HOTELS PERU | HOTELS OLLANTAYTAMBO

Op ongeveer anderhalf uur rijden afstand van Cuzco ligt Ollantaytambo, omsloten door de vruchtbare Urubamba vallei. Het was in de tijd van de Inca's meer een administratief centrum dan een stad. Ollantaytambo is naast een charmant dorpje een ideale uitvalsbasis voor de Inca Trail en een aantal andere trekkings. Eén van de trekpleisters vormt het Inca fort met onderaan de kleurrijke markt. Vanaf het station in Ollantaytambo vertrekt de trein naar Aguas Calientes, het dorpje vlak bij Machu Picchu.

HOTELS OLLANTAYTAMBO

Hotel Pakaritampu

PKTOLL

Av. Ferrocarril – Ollantaytambo

Gevestigd in het dorpje Ollantaytambo, in het hart van de Heilige Vallei, ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Cuzco. Het hotel ligt dicht bij het station van waar het nog ongeveer een uur en een kwartier is met de trein naar Machu Picchu. De naam ‘Pakaritampu’ is afgeleid van het Quechua woord ‘Pakari van’ hetgeen ‘dageraad’ betekent en ‘Tampu’ wat ‘thuis’ betekent. Ollantaytambo is het startpunt van de Inca Trail.

 

El Albergue

ALBOLL

Ollantaytambo trein station tussen Cuzco & Machu Picchu

Oorspronkelijk geopend in 1925 onder de naam  hotel Santa Rosa. El Albergue is een historisch en romantisch hotel, gelegen aan het Ollantaytambo treinstation en ongeveer anderhalf uur rijden van Machu Picchu en de stad Cuzco.

 

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink