googlefb33916f00e95bd8

DE NATUUR VAN PERU

Hartelijk welkom bij het deel van onze website over Peru. Op deze pagina vindt u meer informatie over de overweldigende natuur van Peru. Het is een land met een enorme diversiteit aan planten en dieren. Het land kent een aantal prachtige Nationale Parken die deze biodiversiteit proberen te beschermen, waaronder het Nationale Park van Manú in de regio Madre de Dios dat het grootste natuurreservaat van Peru is.

Natuur Peru

Peru is bekend als één van de landen met de grootste ecologische diversiteit op aarde. Er worden 11 ecologische regio’s onderscheiden. Van de 117 ecologische gebieden wereldwijd liggen er 84 in Peru. Op het nationale grondgebied bevinden zich ecosystemen die wereldwijd erkend worden om hun grote diversiteit, zoals de koele Humboldtstroom voor de kust, de droge bossen aan de noordelijke kust, het hoogland van de Andes, en het tropisch regenwoud, verdeeld in de neder-Amazone en de hoge jungle, waar de diversiteit aan soorten het grootst is. Deze grote diversiteit aan ecosystemen heeft er voor gezorgd dat talrijke samenlevingen met hun eigen cultuur, verscheidenheid, technologieën en eetcultuur zich konden ontwikkelen.

Beschermde Natuurgebieden

Peru en haar wens om karakteristieke delen van haar natuur te behouden op het gebied van flora, fauna en landschappen, heeft geleid tot een aantal ontwikkelingsprogramma’s om de biologische diversiteit te behouden. Op dit moment telt Peru zo’n 62 natuurgebieden die ongeveer 14% van het land beslaan.

Rivieren en Ravijnen

Ravijn in PeruDe pracht van Peru’s rivieren bevindt zich in de ravijnen die zijn ontstaan door het water dat ze door de eeuwen heen heeft uitgeslepen, het plantenleven daaromheen en de diversiteit aan dierenleven dat in het water is te vinden. Dit alles maakt deze rivieren ideaal om te zwemmen, te relaxen en voor avontuurlijke sporten zoals raften.

Meren en Baaien

De geografie van Peru wordt weerspiegeld in zijn duizenden meren en baaitjes die, afhankelijk van de omgeving, allen hun eigen unieke eigenschappen hebben.

Watervallen

watervalVan de Andes tot aan het meer of de zee waar de Peruaanse rivieren uitkomen, valt het water langs steile kliffen en bergwanden in de vorm van spectaculaire watervallen. Sommige watervallen liggen vlak bij de weg terwijl je voor anderen uren moet lopen door dicht begroeide bossen.

 

 

 

 

 

 

 

Flora en Fauna

Peru’s verbazingwekkende variatie in klimaat en eco-systemen zet het land op de lijst van ‘s werelds top acht landen met betrekking tot bio-diversiteit. Men vindt hier 84 van de 104 levensgebieden die er op onze planeet voorkomen. Het land is het leefgebied voor meer dan 400 soorten zoogdieren, 300 soorten reptielen, 1700 soorten vogels en meer dan 50.000 plantensoorten.

ToPeru.nl is onderdeel van PeruHolandaTours - © 2019

Powered by RealGen