AVONTUUR IN PERU

Als u een avontuurlijke en sportieve vakantie in Peru wenst dan kan dat. Trekking, bergbeklimmen, surfen, mountainbiken of raften, Peru heeft het allemaal. De Inca trail is wel de meest bekende trekking maar wist u dat er ook vele alternatieve voettochten zijn die niet onderdoen voor de Inca Trail? Wij geven u graag meer informatie.

Avontuur Peru

Liefhebbers van avontuur zullen ontdekken dat de Andes ideaal is voor trektochten, kamperen en bergbeklimmen. De hooglanden zijn bedekt met meer dan 15.000 meren, de besneeuwde bergtoppen kunnen boven de 6000m uitkomen, je hebt er de diepste ravijnen maar ook landelijke valleien en pittoreske dorpjes. Het gehele Andes gebergte biedt ongekende mogelijkheden om te raften, uitmuntende paden om te mountainbiken en ideale gebieden om te deltavliegen of te parapenten.

Trekking routes

Wandelaars op een van de vele trekkings in PeruPeru is een waar paradijs voor trekkers. Praktisch het hele hoogland, ruggengraat van het land, inclusief valleien, hoogvlaktes en bergmassieven hebben trekroutes die variëren in moeilijkheidsgraad.

De Andes kent een buitengewoon netwerk van voetpaden, meer dan 12.000 meren, diepe ravijnen, gletsjers, besneeuwde bergtoppen, bossen, donderende watervallen, lieflijke dorpjes en bovenal de meest gastvrije bevolking die men zich maar kan voorstellen.

Sommige paden zijn enorm stijl en voeren zigzaggend naar adembenemende ravijnen. Anderen zijn lijnrecht en verdwijnen ergens aan de verre horizon, soms verborgen en onzichtbaar onder het dichte bladerdak van de jungle. De trekroutes door Peru bieden eindeloos veel mogelijkheden en combinaties voor alle ervaringsniveaus.

De meest bekende trekking is de Inca Trail maar u kunt ons ook vragen naar de minder bekende trekkings zoals naar Choquequirao of Salkantay. Er zijn vele mogelijkheden voor trekkings, naast de klassieke Inca Trail, zowel in moeilijkheidsgraad als in tijdsduur. Dus als de Inca Trail is volgeboekt hoeft u niet te wanhopen. Er zijn andere trekkings die weliswaar een wat andere route volgen maar net zo adembenemend zijn als de Inca Trail. Ze eindigen alleen niet in Machu Picchu. En mocht u een andere trekking dan de Inca Trail doen dan kunt u nog steeds Machu Picchu (apart) bezoeken…..

Surfen

Surfen op de hoge golven voor de Peruaanse kustHoewel slechts weinig mensen dit weten was het in het oude Peru, en niet in Polynesië, dat men de eerste aanwijzingen heeft gevonden van mensen die de golven bereden. Deze aanwijzingen zijn gevonden op afbeeldingen op oude potten en weefsels waarvan de herkomst terug voert tot Pre-Spaanse beschavingen.

Deze kunst die, zoals men aanneemt, in Peru teruggaat tot 2000 jaar geleden, wordt nog steeds beoefend door lokale vissers in noordelijke vissersdorpjes zoals Huanchaco, Santa Rosa and Pimentel waar vissers uitvaren op hun rieten bootjes voor hun dagelijkse vistochten.

**Surfen heeft genoeg fans om tot één van de meest wijd verbreide sporten te worden gerekend. De golven van de Peruaanse kust zijn bekend over de hele wereld en één van de beste brandingen, zoals ‘Punta Rocas’ ten zuiden van Lima of ‘Cabo Blanco’ ten noorden daarvan, zijn onderdeel van het circuit van het wereldkampioenschap surfen.

Mountainbiken

Mountainbiken in het Peruaanse hooglandMountain biking is de snelst groeiende sport van het land. Duizenden fietsers trekken er jaarlijks op uit; door ravijnen en over paadjes door het hele land. Praktisch het gehele land, met uitzondering van de woestijn aan de kust en de Amazone, is geschikt voor mountain biking. Echter, afhankelijk van het ervaringsniveau en de logistieke behoeftes zijn de routes verdeeld in 3 categorieën:

  • A) Beginners; vriendelijk glooiende routes met lastig maar solide terrein.
  • B) Ervaren fietsers: routes met gemiddeld moeilijke hellingen die een zeker risico voor de fietser met zich meebrengen.
  • C) Alleen voor experts: Steile hellingen, grote hoogtes en oneffen terrein met losse stenen en een hoog risico.
    Vraag ons voor mountainbiking naar de mogelijkheden.

Raften

Raften in PeruPeru heeft meer dan een dozijn rivieren die meer dan 600 km lang zijn. De vijf grootste rivieren alleen al vormen samen een lengte van 7.000 km binnen Peru. Rafting wordt beoefend op rubber vlotten die voortbewogen worden door middel van paddels en bestuurt door een stuurman die het vlot door de vele stroomversnellingen leidt.

Als u wilt raften zijn er vele mogelijkheden waarover wij u graag meer informatie verstrekken. Stuur ons gerust een email met uw wensen. Peru is zodoende ook een sportieve bestemming. Mocht u interesse hebben dan zijn er dus ook op sportief gebied ongekende mogelijkheden…

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink