Trekkings in Peru

Reizigers die van een sportieve uitdaging houden kunnen in Peru hun hart ophalen. Trekkings in Peru zijn er onder andere in de omgeving van Cuzco maar ook bij Huaraz.

Trekkings in PeruAls u van sportieve uitdagingen houdt kunt u in Peru uw hart ophalen. Zo is er een keur aan trekkings in Peru met allemaal hun eigen charme. Dat Peru zo’n uitgebreid netwerk aan trekkings heeft is niet voor niks. Peru is namelijk een land waar de Andes een beeldbepalende rol speelt. De Andes strekt zich uit van het noorden van Venezuela tot aan de zuidpunt van Chili/Argentinië en doorkruist dientengevolge ook Peru. Het gebergte bestaat uit twee grote bergketens die in het zuiden van Peru uit elkaar gaan lopen. Hierdoor bestaat er tussen de ketens een hoogvlakte (Altiplano) die gemiddeld zo’n 3.800m meter hoog is. In Peru ligt bijvoorbeeld het Titicacameer (4.000m) bij Puno op deze hoogvlakte die zich voortzet tot ver in Bolivia. En die uitgestrekte bergketens vormen met elkaar de uitdaging voor de sportief ingestelde wandelaar.

Het hoogste punt in Peru is de top van de Huascaran bij Huaraz die zo’n 6.768m hoog is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er voor wat betreft trekkings in Peru een ruime keuze is. Bekende gebieden om trekkings te doen zijn de omgeving van Cuzco en Huaraz. U kunt in Peru zowel lange als korte treks doen. De lengte van de trekkings varieert van eendaagse treks tot 8 of meer dagen. Ook de moeilijkheidsgraad is divers zodat er voldoende keus is en u een trekking kunt kiezen die bij u past. Bekende trekkings in Peru zijn de Salkantay trek, de Lares trek en natuurlijk de meest bekende trekking in Peru, de Inca Trail. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden voor mensen die geïnteresseerd zijn in de trekkings in Peru.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink