Machu Picchu bezoeken

Als u Peru bezoekt mag u Machu Picchu eigenlijk niet overslaan. Het is één van de absolute hoogtepunten van Peru en een opgraving die u niet meer zult vergeten. Machu Picchu bezoeken kan op een aantal manieren. Meestal met een combinatie van trein en bus. Tussen Ollantaytambo en Aguas calientes rijdt alleen een trein.Om de bezoekersdruk op het complex te verlichten gelden er momenteel tijdslots om het complex in te mogen. Zodoende wordt de bezoekersstroom beter over de dag verspreid.

Waarom Machu Picchu bezoeken?

Machu Picchu bezoeken staat op vele bucket lists. Verreweg de bekendste bezienswaardigheid van Peru is het magische hooggelegen complex van Machu Picchu. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek is Cuzco, Ollantaytambo of Aguas Calientes. Doordat deze goed verborgen stad nooit door de Spanjaarden is ontdekt, is de opgraving goed bewaard gebleven en is er hier nog veel terug te vinden van deze oude Inca beschaving. De naam betekent in het Quechua ‘oude berg’.

Het complex ligt verborgen tussen steile bergen op een hoogte van zo’n 2.400 meter. Het is omgeven door weelderig groene, beboste heuvels en besneeuwde bergtoppen. Machu Picchu was misschien wel de meest opmerkelijke stedelijke creatie van het Inca-rijk. Het omvat talrijke, goed gebouwde terrassen voor de landbouw, een veelheid aan kleine stenen huizen, en een aantal ceremoniële tempels, waaronder de bekende zonnetempel. Meer informatie is hier te vinden

De opgraving ligt ingesloten tussen twee steile pieken: de Machu Picchu Mountain en de Huayna Picchu Mountain. Deze zijn te beklimmen. Net als voor de Inca Trail is het zaak dat u zich bijtijds inschrijft voor het beklimmen van de Huayna Picchu of de Montaña Picchu. Niet ver van Machu Picchu ligt een andere archeologische opgraving, Wiñay Wayna. Opvallend goed intact gebleven en indrukwekkend vanwege o.a. de steile terrasbouw. Als u de Inca Trail loopt komt u op de laatste dag langs dit bouwkundige hoogstandje.

Beneden door het dal, onder Machu Picchu  stroomt de woest kolkende Urubamba rivier. Aan die rivier ligt het dorpje Aguas Calientes, dat als uitvalsbasis dient voor een bezoek aan Machu Picchu. In Aguas Calientes bevinden zich vele hotels en restaurants.

Bereikbaarheid

Machu Picchu bezoeken kan door middel van trein en bus óf via een trekking. U kunt hier niet met de auto naar toe rijden. Allereerst moet u vanaf Cuzco of Ollantaytambo de trein nemen. Als u vanuit Cuzco vertrekt gaat u eerst naar Ollantaytambo en dan door naar Machu Picchu (Aguas Calientes). Een alternatief is om met bus of auto naar Ollantaytambo te reizen en hier op de trein naar Aguas Calientes te stappen. Vanuit Aguas Calientes kunt u de bus nemen die regelmatig, zigzaggend, naar de ingang van het archeologische complex voert.

Machu Picchu bezoeken

Over ons

ToPeru is een klein en gespecialiseerd reisbureau voor rondreizen in Peru. Bij ons kunt u terecht voor informatie over dit prachtige en diverse land. Ook kunnen wij u een persoonlijk advies geven dat aansluit bij uw wensen. Een rondreis in Peru is voor de meeste reizigers iets wat al langer op het verlanglijstje staat en waar u goed over geïnformeerd wilt worden. Service vinden wij erg belangrijk. Bij ons krijgt u nog persoonlijke aandacht en proberen we, samen met u, de rondreis samen te stellen die u voor ogen heeft. Of het nu het noorden of zuiden van Peru betreft, bij ons kunt u terecht met uw vragen

 

Indien u meer informatie wilt hebben over Machu Picchu of over onze rondreizen, schroom niet om contact op te nemen. Dit kan telefonisch of via het contactformulier.

Neem contact op

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink