REVIEWS REISBUREAU TOPERU

We nodigen al onze klanten uit om zijn of haar ervaringen in Peru, met ons en onze klanten te delen. Hieronder kunt u dus in de reviews over reisbureau ToPeru lezen hoe onze klanten over hun rondreis in Peru en over ons als reisbureau denken.

Vergeet niet om het aantal sterren aan te klikken, anders zal de review niet verzonden worden.

 

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Geweldige rondreis

★★★★★
In september/oktober zijn wij 3 weken op reis geweest door Peru. Wat een fantastische ervaring! Zoveel gezien, gedaan en meegemaakt. De hele reis was dankzij ToPeru super goed georganiseerd, we hoefden ons nergens zorgen om te maken. Ideaal! Ons vervoer stond telkens voor ons klaar, de gidsen waren erg vriendelijk en de hotels zagen er goed en verzorgd uit. Al met al een ervaring om nooit te vergeten!
- Sabrina

Rondreis Peru september en oktober

★★★★★
Wij hebben een fantastische reis gemaakt door Peru. Lima, Arequipa, Cusco en de jungle in Porto Maldonado. Fantastisch!! 4 binnenlandse vluchten, alles super goed geregeld door Dirk. Overal stond er iemand op ons te wachten en alle tours waren super goed geregeld. Van te voren en tijdens onze reis was het contact met Dirk ook heel fijn. Beter kan gewoon niet. Super bedankt voor alle hulp en het meedenken!!!
- Hennie Aartman

Goed georganiseerd !

★★★★★
Wat een prachtige, leuke en actieve reis hebben wij gehad ! Waarom wij To Peru ten zeerste aanbevelen: alle activiteiten (en hotels) worden vastgelegd middels vouchers met tel.nr.! van betreffende organisatie (en dat waren er velen bij ons) èn met een bijbehorend zéér gedetailleerd reisschema qua data, organisatie, tijden en aandachtspunten. Over de meerdaagse trekkings kregen we ook extra informatie incl. paklijst. Dit alles ruim van te voren; wij konden op deze manier goed voorbereid op reis gaan. Tijdens de reis was To Peru (Dirk) goed en snel bereikbaar (via whatsapp) toen wij een hotel wilde wijzigen. Alles sloot goed op elkaar aan en ook met het wennen op hoogte te zijn is goed rekening gehouden. Knap dat jullie dit op afstand en met tijdverschil zo goed hebben kunnen regelen. Dank Dirk en Hugo voor deze geweldige reiservaring !
- Janneke Kruse

Onvergetelijke rondreis

★★★★★
Toperu had werkelijk voor alles gezorgd en alles was tiptop in orde. Onvergetelijke lares trek gedaan met geweldige gids, kok and horseman in een adembenemend landschap. Er waren meerdere hoogtepunten, echt een land dat alles heeft. het was een schitterende reis waar nog veel aan terug denken. Dirk je bent TOP.
- Ann

Rondreis

★★★★★
ToPeru heeft een perfecte vakantie georganiseerd naar Peru. Super mooie natuur en mooie historische plekken gezien. Alles tot in de puntjes geregeld, geen zorgen gedurende de reis. Super ervaring. Dank je Dirk!
- Rob

Onvergetelijke ervaring

★★★★★
Fantastische rondreis gemaakt met ons gezin en "aanhang" (8 personen). ToPeru is een aanrader om dit voor en met je te organiseren!!! Alles top geregeld.
- Jolanda Janssen

Familie rondreis

★★★★★
Een onvergetelijke reis met mijn gezin (2 zoons en man) door Peru gemaakt. De Inca Trial gelopen. En alle andere hoogte punten gezien. Mede door de goede organisatie en het goede contact met ToPeru een geweldige reis geworden. Als we opnieuw naar Peru gaan zullen we hier zeker weer boeken.
- Fam. Kuijpers

Familiereis Peru

★★★★★
Een fantastische familiereis door het adembenemende land Peru. De ToPeru organisatie was super geregeld, overal waar we kwamen stonden mensen klaar om ons te helpen; goede gidsen met passie! Een reis waar we ontzettend hebben genoten van het mooie land, de lieve mensen, de cultuur en meerdere prachtige hikings! ToPeru, Dirk en Hugo, heel erg bedankt voor de onvergetelijke ervaringen!
- Fam. Gorselink

Perfect geregeld

★★★★★
Samen met onze zoon van 13 een groot deel van de highlights van Peru bezocht. Alles rondom deze visits als, hotel, vervoer, en afspraken met tourguides was door het Toperu perfect geregeld. Ze laten zien dat dit gewoon goed kan!
- Martijn

FANTASTISCH

★★★★★
We zijn net terug van een hele mooie en zeer indrukwekkende vakantie in Peru. 2 jaar geleden hadden we onze reis al geboekt bij To Peru maar die kon door COVID niet door gaan. Toen hadden we al een heel goed gevoel bij Dirk die op een hele persoonlijke manier meedacht met de vormgeving en voorbereidingen van onze reis. Dat gevoel hebben we ook bij de tweede keer voorbereiden van onze reis over gehouden. We hadden de rondreis Absoluut Peru geboekt met aanvullend de hike in de Colca Canyon en een uitbreiding in de Amazone. Het was in 1 woord, FANTASTISCH. Niet alleen het land maar ook hoe de reis georganiseerd was. Overal waar we aankwamen stonden gidsen op ons te wachten om ons verder te brengen of om bij een hotel af te zetten of op te halen. Echt top. En als er dan eens iets onduidelijk was, dan was Dirk een appje of sms verwijderd en altijd snel reagerend. Als je dit leest; To Peru is echt aan aanrader. Alles is top geregeld, vervoer, leuke hotels en altijd in of zeer dichtbij een centrum, leuke tours/excursies en klasse gidsen.
- Marco en Irene

Fijne ervaring in Peru

★★★★★
Toen ik in december 2019 te horen kreeg dat ik in januari 2020 waarschijnlijk voor werk naar Lima in Peru zou gaan heb ik bij een aantal reisbureaus informatie opgevraagd over de mogelijkheid dan de Inca Trail naar Machu Picchu te gaan lopen. De reactie van To Peru stak er met kop en schouders bovenuit door mij eerst te bellen en wat opties door te spreken en vervolgens een heldere offerte toe te sturen over wat we besproken hadden. Toen mijn zakenreis bevestigd werd heb ik binnen een dag de vakantie met To Peru geregeld en kon ik met mijn werk de retourvlucht daar op aanpassen. Ik heb van 17 t/m 26 januari 2020 een hele mooie vakantie gehad in Cuzco en op de trail naar Machu Picchu. Alles was tot in de puntjes geregeld met engelstalige gidsen, fijne hotels en mooie excursies dankzij de goede adviezen en organisatie van To Peru! Hartelijk dank voor een onvergetelijke vakantie! Menno (65 jaar)
- Menno

doen!!

★★★★★
Afgelopen zomer (2019) zijn wij met onze 2 kinderen, 17 & 19 jaar ruim 3 weken naar Peru geweest. Ondanks het drukke reisschema voelde ons hele gezin zich vanaf dag 1 relaxed. Dit mede omdat alles zo naadloos in elkaar overliep. Alle organisaties waren op tijd en helder in hun communicatie--> wat is inclusief en wat exclusief, hoe laat we werden opgehaald, wat mee te nemen etc. We hebben nog nooit een reis meegemaakt waarin zoveel inclusief was, transport, gidsen, lunch, entree etc. } dat was heel erg prettig. De hotels waren prima, zo ook de lunch stops onderweg. De gidsen spraken erg goed Engels en hadden veel kennis. De rainbow mountain is een absolute aanrader. Zo ook de 4-daagse inca-trail. Een 10+ voor Rene onze gids op de inca trail. Jeetje wat een energie en oplettendheid. Hij was er voor iedereen, had altijd goed zin, wist binnen 10 seconden of iemand zich niet lekker voelde. Hield de sfeer en de positiviteit erin. Achteraf hadden we de laatste dag in Cusco liever vervangen door een extra dag in Ollantayambo. We waren al om 13.30 uur terug vd jungle tocht en werden de laatste dag om 12.20 u opgehaald. Voorafgaand aan ons bezoek aan de jungle, hebben wij in Cusco, een bezoek gebracht aan het kantoor van Pantiacolla tours waar we een boekje met informatie kregen. Erg leuk en nuttig boekje. Het geven van tips blijft lastig omdat je niet weet wat het salaris is en je niet te weinig maar ook niet teveel wilt geven. Voor de inca trail kregen we vooraf een richtlijn wat handig was zodat we voldoende geld mee konden nemen, 80 sol per poorter, de kok het dubbele en dan nog de gids is uiteindelijk best een bedrag. Voor de tip in de jungle hebben wij een richtlijn gevraagd aan de medewerker van Pantiacolla tours in Cusco. Algemene tips; Ga na een aantal dagen in Peru doorgebracht te hebben, echt eten op de markt in Cusco Het spotten vd Condors was een serieuze beleving en aanrader. De omgeving is ruig en prachtig en wij hadden het geluk dat we er zeker 15-20 gezien hebben. Neem, als je dat prettig vindt, een waterkoker & bouillon, koffie, thee mee, deze zijn lang niet altijd aanwezig Hoewel wij wereld stekkers bij hadden, hebben we ze niet nodig gehad. Neem voldoende lange broeken mee, 1 spijkerbroek aan en 1 afrits broek mee was een beetje weinig, daarentegen had 1x korte broek wel thuis kunnen blijven. een muts, winterjas en handschoenen zijn niet overbodig. } dit alles in de periode juli/aug. De rondvaart op het Titicacameer is een aanrader, zo ook het bezoek aan de riet/Uros eilanden en het eiland Taquille. We zagen veel mensen (vrouwen) lopen in sport leggings wat een prettig en veelzijdig kledingstuk is. Klamboes zijn in de jungle aanwezig Zorg dat iedereen een hoofdlampje heeft zowel op de inca trail als in de jungle, is dit erg makkelijk. Zorg dat je altijd een rol toiletpapier bij de hand hebt en wat losse Soles om naar de wc te kunnen. Conclusie; JA wij zouden iedereen deze reis aanraden en zeker boeken bij ToPeru.
- william&alice

100% tevreden!

★★★★★
Samen met 3 vrienden hebben wij onze eerste echte verre reis gemaakt. Al snel kwamen wij op Peru en met een beetje zoeken op ToPeru. Vanaf het eerste moment heb ik een goed gevoel aan het telefonisch gesprek met Dirk over gehouden en dit is niet meer weggegaan tot thuiskomst. Wij hadden onze reis redelijk strak georganiseerd en wouden niet te veel gezeur. ToPeru heeft echt alles, maar dan ook echt alles tot in de puntjes toe geregeld en nog meer. Hotels waren top, taxi's stonden klaar en afspraak was afspraak. Wat mij nog meer heeft verbaasd is de extra zorg. Wij hadden op de eerste dag de verkeerde taxi gepakt (volledig onze fout) en waren erin getuind. In plaats van te denken jammer dat hij niet met mijn (al betaalde) geregelde taxi ging, belde Dirk mij op en het hotel of wij al waren aangekomen. Er kon immers van alles zijn misgegaan. Ook toen ik mijn paspoort verloor en ik vragen had over van alles, stond ToPeru klaar en hebben zij geprobeerd te regelen wat ze nog voor mij konden regelen. ToPeru heeft onze verwachting overtroffen. Daarbij komt nog eens dat Peru echt een prachtig land is. Wij hebben heel veel mooie dingen gezien en gedaan. Ik ben 100% tevreden en zou ToPeru ook bij iedereen in mijn naaste kring (en daarbuiten) aanraden!
- Arjen

Fantastisch georganiseerde rondreis!

★★★★★
Van 4 t/m 20 oktober 2019 hebben wij (2 personen, 27 en 30 jaar) een rondreis in Peru gedaan via ToPeru. Bij het plannen van de reis was er snelle en soepele communicatie met Dirk en ook tijdens de reis was Dirk nog beschikbaar voor wat last-minute advies. Wij vonden het erg prettig dat het bij ToPeru mogelijk was om in een relatief korte reis toch de volledige Inca Trail op te nemen. Let wel op dat de Inca Trail zonder extra porters is, dus je tilt alle bagage (excl. matje/tent/eten) zelf. Alle excursies en transfers ter plaatse waren uitstekend georganiseerd en hebben gezorgd voor een zorgeloze vakantie. Wij zouden ToPeru zeker aanbevelen voor een rondreis door Peru!
- Vera Rensink

Peru: wat een land!

★★★★★
Wij hebben van 9 september tot en met 9 oktober 2019 een prachtige reis door Peru gemaakt. Peru is een heel mooi land, met veel bezienswaardigheden en met name in de Andes en de jungle een schitterend natuur. Voor onze reis hadden wij als basis genomen ‘Rondreis 6, Veelzijdig Peru’, van ToPeru. Maar we wilden ook de jungle in en wat langer in het noorden blijven. Een telefoontje daarover in het vroege voorjaar resulteerde in een gesprek aan tafel bij Dirk van ToPeru, waar we diverse mogelijkheden bespraken en hij goede tips gaf. Daarna kwam hij met een uitgewerkt voorstel voor een maand en daar zijn wij mee akkoord gegaan. Een spannend moment was er toen we via de post (en als back-up via de mail) een dik pak vouchers voor hotels, excursies, lunches, vervoer van/naar hotels plus bustickets, vliegtickets, treintickets en toegangsbewijzen (voor Machu Picchu) ontvingen. En daarbij een reisschema van dag tot dag. Bij controle thuis leek alles in orde. Maar hoe zou dat in de praktijk allemaal gaan uitpakken? Het antwoord is: voortreffelijk! Alles is prima verlopen. We werden bij alle busstations en vliegvelden op tijd opgehaald, de excursies door de diverse lokale/regionale touroperators waren geweldig. Het was ook leuk steeds met verschillende deelnemers uit verschillende landen in aanraking te komen. We hadden overigens ook enkele privé-excursies, in het noorden van het land, waar het veel minder toeristisch is dan in de plaatsen op de ‘gangbare’ route (om aan de hoogteverschillen te wennen): Lima->Paracas->Nazca->Arequipa->Puno->Cuzco (de oude Inca-hoofdstad, liggend op 3300 meter, met Machu Picchu in de buurt). Paracas was leuk door alle vogels (Islas Ballestas), waaronder veel pelikanen. Bij Nazca moet je echt de Nazca-lijnen vanuit de lucht gaan bekijken. Arequipa, tweede stad van Peru, is een interessante, koloniale, ‘witte’ stad. Voordat we naar Puno gingen, hebben we eerst de Colca Canyon (condors!) bezocht, waarbij je wel even over een pas van 4910 meter komt (licht in hoofd, maar cocathee helpt), om daarna weer af te dalen naar ongeveer 3000 meter. De drijvende rieteilanden in het Titicacameer en het echte eiland Taquile zijn zeer de moeite waard. Cuzco, op zich al een indrukwekkende stad (maar wel heel toeristisch), was tevens uitvalsbasis voor de Heilige Vallei, Machu Picchu, Maras (zoutwinning) en Moray (concentrische Inca-terrassen) en onze vijfdaagse tocht naar en door de jungle (nevel- en regenwoud), in het Parque Nacional Manu. We hebben genoten van de vreemde vogelgeluiden, de veroorzakers zelf, de slingerende apen door de bomen en de wild woekerende natuur: alles groeit naast, door en over elkaar heen. Daarna zijn wij vanuit Cuzco naar het noorden gevlogen. Hier zijn rondom Chiclayo (kust), Chachapoyas (Andes), Leymebamba (Andes) en Trujillo (weer kust) schitterende overblijfselen van pre-Incaculturen te zien (Moche, Chachapoyas en Chimu), zoals Huaca Rajada ('heer van Sipan'), Túcume, Kuélap, Revash, Huaca el Brujo ('dame van Cao'), Huacas del Sol y de la Luna en Chan Chan. En het is hier nog weinig toeristisch. Wel hebben we als 70-jarigen soms lange wandelingen over kleine, moeilijke paadjes moeten maken om 1500 jaar oude sarcofagen (in mensengedaanten) en mausolea (huisjes) op richels van steile hellingen te kunnen zien. Maar het loonde zeer de moeite! Wat ons ook erg voor Peru innam zijn de doorgaans vriendelijke mensen (zoals een douanevrouw die bij de vertrekcontrole belangstellend vroeg hoe we haar land gevonden hadden) en het lekkere eten. We hebben ons alleen niet gewaagd aan ‘Guinese biggetjes’ (‘cuy’, ofwel cavia in het Nederlands). Al met al: een heel mooie reis, met veel complimenten aan ToPeru en partners voor de uitstekende organisatie.
- Nelly en Wim

Prachtig Peru

★★★★★
In augustus 2019 zijn we met het hele gezin naar Peru geweest via Toperu. Overal waar we kwamen werden we opgehaald en begeleid door lokale mensen. Hier hebben we heel erg van genoten en we voelden ons heel welkom in het prachtige, culturele, archeologische en natuurlijke Peru. Geweldig zoals we eerst van het droge kustgebied, vervolgens op hoogte in de bergen en tenslotte in de warme jungle hebben kunnen genieten en kennis hebben kunnen maken met zowel het land als de mensen. Ook hebben we met een paar tegenslagen te maken gehad zoals stakingen en gezondheidsproblemen. Gelukkig stond Toperu dag en nacht paraat om ons te helpen om oplossingen te vinden opdat we onze reis konden vervolgen en we met veel plezier en trots kunnen terugkijken op onze reis naar Peru. In 1 woord fantastisch!
- Caroline Wisselink

★★★★★
Net een weekje terug uit het prachtige peru, we hebben 3 weken rondgereisd, de incatrail gelopen en de laatste nachten in de jungle doorgebracht. De reis was perfect georganiseerd. Hebben ons als 2 vrouwen altijd veilig gevoeld. Overal werden we opgewacht door een lokale contactpersoon. Hotels waren goed, druk programma met excursies! Door to peru steeds goed ondersteund. Dankjewel!
- Caroline & eline

★★★★★
Wij hebben eind mei/begin juni een fantastische reis gehad in het zuiden van Peru. Alles was super goed geregeld; we hebben nergens naar om hoeven te kijken. Ook de hotels waren helemaal top, evenals de georganiseerde tours en gidsen.
- Anthera

★★★★★
Mede dankzij Toperu zijn we net terug van een fantastische reis door Peru. Voor de reis was het heel prettig om met hen te overleggen wat voor ons de beste keuzes waren. Maar het meest bijzondere vond ik wel dat alles, maar dan ook alles, tot in de puntjes was verzorgd. Taxi's en gidsen waren stipt op tijd, de hotels prima verzorgd en alle tickets klopten. Tijdens de reis werd ik een beetje ziek. De lokale gids ging meteen op zoek naar een apotheek en een dokter. Hij en de chauffeur waren echt bezorgd. En een dag later was er contact met Toperu Nederland met de vraag of ze ergens mee konden helpen. Topservice.
- Andre van Gemert

★★★★★
Net terug van een 16-daagse rondreis door Peru die perfect georganiseerd was door To Peru. Prachtig Arequipa, oudjaar op het Titicacameer en vervolgens naar Cusco en de Inca trail gelopen. Als afsluiter 3 heerlijke dagen in de Amazon rainforest. Alles was uitstekend geregeld wat onze vakantie naast de sportieve inspanning toch ontspannen heeft gemaakt. Vooraf was de communicatie met Dirk al zeer prettig en duidelijk maar ook tijdens onze reis loste Dirk (op afstand) een klein misverstandje in de planning, heel snel en goed op. Wij kijken met het hele gezin terug op een mooi, vriendelijk en divers land. To Peru dank voor deze onvergetelijke ervaring.
- Diane Peters

★★★★☆
We hebben een heerlijke reis gehad in Peru, wat een bijzonder land en wat een diversiteit aan natuur. De Larestrek en de jungle waren zeer de moeite waard en weer zo anders. De haal en brengservice was prima voor elkaar evenals de diverse excursies. Dat maakte de reis prettig en ontspannen. Prima geregeld dus door toPeru.
- Yvonne

★★★★★
We komen net terug van een fantastische reis door Peru. De organisatie was perfect geregeld, overal waar we kwamen stonden mensen klaar om ons naar hotels te brengen, naar excursies te begeleiden, goede gidsen met interessante uitleg. Echt een vakantie waar we alleen maar hoefden te genieten van het ontzettend mooie land, de vriendelijke mensen, musea, cultuur en prachtige trektochten! ToPeru, Dirk, heel erg bedankt voor de onbezorgde, onvergetelijke reis!
- Saskia

★★★★★
Mijn man en ik hebben de afgelopen drie weken rondgereisd in Peru en deze reis was onvergetelijk, wat een bijzonder land! De organisatie door ToPeru was uitstekend. Alles was bijzonder goed geregeld, mooie hotels en goed vervoer. Kortom, een reis om nooit meer te vergeten!
- Sylvie

★★★★★
Mijn dochter (16) en ik hebben dankzij ToPeru twee weken lang onbezorgd kunnen genieten van Peru. Ter plekke was alles uitstekend geregeld: prima hotels, interessante excursies met deskundige gidsen, de transfers verliepen probleemloos en iedereen was altijd op tijd. Onvoorziene wijzigingen in de planning werden door Dirk direct geregeld. Ook vooraf was communicatie duidelijk, snel, met deskundige adviezen en veel flexibiliteit bij het samenstellen van de reis. Peru is een prachtig en veelzijdig land, met vriendelijke mensen, zoals het hartelijke gastgezin op het eiland Amantaní in het Titicacameer. Wil je naar Peru, dan kan ik je ToPeru van harte aanbevelen!
- Jacorien

★★★★★
In juli 2018 hebben wij samen met onze dochters ( 22 en 24 jaar) ruim drie weken rondgereisd in Peru. Een heel bijzondere vakantie. We hebben erg genoten van de natuur: de woestijn, een trek in de bergen en 5 dagen jungle. Met de boot over de Madre de Dios, onvergetelijk. Prachtige cultuur en mooie steden en stadjes. We bewaren ook goede herinneringen aan Hotel Ninos in Cusco. Alles goed voorbereid en georganiseerd door ToPeru. Dat maakte het voor ons mogelijk om nog meer te ondernemen en te ervaren en echt te genieten van onze vakantie. Dank daarvoor! Je bent bij ToPeru in goede, ervaren handen.
- Cécile Claessen

★★★★★
Ik ben in juni 2018 5 week in Peru geweest en heb daar een onvergetelijke vakantie gehad met als hoogtepunten de colcatrekking, de salkantaytrek en een 7 daagde jungletocht in Manu. Maar de absolute hoogtepunten zijn het gevarieerde landschap (prachtige steden, de Andes, de jungle, woestijn en de kust) en de (pre)incaculturen waar het land en de mensen van doordrenkt zijn. Het was een maatwerk reis die dankzij de perfecte en enthousiaste begeleiding van Dirk en dankzij zijn grote betrokkenheid vlekkeloos is verlopen. Hoge kwaliteit van de excursies en de gidsen en als ik al s een probleem had dan is dat altijd snel en adequaat opgelost. Ik kan toperu iedereen van harte aanraden!!
- Hans van Hilten

★★★★★
In april-mei 2018 heb ik, als onderdeel van een reis in Zuid-Amerika, samen met mijn moeder een super mooie week gehad in Peru. Het bezoek aan de schitterende stad Cuzco, de heilige vallei en de tweedaagse hike naar de Machu Picchu waren zeer goed geregeld. Het was prettig dat er echt werd mee gedacht om de reis zo goed mogelijk af te stemmen op onze eigen wensen. De aanbevolen accomodaties, het eten en de enthousiaste gidsen waren allemaal top ! Ik zou ToPeru dan ook zeker aanbevelen bij iedereen die dit mooie land wil bezoeken.
- Lisette

★★★★☆
In april-mei 2018 hebben wij met 4 personen 4 weken door Peru gereisd met als hoogtepunten Paracas, de Nazca-lijnen, 3 dagen trekken door deColca-canyon, de Larestrail, Machu Picchu, het regenwoud en de Cordilleras Blanca. We hadden een aantal onderdelen zelf uitgestippeld waarbij Dirk advies gaf; hij had daarbij een eindeloos geduld. Bijna alles was van te voren via ToPeru geregeld. Dankzij hen hadden we goede hotels, uitstekend vervoer en excursies die we zelf niet 123 gekozen zouden hebben, maar die achteraf erg leuk bleken. Ook de trails konden we met ons eigen groepje onder leiding van uitstekende gidsen lopen, ook omdat het seizoen nog niet in volle gang was. We hebben maar één aandachtspunt: als je een specifiek uitstapje wilt maken, waar ToPeru geen ervaring mee heeft, kan het handig zijn om zelf mee te kijken. Twee zien meer dan één. In ons geval, een privé-tour door de Heilige Vallei en een verblijf in de Llanganuco-lodge, beide van harte aanbevolen. Wij raden ToPeru zeker aan, als je een goed georganiseerde mooie reis door Peru wilt maken, we zouden zo weer willen gaan.
- Martin & Elly

★★★★★
Volledig ontzorgd mogen genieten van Peru. Goede accomodatie, mooie diversiteit in programma, prettige opbouw en uitstekende communicatie vooraf, tijdens en na onze reis. GENOTEN!
- Maarten & Patricia

★★★★★
Fantastische reis gehad en geweldig geregeld. We kwamen midden in de nacht Nederlandse tijd in Lima aan en toen bleek dat ik mijn telefoon in de taxi had laten liggen. Heb toen Dirk in Nederland gebeld en een paar uur later kwam de taxichauffeur de telefoon brengen. Ongelofelijk. Voor de rest alles ongelofelijk punctueel geregeld. Als je bedenkt dat we zeker 25 keer gehaald en gebracht enz. moesten worden. Nooit 1 minuut oponthoud gehad. Prachtig land, geweldige hotels, lieve mensen enz. enz.
- Mieke

★★★★☆
Met ons gezin (2 volw, kids: 16,12,10 jaar) hebben we een onvergetelijke rondreis gemaakt: de bijzondere natuur, de cultuur, de mensen, het eten en de dieren. Van Lima naar het zuiden, de Andes en tenslotte ook nog het noorden (Chiclayo en Trujillo). Dirk en Hugo hadden vervoer en accommodatie prima geregeld. De belangrijkste excursies waren uitstekend georganiseerd en gidsen meestal van goed niveau. Ook hadden we ruimte in het programma om aantal dagen onze eigen gang te gaan. Een van de hoogtepunten van de reis was de meerdaagse trektocht in de Colca Canyon. Peru heeft nog meer moois, dus we komen nog een keer terug!
- Familie Siebelink

★★★★★
Wij hebben ToPeru ontdekt in een Google-search en waren van bij de eerste contactname aangenaam verrast door de snelle en vriendelijke reactie en opvolging. Geen enkele vraag was teveel, en telkens weer kregen we adviezen en suggesties om onze reis zo goed mogelijk samen te stellen. Eens ter plekke werd die indruk bevestigd door vlekkeloze organisatie, punctuele lokale agenten en een in één woord schitterende reis. Wat een mooi land! Er loopt natuurlijk wel eens wat fout, maar dat werd meteen rechtgezet en bijgestuurd. Hartelijk dank aan Dirk voor de organisatie, en bij deze 100% aanbeveling voor andere potentiële Peru-reizigers!
- Bart Jacobs

★★★★★
We zijn van 16 september tot 11 oktober naar Peru geweest. Een ontzettend mooie, goed georganiseerde reis door ToPeru! Het was in één woord geweldig!! Alles was goed geregeld, vervoer, mooie hotels, interessante excursies en de mensen zijn super vriendelijk. We hadden de reis "veelzijdig Peru" geboekt met wat aanpassingen. Dus geen jungle maar het noorden van Peru. Daar hebben we absoluut geen spijt van gehad. We hadden het gevoel dat we de enige toeristen waren. Er werd niet veel Engels gesproken maar met handen en voeten kom je een heel eind. De sfeer is toch anders, veel minder toeristisch en wat relaxter. Wel een keer lekker dat je niet constant door verkopers wordt aangesproken 😉 We hebben ontzettend veel gezien en meegemaakt. We hebben een bruiloft mee mogen maken, ervaren hoe de bevolking meeleeft met de wedstrijden voor de plaatsing van het WK van het Peruaanse voetbalteam en nog veel meer belevenissen. We kunnen nog veel meer vertellen maar boek een reis bij ToPeru en ga het zelf ervaren. Daar krijg je geen spijt van!
- Karin en Kees Beimans

★★★★★
Wij (echtpaar) hebben in september 2017 via ToPeru een 3-weekse rondreis Peru geboekt met alle hoogte hoogtepunten en afsluitend Amazone gebied. We wilden geen groepsrondreis maar ook niet alles zelf organiseren. ToPeru heeft een reis op maat samengesteld die volledig georganiseerd was en in één woord GEWELDIG !!! Alles was perfect geregeld; het ophalen van vliegveld/hotels en wegbrengen naar bushaltes/hotels voor excursies of de volgende overnachting. De accommodaties waren prima. De excursies waren leuk en interessant en met niet te veel personen. En Peru is natuurlijk een fantastisch land met vriendelijke en behulpzame mensen, veilig, lekker eten, afwisselend met zee, strand, woestijn, oase, bergen, jungle, heel veel cultuur en dat allemaal in 3 weken op redelijke afstand van elkaar. Een aanrader voor iedereen die houd van een afwisselende actieve en avontuurlijke vakantie.
- John en Titia Pijpers

★★★★★
Wij, 4 personen zijn van 15 september tot 3 oktober met Toperu op vakantie geweest naar Peru, wat een fantastische ervaring was dit! Alles was supergoed geregeld, het vervoer, de vliegreis en de excursies. Ik zou iedereen aanbevelen om met Toperu naar Peru te gaan. Alles goed doorgenomen vantevoren, aangegeven wat we wilden zien en doen en alles was super!
- Jolanda de Boom

★★★★★
Mijn man en ik hebben genoten van onze perfect georganiseerde reis in de periode september/oktober 2017. Onze reis was goed opgebouwd, genoten van het land en bevolking en onze trails. Alles was perfect georganiseerd, de aansluitingen, hotels en excursies. TOP!!
- Gelbrig van Wingerden

0

★★★★☆
In september met z'n tweeën drie weken naar Peru geweest. Aan de hand van de bouwstenen, die we naar onze wens hebben aangepast, hebben we de reis samengesteld. Alles was mogelijk en binnen ons budget. De reis was perfect geregeld en verzorgd, we hebben een heerlijke onbezorgde reis gehad . Helemaal top! Wat dat betreft had het reisbureau ook TopPeru mogen heten.
- Hulsen

0

★★★★★
Peru, wat een divers land, wat een avontuur ! We reisden 15 dagen door Peru, aan de hand van een op maat gemaakte reis, door To Peru. Alle transport, hotels, gidsen en excursies werden geregeld door To Peru. De organisatie was perfect ! Zelfs toen Star Peru haar vluchturen veranderde tijdens onze reis, zorgde To Peru voor een andere en zelfs luxueuzere vliegmaatschappij (Avianca) en werden de boarding passen zelfs afgeleverd in ons hotel. To Peru is gewoon top ! Ons reisschema bracht ons naar de volgende steden: Paracas, Nazca, Cuzco, De Heilige Vallei, Machu Picchu, Tambopata. We zagen dus strand, woestijn, hooggebergte en jungle. Menig medereizigers waren jaloers op ons reisschema en vertelden ons dan ook – ‘We should have booked your tour’. Peruvianen zijn vriendelijke, behulpzame mensen en harde werkers. Onze gidsen waren perfect Engelstalig en soms zelfs wat Nederlandstalig. Hou er rekening mee dat de meerderheid van de bevolking geen Engels spreekt, dus een basiscursus is zeker aan te raden, maar met handen en voeten kom je ook al een heel eind. Ons 15-daags reisschema zat boordevol, maar toch was het fysisch goed te doen. Buiten wat last van jetlag en eventjes wennen aan de hoogte, met een coca-thee, ervaarden wij geen hinder. Peru is ook een veilig land, in Cuzco kan je gerust tot s’avonds laat onbezorgd rondlopen (wat ik in Brussel niet zou doen.) Onze volgende reis zal ons naar Bolivië brengen en ik kan alleen maar hopen dat ik weer zo een goede touroperator als To Peru zal vinden.
- Jan De Wolf

0

★★★★★
Dank zij de fantastische organisatie van Dirk van To Peru hebben wij een droomvakantie van 3 weken beleefd. Werkelijk alles was perfect geregeld! Bijna ongelooflijk dat bij zoveel verplaatsingen met taxi, bus en vliegtuis er geen enkele keer een hapering was. Chaufeurs en gidsen waren deskundig en zeer behulpzaam. Het voert echt te ver om over alles wat we gedaan en gezien hebben lovende woorden te schrijven, het waren bijna allemaal hoogtepunten. Toch is voor mij het onbetwiste hoogtepunt de 2 daagse Incatrail en het geluk dat de zon scheen toen we Sun gate bereikten. De kwaliteit van ToPeru werd tijdens ons verblijf extra bewezen toen het er echt op aan kwam. Tijdens ons verblijf werd een lid van ons gezin behoorlijk ziek en Dirk was in het weekend bereikbaar en stond ons bij met raad en daad. Hij regelde vervoer naar een lager gelegen lokatie toen dat door de artsen geadviseerd werd. Na een voorspoedig herstel konden wij weer gezamenlijk onze reis voortzetten. We genieten nog steeds na van onze onvergetelijke reis.
- Fam Joosten

0

★★★★★
Van 28 oktober tot 22 november zijn wij in Peru geweest. De reisroute hebben wij door Dirk van ToPeru laten uitzetten. Dit heeft hij gedaan aan de hand van onze wensen, zoals de lokaties die we wilden bezoeken én dat we op 14 november aan het eind van de Inkatrail bij de zonnepoort wilden zijn. We kunnen over deze planning maar één ding zeggen: perfekt geregeld! De route, de goede overnachtingsplaatsen, de verplaatsingen, de lokale gidsen en touroperators, de vouchers, alles was perfekt geregeld. Daardoor konden wij geheel onbezorgd genieten van deze mooie reis in een heel mooi land. Ook de langzame opbouw naar de hoger gelegen gebieden is door Dirk vooraf goed verteld en in het reisschema uitstekend verwerkt. Dat de Incatrail zwaar zou worden is als je zoals wij de voorgenomen trainingen niet doet natuurlijk eigen schuld. Ondanks dat toch een heel mooie ervaring met prachtige uitzichten en zeer goede informatie onderweg door onze gidsen Raul en Max. Door onze ervaring kunnen we iedereen die naar Peru wil gaan "ToPeru" van harte aanbevelen.
- Sjef en Gerda

0

★★★★☆
Van half april tot half mei hebben we met een andere reisorganisatie een rondreis gemaakt door Zuid-Peru, Chili en Bolivia. Maar onze interesse ging ook uit naar Midden- en Noord-Peru. Zo kwamen we bij To Peru terecht. Dirk heeft in overleg met ons een prachtige reis samengesteld. Onze wensen waren vooral goede hotels, geen gezeur over vervoer, Engels sprekende gidsen en een rustig tempo. Dirk heeft hiermee een heel interessante reis samengesteld, met rustdagen en ook met early-checkins en late-checkouts, wat heel comfortabel bleek. De kosten vielen ons mee en de benodigde informatie, (tickets, vouchers, e.d.) was erg compleet. Het werd een heel boeiende reis van 2 weken waarin we vanuit een drietal standplaatsen de omgeving bezochten van Huaraz (met bezoek aan o.a. de Cordillera Blanca) en de steden Trujillo (o.a Chan Chan) en Chiclayo met in de omgeving musea en opgravingen van pre-Inca culturen. Prachtige plekken en bijzondere musea, rustig en toen wij er waren met bijna alleen Spaans sprekende toeristen, in tegenstelling tot Zuid-Peru. We zijn dan ook heel tevreden, vooral over de mogelijkheden en flexibiliteit bij het plannen van de reis en over de kwaliteit van de hotels, agenten en gidsen in Peru.
- Arie en Jannie

0

★★★★★
Van eind augustus t/m half september zijn wij 3 weken door Peru wezen rondreizen. In één woord: onvergetelijk! Peru is een land van uitersten door o.a. de verschillende soorten natuurlandschappen en die je in het land kan vinden. Daarbij is de bevolking enorm vriendelijk en behulpzaam en is de geschiedenis en cultuur zeer interessant. Wij konden geen genoeg krijgen van de interessante Inca verhalen. De bezienswaardigheden zijn waanzinnig, met als ultieme hoogtepunt de Inca Trail. Een onvergetelijke ervaring. Het is zwaar, maar als je gezond bent en een basis conditie hebt is het goed te doen. Het is het allemaal waard! ToPeru werkt samen met een leuke organisatie waarbij werkelijk alles goed geregeld is. Onze gids was erg aardig en enthousiast en wist overal veel van te vertellen. En bij elke maaltijd werden we weer verrast met een 3- of 4 gangen menu. En dan te bedenken dat de kok en dragers dat bereiden op 2 pitjes in the middle of no where.. Uiteindelijk kom je op dag 4 vroeg in de ochtend aan bij Machu Picchu. Als je geluk hebt schijnt de zon, maar helaas hadden wij dikke mist en regen. Na een aantal uur klaarde het gelukkig op en zagen wij de schoonheid van de Machu Picchu. Ge-wel-dig is het! Ik raad iedereen -mits in goede gezondheid- de Inca Trail aan. Echt waar, het is fantastisch! En als extraatje krijg je er ook nog eens flinke beenspieren van. Na de Inca Trail zijn wij nog naar het noorden gevlogen om lekker te relaxen aan het strand. In tegenstelling tot de zuidkust is de noordkust voorzien van mooie stranden en een heerlijke temperatuur. Dit is echt een aanrader na een actieve vakantie. Wij zaten in Los Organos, een klein dorpje vlakbij Mancóra. Heerlijk relaxed. ToPeru had een zeer goede accomodatie voor ons geregeld waarbij wij vanuit onze Piramide bungalow fantastisch uitzicht hadden op zee. Hier hebben wij 4 dagen vertoefd. De ultieme afsluiter van onze reis. De laatste 2 tips wil ik nog aan je meegeven: neem de Andrean Explorer (Peru Rail) van Puno naar Cuzco en wordt verrast door de fantastische treinreis waarbij je dwars door de Andes heen rijdt. Dit is een luxe trein welke van alle gemakken is voorzien. Je krijgt een goed 3-gangen menu en ook amusement is geregeld. Ter afwisseling is dit zeer aan te raden na al die lange busreizen. Het prijskaartje is een stuk hoger dan de bus, maar daar krijg je ook écht wat voor. Incl. geweldige landschappen. En als laatste; verblijf in de Colca Lodge in de Colca Canyon. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Dit hotel is gelegen in een waanzinnig mooie omgeving en beschikt over eigen hot springs. Wij verbleven de gehele vakantie in eenvoudige (en zeer goede) accomodatie en dit hotel was een leuke afwisseling. Daarbij zijn de kamers en het eten zeer goed en is het personeel ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Eén middag had ik in dit hotel enorme hoofdpijn door de hoogte en werd ik door één van de medewerkers direct aan de zuurstof gezet. Daarna een uurtje geslapen en vervolgens de gehele vakantie geen last meer gehad van de hoogte. ToPeru heeft onze reis werkelijk tot in de puntjes geregeld. Alles klopte en elke dag stond er weer een chauffeur voor ons klaar die ons veilig naar het hotel had gebracht. De gids zijn ook altijd zeer gemotiveerd en enthousiast. Ook heeft ToPeru ons altijd goed geadviseerd over bepaalde zaken en tijdens de reis hebben wij ons nergens zorgen over hoeven te maken, want de gidsen en hotels wisten overal vanaf. Dat gaf een hoop rust waardoor wij optimaal konden genieten van de reis. Heb je besloten naar Peru te gaan? Boek je reis dan bij dit reisbureau. Het scheelt je een hoop geld in vergelijking met andere (grotere) reisbureaus je krijgt er échte kwaliteit voor terug. Nogmaals, bedankt!!
- Siebe en Amber

0

★★★★★
Wij zijn met z'n tweetjes 3 weken door Peru gereisd en hebben genoten van de geweldige organisatie van ToPeru.Voor de boeking had men al snel ons vertrouwen terwijl wij kritische klanten zijn . Echt alle plaatselijke gidsen en uitstapjes waren goed voorbereid, maar ook alle reismomenten. De hotels voldeden aan alles wat we nodig hadden , dus zeer tevreden . Toen het even tegen zat door landelijke staking werd extra duidelijk hoe snel en juist ToPeru communiceert, er was snel een oplossing die plaatselijk door de agency werd uitgevoerd, wij hebben weinig overlast gehad hierdoor !! Dus wil je reizen door Peru met genoeg vrijheid , maar gepaste ondersteuning, dan ben je bij ToPeru op de juiste plek !!!!
- Michael & Hub

0

★★★★★
Wij zijn een familie met 3 kinderen en zijn nu een 2-tal weken terug van onze 3-weken durende reis door Peru, die ons leidde van Lima, Paracas, Ica, Nasca, Arequipa, Chivay -Colca canon, Puno – Titicameer en Cuzco en genieten nog steeds na. Het programma was gebaseerd op de rondreis en bouwstenen van de website, maar in overleg met ToPeru, kon hier vlot een dag extra of een dag minder per locatie worden aangepast, zodat het programma zowat op maat was. Het land zelf is fantastisch met een enorme variatie aan natuur en cultuur. Voor elk onderdeel werden we samengevoegd met andere mensen tot een groepje van maximaal ca. 10 personen en werden we begeleid door engels- en spaanstalige gidsen, waarvan de meeste echt wel heel gemotiveerd waren en – terecht – vol trots over hun land of streek vertelden. De verplaatsingen – meestal per bus – waren eigenlijk comfortabel te noemen. De nachtbus van Nasca naar Arequipa bood zelfs dankzij de brede zetels in die mate slaapcomfort, dat je ‘s anderendaags in Arequipa toch nog fris van je dag kan genieten. Op de verplaatsingen van Arequipa naar Chivay of van Puno naar Cusco, werd onderweg ook aandacht gegeven aan en gestopt voor wat er onderweg is te zien, zodat ook deze verbindingsritten mooi en interessant zijn. We werden telkens correct opgewacht en bij aankomst op een locatie werd iedere keer het programma overlopen en de afspraken gemaakt voor de komende dagen. Al deze afspraken werden ook wel heel erg stipt nageleefd. De hotels waren in orde, de foto’s op de website geven een duidelijk beeld. De ligging was ook altijd vlakbij het centrale plein, zodat je ’s avonds nog makkelijk nog wat kunt rondwandelen. Het programma was soms vermoeiend en soms moesten we vroeg uit de veren, maar ieder keer opnieuw was dit de moeite. Dus ook voor een gezin met 3 kinderen (tussen 12 en 17) is deze reis zeker te doen en zeker de moeite. Ook de 4-daagse Inca-Trail werd zelfs door de jongste en ondanks wat spijsverteringsproblemen, toch vlot afgestapt. (We zijn wel wat stappen in de bergen gewend). Alles bij elkaar dus een fantastische, vlotte en perfect georganiseerde reis, waarvan we nog lang zullen nagenieten.
- Familie De Clercq

0

★★★★★
Peru stond al enige tijd op ons verlanglijstje. Dit jaar was het dan eindelijk zover. Met To Peru konden we ons geen betere reisbureau wensen. We hadden ons goed ingelezen en wisten wat we sowieso wilden zien. Dirk en Hugo kwamen met een mooi reisprogramma en goede suggesties voor bezichtigingen en excursies. Vanuit To Peru begreep men goed wat we wilden en het duurde niet lang of een op maat gemaakt reisschema lag voor ons klaar. Eenmaal in Peru was alles tot in de puntjes geregeld, waardoor we onbezorgd van onze reis konden genieten. We hadden ruim drie weken te besteden en wilden veel zien. Je wilt dan je tijd niet kwijt zijn aan het uitzoeken van gidsen en regelen van vervoer. Na elke reis stond er vervoer en een gids voor ons klaar. We hebben gedurende de reis vriendelijke en vakkundige gidsen gehad. De hotels waren goed tot zeer goed. To Peru reageert snel en zijn goed te bereiken tijdens de reis. Peru is de moeite waard om te bezoeken. Met het reisschema van To Peru zie je veel en heb je een afwisselend programma waarvan je onbezorgd kunt genieten. Wat ons betreft krijgt dit reisbureau een dikke pluim!
- Peter Bakker

0

★★★★☆
We hebben in mei geweldige weken gehad in Peru. Door ToPeru waren vervoer, verblijf en excursies uitstekend geregeld. We konden de beschikbare drie weken daardoor ten volle benutten en hebben dat ook voor meer dan 100% gedaan. De "klassiekers" van het zuiden zijn prachtig en de Andes is indrukwekkend. Het vervoer met de lange afstandsbussen was uitermate comfortabel en altijd stond er dankzij ToPeru weer iemand klaar om ons te brengen of te halen. Uitstekende hotels, met als absolute topper qua sfeer het Ninos hotel in Cuzco. En vrijwel altijd zeer centraal gelegen. Onze laatste week in het noorden van Peru was een kennismaking met verbluffend mooie archeologie uit de pre-Inca tijd. De ene topper na de andere en.......bijna geen toerist te bekennen. Al met al een zeer afwisselende reis met (letterlijk en figuurlijk) veel hoogtepunten. Dank aan ToPeru voor de vlekkeloze organisatie!
- Peter & Tineke

0

★★★★★
Wij hebben met twee personen een fantastische reis door Peru gemaakt. De reis was geheel aangepast naar onze wensen en de communicatie vooraf was super. Eenmaal aangekomen in Peru hebben wij ons geen moment ergens druk over hoeven maken. Alles was duidelijk goed doorgesproken met de organisaties ter plekke. Dit heeft ervoor gezorgd dat we heerlijk ontspannen hebben kunnen reizen. Wij zouden ToPeru van harte willen aanbevelen aan iedereen die zelfstandig wil rondreizen door dit schitterende land.
- Teun

0

★★★★★
Wij kunnen ons slechts lovend uitlaten over ToPeru. Superlatieven schieten te kort om Dirk en Hugo te bedanken. Er is ruimschoots aan de verwachtingen voldaan. De prijs-prestatie verhouding is meer dan positief en valt zonder meer ten gunste van de laatste - prestatie - uit. Alle beloften zijn waargemaakt. En die ene keer in Ica toen het even mis dreigde te gaan omdat het toegezegde vervoer niet op kwam dagen mag wat mij betreft als de ultieme bevestiging voor goede nazorg de boeken in. Patrizia - mijn partner belast met de uitvoer van het programma ter plaatse - was al bezig een alternatief te regelen. Maar voor de volledigheid had ze ook ook even een sms gestuurd naar het thuisfront (Dirk & Hugo) om hen in kennis te stellen. Nog voordat Patrizia een lokale taxi had kunnen regelen, had Hugo al werk gemaakt van haar sms en stond vervangend vervoer klaar!!! En dan te bedenken dat het op dat moment in Nederland zwart nacht was. Waar tref je heden ten dage nog zo'n service. Je vraagt je in aller ernst af of die jongens (Dirk & Hugo überhaupt) niet een beetje doorschieten in hun service gerichtheid. Dreigen ze zichzelf niet te vergeten?
- Siem Veldboer

0

★★★★★
Peru een land met zeer veel cultuur, natuur! De reis gemaakt in de maand januari en geboekt bij "to Peru" . Uiteraard zijn er meerdere reisorganisatie's die een reis aanbieden naar Peru, maar ik kan u verzekeren; bespaar de moeite want wanneer u een reis boekt bij "to Peru" bent u gegarandeerd van een schitterende verzorgde reis. Tot in de puntjes goed geregeld , werkelijk álles klopte! Dirk en Hugo zijn uitstekende reisleiders en komen hun afspraken na. Zij kennen het land en de cultuur, dit geeft rust en daardoor kan je volop genieten van dit prachtig land. De vlucht over de Nasca lijnen is echt een topper! De treinreis vanuit Puno naar Cusco is er één om nóóit meer te vergeten! Jacqueline en Jan
- Jacqueline

0

★★★★★
Wij zijn met vier volwassenen half oktober vertrokken naar Peru voor een door ons zelf uitgekozen rondreis van drie weken. Hebben lang moeten zoeken voordat wij ToPeru vonden dat, mede gezien de goede reviews, voldeed aan onze wensen en aan ons budget. Wat zijn wij goed geholpen en geadviseerd door Dirk en Hugo, zeker voor wat betreft het wennen aan de verschillende hoogtes! Na de mooie witte stad Arequipa (2.500 mtr.) zijn wij naar Puno (3.900 mtr.) gereisd om de eilanden op het Titicacameer te bezoeken. Een mooie belevenis, vooral het overnachten bij een lokale, erg vriendelijke familie. Van Puno naar Cuzco hebben wij op advies van Dirk de Andean Explorar genomen. Het was wel duurder dan de bus en de reis duurde net zo lang (het is een stoomtrein die niet sneller rijdt dan 40 km/u), maar wat een belevenis! Prachtige natuur, heerlijk eten, mooie panoramawagon voor het nemen van foto's en gezellig entertainment van Peruaanse muzikanten. We hadden er na 10 uur nog geen genoeg van! Cuzco was fantastisch, mede door het Ninos hotel. De tweedaagse Incatrail, waarbij wij een eigen gids hadden, was zwaar maar zeer de moeite waard. En natuurlijk het moment wanneer je onder de zonnepoort zicht hebt op Machu Pichu. Euforisch gevoel dat je de tocht hebt volbracht en dan zo'n beloning krijgt!! Ook nog een bezoek gebracht aan de jungle en heerlijk geslapen in de Eco Amazonia Lodge. Uiteindelijk nog vier dagen uitgerust in een mooi hotel buiten Ica, gelegen in de woestijn. De reis was werkelijk goed opgebouwd en tot in de puntjes geregeld. Overal werden wij op tijd opgehaald en hadden wij goede gidsen die enthousiast en vol trots in het Engels hun Peru in al zijn hoedanigheden aanprijsden. De hotels waren prima met goede bedden. Los van de prachtige en aardige lokale bevolking, de geschiedenis en de natuur heeft zeker de organisatie ertoe bijgedragen dat wij met heel veel plezier terugkijken op onze prachtige reis.
- Ellen Peek

0

★★★★☆
Dirk heeft een reis perfect op maat gemaakt. Aan alle wensen werd voldaan. Alles was zeer goed georganiseerd waardoor het een fantastische reis is geworden. Eenmaal ter plekke was toperu ook steeds per mail/telefonisch bereikbaar. Heel goeie service dus. Dank je Dirk en toperu voor de mooie reis!!
- Silke

0

★★★★★
In september 2015 ben ik met mijn vrouw Marian en onze vrienden Margret en Tom 24 dagen in Peru geweest. Wij hadden de reis Absoluut Peru uitgebreid met een extra nacht Colca Canyon, 2 nachten Huacachina en een dag mountain biken in de heilige vallei. Dirk had ons gewaarschuwd dat het programma aan de drukke kant was, maar we hadden er echt niets van willen missen. Door de perfecte organisatie was het drukke schema geen enkel probleem en ook het regelmatig (erg) vroege opstaan wende snel. Alles was perfect geregeld, overal werden wij keurig opgevangen en begeleid en de accommodaties waren altijd super. Een extra dag Colca Canyon en ook de oase van Huacachina zijn zeker een aanrader. De gidsen Remy in de Colca Canyon en Edwar op de Inca Trail waren super enthousiast en dat werkte erg aanstekelijk. Peru is een fantastisch land en ToPeru heeft ons perfect geholpen om hier optimaal van te genieten.
- Andre Goedhart

0

★★★★★
In augustus ging ik voor 3 weken naar Peru. De reis bestond grotendeels uit een aantal bouwstenen, die ik vond op de website van To Peru. Ik maakte mijn wensen kenbaar aan Dirk en die stelde de reis voor mij samen en regelde alle praktische dingen, zoals hotelboekingen, busvervoer, taxi's van en naar de luchthaven, binnenlandse vluchten enz. zodat ik me (als alleen reizende) hierover geen zorgen hoefde te maken. Alles verliep prima en ik kon op die manier genieten van een fantastische reis in dit prachtige land. In 2012 ging ik voor de eerste keer naar Peru in groepsverband, wat me toen heel erg bevallen was, vandaar dat ik nog een keer terug wou gaan om de plaatsen te bezoeken waar ikzelf zin in had. Mijn reis ging van Lima naar de "witte stad" Arequipa, dan naar de Colca Canyon waar ik een 3-daagse trekking maakte in een schitterende natuur. Ik was alleen met de gids en kon dus naar hartelust vragen stellen over alles wat de canyon te bieden heeft. Daarna ging het met een comfortabele bus naar Puno, gelegen aan het Titicacameer, waar ik o.a. het gezellige stadscentrum en het museum Dryer (klein, maar zeker de moeite waard) bezocht. Vanuit Puno ging het met de boot naar de Uros eilanden en nadien naar het mooie en rustige eiland Amantani, waar ik bij een gastgezin logeerde. Daarna reisde ik met de luxueuze trein, de Andean Explorer, dwars door de Altiplano naar Cusco, de oude Inca hoofdstad en ongetwijfeld de mooiste stad van Peru, met zijn gezellige centrum, waar het heerlijk vertoeven is op de Plaza de Armas en in de omliggende straatjes. Verder maakte ik o.a. nog een 4-daagse trektocht naar de Inca ruïnes van Choquequirao. Ik wil graag Dirk en zijn team bedanken voor de uitstekende organisatie van deze reis. De hotels waar ze mee samenwerken waren in orde, de kamers waren zeer netjes en het ontbijt was meer dan voldoende. Ik zou dan ook To Peru willen aanbevelen aan iedereen die naar Peru wil reizen en ten volle wil genieten van een onvergetelijke reis.
- Brigitte De Groote

0

★★★★☆
Geweldige reis met ons volwassen gezin. Veel gezien, geleerd maar bovenal genoten. Prima voor elkaar.
- Fam. Nijboer

0

★★★★★
We wilden beiden al lange tijd naar Peru en vooral omdat we de Inca Trail naar Machu Pichu. We zijn eerst langs een ander reisbureau geweest voordat iemand ons op To Peru wees. Dit eerste reisbureau kon ons niet naar wens helpen. Wij wilden namelijk veel zien en doen in 3 weken en dit was of alleen mogelijk in groepsverband of onbetaalbaar. Gelukkig kon het bij To Peru wel geregeld worden voor een acceptabele prijs. Alles sloot naadloos op elkaar aan en de lokale agenten doen het erg goed. Tijdens de reis hadden we ons vergist in een tijd en we konden To Peru direct bereiken op het mobiele nummer en het misverstand was direct uit de lucht. We wisten van te voren dat het een drukke reis zou worden omdat we gewoon veel wilden doen/zien in een korte tijd. Het was het dan ook dik waard. Een aanrader!
- Lonneke van Elsacker

0

★★★★★
Vorige week zijn wij teruggekomen van een prachtige 24 daagse rondreis door Peru. Het was een geweldige reis waar wij de rest van ons leven met plezier op terug zullen kijken. De hotels waren schoon en goed gesitueerd, meestal in het centrum van de stad. De tours waren boven verwachting met zeer deskundige gidsen, het vervoer was comfortabel en de rondreis was qua opbouw heel goed in elkaar gestoken. Dankjewel Dirk en collegas!!! Wij hebben genoten en zullen toperu zeker aan iedereen die een rondreis wil maken door Peru aanraden! Charissa en Daryl
- Charissa Ridderbroek en Daryl Cadman

0

★★★★★
Wij zijn nu enkele dagen thuis, na een fantastische reis door Peru met 5 personen (ouders met 3 jongvolwassen zonen). Het was puzzelen om de vakanties van iedereen op elkaar af te stemmen. ToPeru kon onze wensen en behoeften heel goed inschatten en ons op basis hiervan adviseren over de opbouw van onze reis. Zij leverden prima maatwerk. Vragen werden uitstekend beantwoord, zodat we van tevoren een goed beeld hadden hoe het allemaal werkte in Peru en wat we konden verwachten van de service van de hotels en de lokale reisorganisaties. De reis verliep bijna helemaal op rolletjes. Een enkele keer was er een misverstand met de plaatselijke reisorganisatie, maar dat werd goed opgelost. De hotels waren prima. Slechts een enkele keer waren we niet 100 % tevreden. De kamers in de hotels waren uitstekend, vaak op een rustige plaats, zodat we weinig last hadden van het straatlawaai. De meeste hotels waren mooi gesitueerd in het centrum van de steden. Ook het vervoer was uitstekend. De beste plaatsen in de bus waren voor ons gereserveerd. Een heel belangrijk pluspunt vonden we dat alle excursies van tevoren georganiseerd en betaald waren. Wij hoefden ter plekke niet bezig te zijn met de vraag of we bv. wel of niet een rondvlucht boven de Nazca lijnen wilden. Alles was inbegrepen in de offerte. Daarmee vinden wij de prijs-kwaliteitsverhouding van ToPeru uitstekend. In combinatie met het maatwerk wat ToPeru levert, kunnen wij hen aanbevelen bij iedereen die ervan houdt zelfstandig en goed georganiseerd door Peru te reizen.
- Marianne en Jan Willem

0

★★★★★
Wij hebben als gezin met 2 tieners een fantastische reis door Peru gemaakt! Een volledige maand gaf ons de luxe om zowel de kuststreek, de Andes, het Amazone-woud te zien èn af te sluiten met een strandvakantie in het Noorden. En we zijn op geen enkel moment ontgoocheld! Peru is prachtig, divers zowel qua cultuur als natuur. De mensen zijn er heel hulpvaardig en bijzonder respectvol. Naar organisatie toe gaan alle credits naar TOPERU! Feilloze organisatie, steeds stipte aansluitingen, vakkundige gidsen, aangename verblijven en oog voor het authentieke Peru. Wij hebben al een aantal prachtige reizen gemaakt, maar voor ons was dit een absolute uitschieter! Ik hoop ooit terug te kunnen gaan en dan zal het zeker terug met dezelfde organisatie zijn! Dankjewel Dirk en collega!
- Katrien

0

★★★★★
In 17 dagen stukje noord Peru en de highlights zuid peru. Lijkt gekkenwerk, maar is met de fantastische adviezen van Dirk gelukt. Ons programma, maar geheel geregeld door toperu. Nergens aan hoeven denken en alleen maar genieten van de geweldige mensen en prachtige natuur. Als afsluiter de 2daagse incatrail. Wij kunnen het iedereen aanraden om je reis naar Peru te regelen via toperu!!
- Margreet en Bianca

0

★★★★★
Dankzij Toperu hebben wij de reis van ons leven gemaakt. Wij wilden graag meer van de pré-Inca cultuur zien in noord Peru. Dirk adviseerde ons om in Chiclayo naar het ‘Museo Tumbas Reales de Sipán’ te gaan. Een uitstekend advies en onvergetelijk museum. Onze reis had alleen maar hoogtepunten en was enorm afwisselend. Een perfecte combinatie van cultuur, natuur en archeologie. Wat een prachtig, veelzijdig land is Peru en wat een vriendelijke mensen. Veilig en goed georganiseerd. Iedereen die voor ons ingezet werd om ons te vervoeren of begeleiden kwam op tijd en hield zich aan de afspraak. Dat gaf veel vertrouwen en zekerheid. De 26 vakantiedagen zijn volledig benut, thuis kunnen we nagenieten met de 4300 gemaakte foto's. Dirk en het team, hartelijk bedankt!
- Frouke en Albert

0

★★★★★
Ik ben net weer thuis na 7 weken reizen door Ecuador en Peru. De laatste twee weken waren helemaal perfect geregeld door Dirk van Toperu. Iedere keer stond er iemand klaar om me naar een hotel te brengen of mee te nemen voor een excursie. Op deze manier ben je geen tijd kwijt om alles uit te zoeken en ik voelde me erg verwend door alle aandacht. De Colca Canyontrekking van 3 dagen was ik alleen met een gids en dat was wel een heel bijzondere ervaring. Behalve de overweldigende natuur van de Andes ben ik ook veel te weten gekomen over het leven van de mensen daar. Tijdens de treinreis terug van Machu Pichu zat ik helemaal voorin de trein naast de conducteur. Hoe bijzonder is dat? Ik kon bijna niet ophouden met foto's maken en filmen. Ik heb genoten van elke minuut. Ik las het al eerder in een review. Er is maar één probleem. Ik wil meteen weer terug.
- Astrid

0

★★★★☆
Wij hebben genoten van onze maat-rondreis door Zuid-Peru. Ook dankzij ToPeru die het goed georganiseerd had. Doordat de reis goed opgebouwd was (hoogte) hebben we (60+-ers) ook de Colca-trek en de Incatrail goed kunnen doen. Hoogtepunten waren verder het bezoek aan Amantani (homestay) in het Titicacameer, de Nazcalijnen en de mountainbike-trail door het prachtige landschap bij Moras en Moray. Cuzco in december (zomerperiode) is ook mooi en gelukkig in deze tijd minder druk. In Puerto Maldonado merkten we dat het de regentijd is. Gelukkig hebben we wel de ara's gezien en nog een kanotochtje over de Tambopatarivier gemaakt. Kortom: een intensieve reis en dankzij de organisatie kijken we met een goed gevoel op deze reis terug.
- Hennie en Sekel

0

★★★★☆
Wij hebben zelf onze reis samengesteld en de organisatie daarvan in handen gegeven aan To Peru. En daar was het in uitstekende handen, alles was heel goed geregeld en ook aan alles was gedacht. Daarom hebben wij kunnen genieten van onze reis, de bevolking en de prachtige natuur. Geen zorgen om randverschijnselen, daar had Dirk al uitstekend voor gezorgd. Door wat gezondheidsproblemen moest de reis worden aangepast maar zowel in Nederland als in Peru werd daar heel adequaat op ingesprongen en alles werd prima geregeld tot onze tevredenheid.
- Co en Hannie

0

★★★★★
Beste Dirk, wat was alles fantastisch geregeld! Vol spanning gingen we naar Peru niet wetende hoe alles zou verlopen. Nu het liep gesmeerd, wat een goede begeleiding-hotels-vervoer en ook de kennis van de gidsen. Ondanks ons drukke schema was er voldoende tijd om bij te komen en het weer was prima. In de Colca Canyon was het zelfs heet. Wat hebben we genoten van de natuur, het slapen bij de locals, hun vriendelijkheid en kleurige klederdrachten. Peru was een droomreis mede door de uitstekende organisatie van ToPeru! Bedankt.
- Ferry en Trudie Lammers

0

★★★★★
Vol spanning begonnen we een maand geleden aan onze drie weken zuid-Peru. Wat waren we aangenaam verrast door dit land met zijn enorme geschiedenis en cultuur, prachtige landschappen en natuur. Nooit hadden we kunnen denken dat dit zo tot in de puntjes geregeld kon zijn, maar toch zorgde To Peru voor een zorgeloze vakantie waarbij wij enkel maar te genieten hadden. Het was zo vanzelfsprekend dat er overal en telkens wel iemand ons op stond te wachten om ons naar de volgende bestemming te brengen. De ene dag al wat actiever bezig geweest dan de andere, toch voldoende variatie in het reisschema. Hotels, vervoer en tours dik in orde. Kortom 3 weken Peru gehad, alles gezien wat we moesten zien en alles door To Peru netjes geregeld. Een beetje vermoeid terug gekomen van de reis, maar Peru heeft zeker indruk nagelaten. Super organisatie die zeker aangeraden zal worden aan anderen !!! Dikke merci voor de onvergetelijke reis !!! Rudi en Ellen 22/10/2014
- Geerts-De Ceulaer

0

★★★★☆
We zijn nu alweer een paar weken terug van een 4-weekse rondreis in Peru. Wat een prachtig land. Misschien wel een van onze mooiste vakanties ooit! We zijn eerst 2 weken op eigen gelegenheid door Noord Peru gereisd en de laatste 2 weken hadden we via ToPeru georganiseerd. Achteraf hadden we het denk ik ook prima zelf kunnen organiseren aangezien ons dit ook in Noord Peru (waar het veel minder toeristisch is) ook prima was afgegaan. Desalniettemin zijn we zeer tevreden over ToPeru. De hotels zijn goed verzorgd, bussen zijn prima, er staat altijd iemand op je te wachten om je naar hotel te brengen. Wat ook heel fijn is, is de efficientie. Wij wilden namelijk heel erg veel zien in 2 weken en Dirk heeft er voor gezorgd dat dit allemaal precies paste wat waarschijnlijk niet was gelukt als we het zelf ter plekke hadden moeten regelen. Wij hadden onze trein gemist naar Ollantaytambo vanuit Machu Picchu. We hebben toen de tour operator gebeld om een nieuwe transfer te regelen. Achteraf bleek dat zij Dirk hadden gebeld, en hij had vervolgens ons hotel gebeld om te informeren of we veilig overgekomen waren. Erg netjes vonden we. Dirk en ToPeru hartelijk dank voor de mooie vakantie.
- Angela & Tim

0

★★★★☆
Prima organisatie, ondanks (ons zelf gekozen) ingewikkeld reistraject was alles tot in de puntjes geregeld, geen enkel probleem gehad. Bedankt ToPeru. Toch een aandachtspuntje: Hotels waren overal prima, netjes, goed ontbijt,... Alleen waren ze soms nogal luidruchtig. Als je dan net een rustdag hebt en er om 5u30 al veel lawaai is, valt dit wel tegen. Vb: Hotel Apu Huascaran in Cuzco. Ook Hotel Pos del Monasterio in Arequipa: is heel bijzonder maar heel veel lawaai tot 5u30 s'morgens door luide disco in de buurt. Misschien kans geven om een hotel net buiten het centrum te kiezen, waar het wel rustig is (voor de oudjes).
- Luc en Carla Belgie

0

★★★★★
Wij zijn in drie weken tijd van noord naar zuid Peru gereisd en geeindigd met twee dagen in de Amazone. Een intensieve en fantastische reis. ToPeru (Dirk) heeft invulling gegeven aan al onze wensen. De reis was perfect georganiseerd. ook tijdens onze reis was Dirk (ondanks het tijdsverschil) te bereiken als dit nodig was. Iederdeen die naar Peru wil gaan zou ik ToPeru aanraden vanwege de prijs/kwaliteit en de persoonlijke betrokkenheid van deze organisatie.... het enige nadeel van deze reis is dat je bij thuiskomst direct weer terug wilt gaan;-)
- Karen & Cor

0

★★★★☆
Wij zijn net terug van een schitterende reis door Peru. Wij hebben gekozen voor de 'Absolute Perureis' en hebben daar nog enkele kleine wijzigingen in gedaan. De reis was van begin tot einde heel goed geregeld en dit allemaal voor een mooie prijs als je ziet wat er allemaal inbegrepen is. Mooie hotels, goede gidsen, comfortabel transport, ... De goede en vlotte communicatie van Toperu is zeker ook een pluspunt. Voor en tijdens de reis werden wij altijd snel geholpen door Dirk. Bedankt! Toperu is zeker een aanrader !!!
- Andy en Jochen

0

★★★★★
Wij hebben een combinatiereis gemaakt van Brazilie en Peru, waarbij het deel Peru door Toperu is verzorgd. De opbouw van de reis in Peru was erg goed. Vluchten en transfers uitstekend. En de incatrail en het amazonebezoek onvergetelijk. De prijs redelijk. Verbetering is nog mogelijk als het gaat over kleine dingen als het eten (vergeten vegetarisch te koken) en de stiptheid van bezoeken (lopen wel eens uit, waardoor programma verkort wordt)
- Joost van der Stappen

0

★★★★★
Wij zijn zeer tevreden over uw organisatie, alles liep perfect, de transfers stonden altijd klaar, de gidsen steeds goed op tijd, alles tot in de puntjes uitgewerkt en verzorgd, de hotels steeds proper en nette kamers, op de meeste plaatsen hoefde we zelfs geen voucher te tonen, ze wisten dat we er aankwamen. Wat ons in het bijzonder is meegevallen is de trein van Puno naar Cusco, echt een aanrader. In Cusco hadden we ook een heel goede gids (Dame). Peru was werkelijk een ontdekking en is ons erg meegevallen. Hartelijk dank aan Dirk voor de goede zorgen voor en tijdens de reis. 60+ België
- Geertrui, Herman, Myriam en Xavier

0

★★★★★
We zijn nu druk bezig met het maken van een fotoboek van onze prachtige reis. Samen met ToPeru hebben we deze volledig naar onze wensen kunnen samenstellen voor een goede prijs. Met tips waar je echt wat aan hebt. Tijdens de reis verliep alles boven verwachting. We hoefden nauwelijks meer ergens aan te denken. Alle excursies, vervoer en hotels waren goed geregeld. Heerlijk om zo te kunnen genieten van dit prachtige diverse land. Bedankt voor de goede voorbereiding en geweldige uitvoering van deze reis! Krista en Marco (Utrecht)
- Krista en Marco

0

★★★★☆
Lima, Titicaca meer, Cusco, Ollantaytambo, Matchu Picchu en weer terug naar Lima. Dit alles perfect georganiseerd en op maat gesneden door To Peru. Een combinatie van indrukwekkende historie en overweldigende natuur. Kleine persoonlijke hotels en zeer betrokken begeleiding. To Peru heeft haar beloftes volledig waargemaakt. Hiervoor onze hartelijke dank.
- Biek en Flip

0

★★★★★
We zijn net terug van onze vakantie naar Peru. We hebben genoten van o.a. het prachtige landschap, de Lares trek, Machu Picchu, de kleurrijke bevolking enz. Alles was prima georganiseerd en toen we onze bagage kwijt bleken te zijn (door hotel aan anderen meegegeven) bleek een telefoontje naar toPeru voldoende te zijn om te zorgen dat het allemaal weer werd opgelost. Kortom: een prima reisorganisatie!!
- ed en jeannette

0

★★★★★
Al googlend op zoek naar een 2 weekse rondreis in Peru kwamen we bij ToPeru terecht. En nu zijn we net een weekje terug van een geweldige rondreis langs het Titicaca meer, de Lares trek en de Machu Picchu, een paar dagen in de jungle bij Puerto Maldonado en de reis afgesloten in Lima. Alle hotels, vervoer, tochten waren perfect georganiseerd en liepen prima in elkaar over. Peru is een prachtig land, veel afwisseling, de Andes is indrukwekkend, de Peruanen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. En als je Spaans spreekt is het helemaal top, dan heb je snel en goed contact met de lokale mensen. Peru is een echte aanrader! Dirk, ToPeru en partners, bedankt voor de perfecte organisatie en service! Gert, Pia, Sander en Corné
- Gert, Pia, Sander en Corné Ploumen

0

★★★★★
Terug van een fantastische (tweede) "à la carte" reis naar Peru, gedurende 3 weken, met de klemtoon op de pre-inca-beschavingen in het noorden (Caral, Huaraz, Trujillo, Chiclayo, Cajamarca) alsook in het zuiden Nasca, de Colca-canyon en Arequipa. Als biologen genoten we ook volop van ons 3-daags verblijf in het Chapari-reservaat: als enige bezoekers werden we er echt in de watten gelegd door de kokkin en de gids die alle moeite deed om de endemische vogelsoorten op te sporen. Ondanks het drukke programma is alles uitstekend verlopen volgens plan dank zij de welgemeende inzet van alle gidsen en betrokken lokaal personeel, zelfs de nachtbussen die ons wat verontrustten vielen ontzettend mee. Van de musea met de archeologische vondsten kun je niet genoeg krijgen. Moest het niet zo ver zijn keren we een derde maal terug en dit zonder twijfel met ToPeru als organisator. Bedankt Dirk! Monnik en Erik (65-plussers, België)
- Monnik en Erik

0

★★★★☆
Sinds 18 april 2014 terug van een prachtige reis naar Peru. Een geslaagde vakantie op alle gebied. Wij bedanken Dirk voor de prima organisatie zowel voor als tijdens de reis. We hoefden enkel nog te genieten ! Martine en Riet (België)
- Martine

0

★★★★☆
Net terug van drie weken fantastisch Peru. Veel gezien en veel meegemaakt. Een individuele reis samen met Dirk samengesteld langs Arequipa, Chivay, Puno, Cusco, Ollantaytambo, Aquas calientes en het Amazone gebied. Machu Picchu wat moeilijk bereikbaar, vanwege een landslide, er was een steen van 6 bij 7 meter naar beneden gekomen, maar alles desondanks gezien. En de laatste dagen in Lima waar ook van alles te zien is. Overal opgehaald en fijne hotels. En dat alles in een week geregeld, nog wel de week na kerstmis. Lokale gidsen die op de hoogte zijn en ook goed voor je zorgen. Ook of juist deze tijd prima te doen, een beetje regen kan er wel bij. Alle informatie en tickets mooi op tijd ontvangen en dat alles voor een goede prijs/kwaliteit. Dirk en ToPeru hartelijke dank!
- Peter en Jennie

0

★★★★☆
Dag lezers, Onze reis naar Peru van bijna een maand is perfect verlopen, dankzij de goede organisatie van to Peru. Bij een probleempje heeft Dirk ons bijgestaan en geregeld wat geregeld moest worden. Alles verliep vlot qua vervoer, hotels, gidsen enz... perfect gewoon! zeker een aanrader om met to Peru te boeken. Ook de prijzen zijn laag vonden wij ten opzichte van andere. Bedankt Dirk voor de goede organisatie. Luc en Christel (vanuit Belgie)
- Luc en Christel

0

★★★★★
Hallo, net terug van een prachtige reis ! We hebben er enorm van genoten, alles was prima in mekaar gestoken. Een geslaagde vakantie , een echte aanrader !!! De ervaring bij de lokale bevolking in Amantani was super .De gids in de jungle heeft ons veel bijgeleerd over de fauna en flora, en dit op een zeer aangename en leuke manier ! We bedanken ten zeerste Dirk voor een zo goed in mekaar gestoken programma . Prijs kwaliteit zeer goed , een betaalbare reis . Jullie organisatie gaan we zeker promoten . Herman, Brigitte en Jacqueline uit Belgie
- Herman Claus

0

★★★★☆
ToPeru heeft twee tevreden klanten erbij. Alles was goed op voorhand geregeld. We hoefden enkel nog te genieten, wat we dan ook, zonder morren, twee weken lang hebben gedaan. Een dikke proficiat aan het ToPeru team.
- Guido & Nadine

0

★★★★☆
Samen met mijn oudste dochter 14 dagen Peru leren kennen : wat een prachtige ervaring. Na wat over en weer mailen waren we er in geslaagd de reis helemaal toe te snijden op wat we wouden en hoeveel tijd we hadden. In praktijk is dat ook zo gelopen : Peruanen zijn heel (gemeend) vriendelijke en hardwerkende mensen, het land is prachtig en de afspraken werden stipt nagekomen : meer kan je toch niet vragen. Werkelijk aan te raden. Erik & Judith
- Erik en Judith Van Esbroeck

0

★★★★★
Dit keer kozen wij voor Noord-Peru. Zeer de moeite waard. Alles was goed geregeld. De hotels, de busreizen, de trips, de gidsen enz.. Samen met Dirk hebben wij de reis samengesteld naar onze wensen. Hij neemt daar alle tijd voor. Waarvoor veel waardering. ToPeru is prijstechnisch zeker een goede keus. Dat kun je van sommige andere aanbieders niet zeggen. Wij zijn al meerdere malen in Peru geweest en kennen de prijzen daar. Kies voor ToPeru.
- Co en Paula

0

★★★★★
Wil je een reis naar Peru boeken, kijk dan niet verder , je hebt al een super reisbureau gevonden! Onze reis naar Peru was echt tot in de puntjes georganiseerd, dus wij hoefden slechts te genieten! Geweldig land, mooie natuur, boeiende cultuur en vriendelijke mensen, kortom een echte aanrader!
- Mieke

0

★★★★★
Met als reisbestemming Peru kwamen we heel toevallig bij ToPeru.nl terecht. Dankzij ToPeru hebben wij tijdens de maand juli een onvergetelijke vakantie beleefd. Op voorhand werden we heel duidelijk geïnformeerd over het reisverloop, de partners ter plaatsen (over hen ook niets anders dan lof) en de nodige weetjes zodat we zorgeloos konden vertrekken. Peru is een prachtig land, vooral de Andes is adembenemend en de bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam. We hebben enorm genoten van al de indrukken die het land ons heeft geboden met de "Inca-Trail" als hoogtepunt, hoewel deze fysisch zeker niet te onderschatten valt. Dank aan ToPeru en al hun partners ter plaatsen! Mick, Dirk en Jonas uit België
- Mick, Dirk & Jonas Van Olmen

0

★★★★★
Onze 16 daagse reis in zuid Peru was schitterend dankzij ToPeru. Prima hotels, zeer centrale ligging. Overal werden we opgewacht en naar ons hotel of excursie gebracht. Op deze manier verloren we geen tijd op onze reis. Aangename en interessante gidsen. Een vlekkeloze organisatie die naar meer smaakt!
- Lieve en Chris

0

★★★★☆
We hebben eind mei begin juni een deel van onze reis door ToPeru laten organiseren. Ons programma hebben we zelf gemaakt, ToPeru heeft het voor ons geregeld. Dat hebben ze uitstekend gedaan. Goede transfers in een voor ons onbekend land. Prettige hotels en twee goede trekkings, Colca en Salkantay. Ook toen er een verschil van mening was met een trekkingsbureau hebben ze ons op afstand goed geholpen. Daardoor konden we genieten van al het moois wat Peru te bieden heeft. Aandachtspunten voor de reiziger zelf is om goed te bepalen in wat voor soort hotel je wilt overnachten, hoe comfortabel de trekking moet zijn en online inchecken bij interne vluchten om gedoe op de luchthaven te voorkomen.
- Bart Geerink en Agnes Snelder

0

★★★★★
Zeer tevreden over de perfecte en professionele communicatie met ToPeru zowel voor als na de reis. Alle etappes sluiten perfect op elkaar aan met uitstekende transfers en persoonlijke ophaalservices. Centraal gelegen en zeer degelijke hotels. Lokale gidsen van hoge kwaliteit. Kortom een goed gevuld 3weeks programma met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Hartelijke dank aan ToPeru!!!
- Diether & Esther

0

★★★★★
Peru stond al enige tijd bovenaan ons reislijstje en dankzij jullie beleefden we een formidabele reis die aan al onze wensen voldeed. We hebben fantastische herinneringen aan de trekkings (Colca Canyon en Lares trek). Het programma was uitstekend georganiseerd, alles sloot vlot op elkaar aan en toch hadden we nog voldoende vrijheid voor eigen invulling. Prijs - kwaliteit kon niet beter: prima hotels, mooie excursies, goede gidsen. Dank je voor deze fantastische reis en we zijn jullie organisatie reeds aan het aanbevelen!
- Wina De Mol & Kim Vitse

0

★★★★★
We wilden Peru ontdekken en gingen op zoek naar een formule die op onze maat kon bijgestuurd worden en die betaalbaar bleef. Zo kwamen we bij jullie website terecht en hebben we vrij snel een voorstel met een zeer boeiend programma en met de nodige sportieve accenten gekregen. Eens in Peru vielen we van de ene verbazing in de andere, alles bleek tot in de puntjes geregeld, toffe gidsen, goedgelegen hotels, veilige bussen, bezoeken, ... We konden zo maximaal genieten van het land en zijn onvergetelijke natuurpracht, en de toffe peruvianen met hun boeiende cultuur. Met deze willen we Toperu enorm bedanken voor de perfect gestroomlijnde afspraken van de eerste tot de laatste dag. Dit was een topvakantie.... Bedankt Dirk.
- Christiane Becelaere & Theo Vitse

0

★★★★★
We zijn in de meivakantie in Peru geweest en het was een fantastische en onvergetelijke reis!!! Ondanks de beperkte tijd (2 weken) hebben we alle hoogtepunten gezien: de Nazca-lijnen, Arequipa en Chivay met de Colca Canyon, het Titicacameer, Cuzco met de Heilige Vallei en natuurlijk Machu Picchu en zelfs nog het oerwoud bij Puerto Maldonado. Ons concept voor de rondreis is door Dirk verder uitgewerkt en helemaal precies aan onze wensen aangepast en alles was perfect geregeld: overal werden we opgewacht en bij het wegbrengen werden we bv. bij de busterminals zelfs geholpen bij het inchecken en het vinden van de juiste bus. Bij de excursies werden we begeleid door prima gidsen en de hotels waren goed en centraal gelegen met vriendelijk en behulpzaam personeel. Het was alles bij elkaar een fantastische reis en we willen ToPeru dan ook van harte bij iedereen aanbevelen!
- Familie Warnier

0

★★★★☆
april 2013; wij wilden in korte tijd (max. 10dagen) onze dochters ontmoeten die 4,5 maand door Zuid-Amerika reisden en ook nog een deel van Peru zien. Op de site van ToPeru zagen we dat maatwerk mogelijk was. Dat was ook werkelijk zo: vanuit Lima (citytour), naar Arequipa (citytour, Colca Canyon, Chivay), naar Cusco (citytour, sacred valley en natuurlijk Machu Picchu). Zo konden we alvast wat aan de hoogte wennen. In Cusco troffen wij de meiden en hebben samen de korte Incatrail gedaan. Het was bijzonder mooi om dit samen te doen en samen te beleven. Goede hotels, leuke gidsen (interessante verhalen) en over het algemeen goed op elkaar afgestemd. Zeker een aanrader, aangezien de communicatie met het bureau ook zeer goed is en dat er snel aanpassingen mogelijk waren.
- Steven & Marijke

0

★★★★★
Reisbureau ToPeru is een topper om Peru in zijn totaliteit te bezoeken. Wij boekten de reis 'Absoluut Peru' tijdens de maand November 2012 voor 2 personen. Tijdens deze 21 daagse rondreis krijg je een volledig overzicht van wat Peru je te bieden heeft. Beter nog, ToPeru organiseert deze reis in de juiste volgorde van niveau stijging waardoor je weinig tot geen last hebt van de hoogteziekte. Het was een perfect georganiseerde reis wat betreft hotels, locale gidsen en locale verplaatsingen. Wij gaan zeker ToPeru aanraden bij vrienden en kennissen. Dirk, bedankt voor de optimale organisatie ! Beste reisgroeten Nine en Ronald
- Nine en Ronald

0

★★★★★
Zonet terug van een drieweekse reis door Zuid-Peru. Zonder de organisatie te kennen zijn we in zee gegaan met "To Peru", die onze wensen op een professionele manier wisten waar te maken. De snelle en duidelijke communicatie met hen heeft ons meteen overtuigd. Het was de mooiste reis uit ons leven. Van Lima reisden we met een luxe-bus van Cruz del Sur naar Arequipa. Vandaar naar Chivay en bezoek aan de Condors, echt spectaculair. Even onvergetelijk het Titicacameer met verblijf bij een lokale familie, Cuzco, de heilige valei en natuurlijk Machu Pichu. Als natuurliefhebber hebben we eveneens erg genoten van een vijfdaagse in het regenwoud (Manu) en om te eindigen nog enkele dagen in Porto Maldonado, eveneens een fantastische ervaring.
- Luc Saerens

0

★★★★★
Wat hebben we genoten van een maand Peru. Noord Peru, Huaraz, Trujillo, Chiclayo, het is een aanrader. De Ballestas eilanden, geweldig al die vogels. Colca Canyon mooie natuur en de condors indrukwekkend. Het Titicacameer met de overnachting op het eiland heel apart. De Inca trail was een belevenis om niet te vergeten. Het vervoer, de gidsen, de accommodaties het was in een woord allemaal geweldig geregeld. Dank aan ToPeru, Jannie
- Jannie en Hein Hegge

0

★★★★☆
Prachtige drieweekse individuele rondreis door Zuid-Peru gemaakt. Geheel op maat gemaakt en na offerte bij vijf aanbieders uiteindelijk met ToPeru in zee gegaan, omdat zij op papier de beste prijs/kwaliteitsverhouding boden. Ook in de praktijk bleek dit volledig te kloppen: prima hotels, goede excursies, alle transfers uitstekend geregeld en nergens onverwachtse extra kosten. Hartelijk dank!
- Rieky, Laura en Jan

0

★★★★★
In alle opzichten een prachtige en onvergetelijke reis... De organisatie was 100 % af. De gidsen, hotels, transfers, activiteiten waren allemaal uitstekend en uniek ...Een zeer speciale vermelding voor Rosel Calderon, onze gids op de Inca trail die met zijn uitstekende kennis van de Inca Trail en de Inca geschiedenis, zijn aangename en plezante omgang , zijn goede kennis van het engels, zijn organisatie van de camping plaatsen enz., deze Inca Trail tot een onvergetelijke gebeurtenis heeft gemaakt ... We zullen aan al onze vrienden en familie uw organisatie met verve aanbevelen ...
- Dirk Vanhooymissen

0

★★★★☆
Beste ToPeru, Dankzij jullie organisatie hebben we kunnen genieten van een wondermooie reis doorheen Peru. Bij vragen konden we jullie steeds bereiken. Vooral de Nazcalijnen, die jullie op het laatste nippertje nog voor ons in orde hebt gekregen, zullen ons zeker bijblijven. Dankjewel!
- M&M

0

★★★★★
We kochten een ticket Lima-Arequipa (Star Peru) en een hotelovernachting in Lima bij ToPeru. De geplande vlucht werd door Star Peru gecanceld en het geplande hotel was niet beschikbaar vanwege wateroverlast. ToPeru stelde ons op de hoogte en regelde tijdig een andere vlucht en een ander hotel. Zelfs de gewijzigde transfers (vliegveld-hotel/hotel vliegveld) waren door ToPeru op tijd gewijzigd en goed geregeld. Alle lof voor ToPeru.
- fam. Gerlofsma

0

★★★★★
In juli trokken we voor 3 weken door Zuid-Peru. Dankzij ToPeru was dit tip top geregeld. Snelle communicatie (zelfs in Peru direct antwoord vanuit Nederland) en vooral een goede prijs-kwaliteitverhouding! We boekten vooraf het vervoer en de overnachtingen. Voor ons op maat gemaakt omdat we liever individueel reizen. Alleen maar positieve herinneringen!
- Geert en Marjan

0

★★★★☆
Het boeken van een ticket bij Starperu via internet en de creditcard betaling liep fout en kon niet snel worden opgelost. Een telefoontje naar ToPeru in Utrecht als agent van Starperu bood een snelle oplossing. Binnen een paar uur ontving ik een overzicht van een aantal vluchten met de daarbij behorende prijzen en adviezen over welke vlucht het beste genomen kon worden en waarom. De prijzen waren competitief t.o.v.de internet prijzen. In Peru ontving ik een SMS dat de vluchttijden 20 minuten waren gewijzigd!! Prima service, snelle communicatie en niet duur !! Ad Quaedvlieg, den Haag
- Ad Quaedvlieg

0

★★★★★
In de herfstvakantie zijn we met onze jongens (16, 13 en 9 jaar) naar Peru geweest. We hadden maar een week de tijd. ToPeru heeft voor ons een programma in elkaar gezet, waarbij we toch alles uit het 'Hart van Peru' hebben gezien en gedaan. Het was een vermoeiende reis (maar dat wisten we van te voren), maar vooral bijzonder en geweldig. De condors en Machu Picchu hebben de meeste indruk gemaakt, maar ook de rest zullen we niet meer vergeten.
- Familie van der Velden

0

★★★★☆
Beste Hugo, Dankjewel voor de tickets, de service en alle mailtjes en vragen op mijn antwoorden! Het was een plezier dit via jullie te regelen en ik zal het volgende jaren zeker aanbevelen aan volgende reisbegeleiders dat ze dit via jullie vlot kunnen regelen voor de binnenvluchten Lima – Iquitos! Vriendelijke groeten, Saartje
- Saartje

BINNENLANDSE VLUCHTEN PERU

Wij verkopen ook tickets voor binnenlandse vluchten in Peru. LATAM, JETSTAR, SKY en meer. Boek uw binnenlandse vluchten voordelig bij ToPeru.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2023

Powered by Nederlink