Neem dus uw paspoort mee tijdens de Inca Trail.
 • Als u de 4-daagse Inca Trail wilt lopen raden wij u aan de rondreis ‘Machu Picchu en Manu’ op tijd te boeken. Voor de 2-daagse Inca Trail is meestal nog wel plaats en hoeft u niet, zoals bij de 4-daagse Inca Trail, 4-6 maanden van te voren te boeken.
 • Als u de Inca Trail NIET wilt lopen dan kunt u ervoor kiezen alleen Machu Picchu te bezoeken. In dat geval reist u vanuit Ollantaytambo naar Machu Picchu en van daaruit terug naar Cuzco. Wij kunnen de rondreis hierop aanpassen.

RONDREIS PERU 3 | CUZCO – MANU

Hoe zit het met Malaria in het tropisch regenwoud?

Meestal hoeft u voor een kort verblijf in het Tambopata reservaat of het Nationale Park van Manu (bij verblijf in onze lodges) geen medicijnen tegen Malaria te slikken. Meer informatie kunt u krijgen bij de GGD. Kijkt u voor informatie over de benodigde vaccinaties en voor advies over het voorkomen van malaria op onze website onder Vaccinatie. U kunt ons ook even bellen voor een nadere toelichting.

Kan ik deze rondreis ook maken zonder de Inca Trail te lopen maar toch Machu Picchu bezoeken ?

Ja, dat kan. U reist dan per trein naar Aguas Calientes en zal daar ook overnachten. De volgende dag brengt u dan een bezoek aan Machu Picchu. Ook is het mogelijk op één dag Machu Picchu te bezoeken. U vertrekt dan in de vroege ochtend per trein vanuit Ollantaytambo naar Aguas Calientes, brengt een bezoek aan Machu Picchu en reist dezelfde dag nog terug naar Cuzco. U komt in de loop van de avond weer in Cuzco aan.

Ik wil graag langer/korter in Manu verblijven

U kunt minimaal een 3- en maximaal een 9-daagse excursie naar het Nationale Park van Manu doen. Onze aanbeveling is om minimaal 5 dagen te gaan. Dit omdat u er per auto (en boot) naar toe reist en u bij de 3-daagse excursie relatief veel tijd kwijt bent aan het er naartoe en weer terug reizen. Bij de 7- en 9-daagse excursie gaat u naar het hart van Manu, de ‘protected zone’ waar menselijke activiteiten (zoals plantages) niet zijn toegestaan. Dit is het meest ongerepte deel van het Nationale Park.

BINNENLANDSE VLUCHTEN PERU

Wij verkopen ook tickets voor binnenlandse vluchten in Peru. LATAM, JETSTAR, SKY en meer. Boek uw binnenlandse vluchten voordelig bij ToPeru.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink