googlefb33916f00e95bd8

OVER PERU

Onder het menu "Over Peru" vindt u achtergrond informatie over Peru en haar inwoners. Informatie over de geografie, de historie, het erfgoed, de natuur en het klimaat van Peru maar ook een hoop praktische informatie, zoals informatie over de Inca Trail. Informatie die van pas kan komen op uw rondreis door dit uitgestrekte land. Het zal hier ook duidelijk worden waarom een vakantie in Peru een unieke ervaring is. Als u een indruk wilt krijgen van de diversiteit van Peru bekijk dan ook de video op dit gedeelte van onze website.

Over Peru | Peru in vogelvlucht

Peru bevindt zich op het Zuid-Amerikaanse continent en is één van de meest diverse landen die u kunt bezoeken. Het is een republiek en telt bijna 30 miljoen inwoners. De grote meerderheid van de bevolking van het land bestaat uit indianen (oorspronkelijke bevolking) en mestiezen (gemengde etnische afkomst).

 

Peru wordt beschouwd als het land met één van de oudste beschavingen van de wereld. De vele opgravingen die het land rijk is zijn een bron van informatie voor archeologen en oefenen een magnetische aantrekkingskracht uit op reizigers.

 

Peru is gelegen in het westelijke deel van Zuid-Amerika en neemt een 19e plaats in op de lijst van grote landen. Het bestrijkt een zeer uitgebreid en gevarieerd gebied en is strategisch gelegen aan de westkust. De geografische ligging loopt van de Amazone rivier en Brazilië naar de Grote Oceaan. Het Andesgebergte doorklieft Peru, Ecuador, Colombia, Bolivia, Venezuela, Chili en Argentinië en is het gebied waar ook de Inca voetpaden liggen.

 

Het meest bekende Inca voetpad is de Inca Trail maar ook de Lares trek en Salkantay trek zijn bij veel hikers wel bekend. Als onderdeel van haar rijke culturele traditie kent Peru ook veel verschillende talen. De officiële taal van Peru is het Castiliaans (wordt gesproken door zo’n 80% van de bevolking). Het Quechua (taal van de oorspronkelijke bevolking) is een erfenis van het Inca rijk en maakt nog steeds deel uit van de regionale dialecten in grote delen van Peru (zo’n 16% van de bevolking). Bovendien worden er andere talen gesproken zoals het Aymara (in Puno) en een verbazingwekkende variëteit aan dialecten in het Amazonegebied die verdeeld kunnen worden in 15 verschillende taalkundige families en 38 verschillende talen.

 

Peru is zodoende een bijzondere vakantie bestemming met een grote verscheidenheid aan mensen, ecosystemen en een enorme biodiversiteit.

ToPeru.nl is onderdeel van PeruHolandaTours - © 2019

Powered by RealGen