Tips voor een vakantie naar Peru

Een vakantie naar Peru is voor velen een weloverwogen keuze. Peru wordt beschouwd als het land met één van de oudste beschavingen van de wereld. De schitterende natuur, het gevarieerde landschap maar ook de Peruaanse cultuur en de rijke historie maakt dit land tot een populaire bestemming. Peru bevindt zich op het Zuid-Amerikaanse continent en is één van de meest diverse landen die u kunt bezoeken. Het is een republiek en telt bijna 30 miljoen inwoners. De grote meerderheid van de bevolking van het land bestaat uit indianen en mestiezen.

Handig om te weten

Er zijn in Peru twee belangrijke seizoenen te onderscheiden: Het natte en het droge seizoen. Deze seizoenen verschillen per regio. Het natte seizoen valt van december t/m april en het droge seizoen van mei t/m september.

Vaccinatie tegen gele koorts wordt sterk aanbevolen en is soms verplicht. Overige aanbevolen vaccinaties zijn DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus (bij een verblijf langer dan 3 maanden) en malaria (profylaxe, sommige gebieden).

Geldzaken

De munteenheid in Peru is de Nieuwe Sol. (1Sol= 100 céntimos; 1 Sol = ca. € 0.30) Het is handig om een klein bedrag aan US dollars bij u te hebben. Creditcards zijn in Peru nog niet zo gangbaar maar in duurdere hotels en restaurants wel te gebruiken. U kunt vrijwel overal terecht bij geldautomaten, waar u zowel dollars als soles kunt pinnen. Banken zijn vaak alleen ’s ochtends geopend.

In Peru is de netspanning 220 volt/60 Hz (behalve in Arequipa dat 50 Hz heeft). U heeft een adapter (verloopstekker) nodig want er zijn verschillende stopcontacten.

Internet

In het hele land en met name in de grotere steden zijn internetcafés. Deze zijn meestal niet duur. Ook in sommige hotels kun je internetten.

Tijdsverschil

Het is zes uur vroeger dan in Nederland in onze winter, zeven uur in de zomer.

Neem contact op

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink