OVER PERU

Onder het menu "Over Peru" vindt u achtergrond informatie over Peru en haar inwoners. Informatie over de geografie, de historie, het erfgoed, de natuur en het klimaat van Peru maar ook een hoop praktische informatie, zoals informatie over de Inca Trail. Informatie die van pas kan komen op uw rondreis door dit uitgestrekte land. Het zal hier ook duidelijk worden waarom een vakantie in Peru een unieke ervaring is. Als u een indruk wilt krijgen van de diversiteit van Peru bekijk dan ook de video op de home pagina van onze website

Over Peru | Peru in vogelvlucht

Peru bevindt zich in Zuid Amerika en is één van de meest diverse landen om te bezoeken. Het is een republiek en telt bijna 30 miljoen inwoners. De bevolking van dit uitgestrekte land bestaat voornamelijk uit indianen (oorspronkelijke bevolking) en mestiezen (gemengde etnische afkomst).

Het land kent één van de oudste beschavingen ter wereld en is daarmee een inspiratiebron voor archeologen en de in cultuur geïnteresseerde reiziger. Je vindt er dan ook talloze goed geconserveerde overblijfselen van oude beschavingen en met name van de Inca’s. Echter, voordat de Inca’s het land veroverden kende het land al vele ander beschavingen. Goede voorbeelden hiervan zijn de Nazca-, de Paracas-, de Moche- en de Chimú-cultuur. Beschavingen die de basis legden voor het huidige Peru.

In de tijd van de Inca’s is het Quechua (inheemse taal) uitgeroepen tot officiële taal van het Inca rijk. Vandaar dat het nog steeds in grote delen van Peru wordt gesproken (door zo’n 16% van de bevolking). Door de Spaanse verovering is later Spaans de voertaal geworden. Maar naast Spaans en Quechua zijn er nog andere talen, die minder gesproken worden, zoals het Aymara. Bovendien kent Peru een grote variëteit aan dialecten, met name in het Amazonegebied.

Ligging

Peru ligt in het westelijke deel van Zuid-Amerika en is nummer 19 op de lijst van grote landen. Het land is uitgestrekt en kent een grote variatie in cultuur en natuur. Het ligt bovendien strategisch aan de westkust van Zuid Amerika en grenst dus aan de Stille Oceaan. Het kustgebied is droog en woestijnachtig en wordt in het oosten begrensd door de bergketens van de Andes. Het Andes gebergte loopt niet alleen door Peru maar ook door Ecuador, Colombia, Bolivia, Venezuela, Chili en Argentinië. Verspreid over dit enorme gebied ligt het uitgestrekte netwerk van Inca paden die met name bekend zijn van de Inca Trail. Echter, ook de Lares trek en de Salkantay trek zijn bij veel wandelaars wel bekend en voeren ook over oude Inca paden.

Peru is zodoende een bijzondere vakantie bestemming met een kleurrijke bevolking en een grote verscheidenheid aan cultuur en natuur.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink