BOUWSTENEN PERU

Uw eigen rondreis samenstellen? Dat kan ook! Met onze bouwstenen Peru. Hieronder kunt u hiermee uw eigen rondreis samenstellen. Ook als u uw rondreis wilt uitbreiden of als u maar kort in Peru bent, kunt u hier iets kiezen dat aansluit bij uw interesse en de tijd die u ter beschikking heeft. U kunt bij 'offerte Peru' onder 'Zelf Samenstellen' de bouwstenen Peru voor uw ideale rondreis aanvinken voor een vrijblijvende offerte. En mochten uw wensen ook hier niet helemaal bij aansluiten? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor een rondreis op maat...

BOUWSTENEN PERU

Bouwsteen 1:
Arequipa en de Colca canyon

Bouwsteen 2:
Cuzco en Machu Picchu klassiek

Bouwsteen 3:
De Moche en Chachapoyas cultuur

Bouwsteen 4:
Islas Ballestas en de Nazca lijnen

Bouwsteen 5:
Titicacameer en de eilanden

Bouwsteen 6:
Trekking door de Colca canyon

Bouwsteen 7:
Trujillo en Chan Chan

Bouwsteen 8:
Regenwoud van Peru: Tambopata reservaat

Bouwsteen 9:
Iquitos

Bouwsteen 10:
Nationale park van Manu

Bouwsteen 11:
Inca trail

Bouwsteen 12:
Rust en ontspanning op een magische plek

Bouwsteen 13:
Buggy’s en sandboarden in Nazca

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 1

Colca CanyonBOUWSTENEN PERU | AREQUIPA EN DE COLCA CANYON

Niet zo ver van Arequipa ligt de Colca Canyon. Domein van de condor!

Ontdek de adembenemende ‘witte stad’ die bekend is om haar gebouwen van wit vulkanisch gesteente, haar besneeuwde vulkaan toppen en het klooster van Santa Catalina waar het kloosterleven zich vroeger afspeelde in volstrekte beslotenheid.Op 160 km afstand van Arequipa ligt de Colca Canyon, een indrukwekkende geologische formatie die doorklieft wordt door de Colca rivier. Ontdek deze bestemming die de trots is van veel Peruanen. En ontdek zelf of de 3000 meter diepe kloof de diepste ter wereld is.De eerste dag gaat u Arequipa verkennen en bezoekt u de hoogtepunten van deze stad waaronder het Santa Catalina klooster. De volgende dag reist u, per bus, naar de Colca Canyon waarbij onderweg regelmatig gestopt wordt om te genieten van de schitterende natuur. Eindpunt is het dorpje Chivay waar u een lunch krijgt aangeboden en ook zult overnachten. In Chivay kunt u ook genieten van de warmwaterbronnen. Op de derde dag vertrekt u in de vroege morgen naar het Cruz del Condor om hier de fameuze Andes Condors te zien. Rond lunchtijd bent u weer terug in Chivay. Hier krijgt u een lunch aangeboden. Vanuit hier kunt u doorreizen naar Puno of terugkeren naar Arequipa.

Duur: 3 dagen/ 2 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief: logies en ontbijt, vervoer, gids, toegangsbewijzen tot de bezienswaardigheden.
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 2

BOUWSTENEN PERU | CUZCO EN MACHU PICCHU KLASSIEK

Een bouwsteen die u, naast Machu Picchu, laat zien hoe de Inca’s, met wiskundige precisie, hun huizen en tempels bouwden. Bouwsels die door de eeuwen heen talloze aardbevingen hebben doorstaan…..

Een reis naar de oude funderingen van de Inca’s. Veel van de indrukwekkende kerken, kloosters en koloniale huizen uit de Spaanse tijd staan op oude Inca fundamenten. Cuzco was de hoofdstad van de Inca’s en, na Lima, het sociale centrum van activiteit in de koloniale tijd. Machu Picchu, Sacsayhuaman, Pisac en Ollantaytambo worden gerekend tot de mooiste overblijfselen van de oude Inca beschaving.

Op de eerste dag gaat u Cuzco verkennen en bezoekt u een aantal opgravingen in de nabije omgeving. De tweede dag reist u met de bus naar de Heilige Vallei van de Inca’s. Een prachtig natuurgebied dat door klimaat en ligging een speciale betekenis voor de Inca’s had. U brengt een bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac en bezoekt haar kleurige traditionele markt. Ook bezoekt u het strategisch gelegen Inca fort in Ollantaytambo. Onderweg krijg u een lunch aangeboden in een uitstekend restaurant waar u ook kunt genieten van de prachtige omgeving. Overnachting in Ollantaytambo.
Op de derde dag reist u met de trein naar Machu Picchu en gaat u met een gids het uitgestrekte terrein verkennen. Aan het eind van de dag reist u met de trein terug naar Ollantaytambo en van hieruit met een busje verder naar Cuzco. De volgende dag kunt u uw reis voortzetten.
Eventueel kunt u bij deze bouwsteen ook een extra overnachting in Aguas Calientes bijboeken. Hierdoor wordt de bouwsteen een dag langer. Voordeel is dat u op de vierde dag, in alle vroegte en vóór de grote toeristenstroom, Machu Picchu kunt bezoeken.

3 dagen / 2 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief: Logies & Ontbijt, lunch in de heilige vallei, vervoer van en naar uw hotel, retourticket Ollantaytambo – Aguas Calientes, Vervoer van Ollantaytambo terug naar Cuzco, bezichtiging van de bezienswaardigheden met een gids en toegangsbewijzen tot de bezienswaardigheden.
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 3

KuelapBOUWSTENEN PERU | DE MOCHE EN CHACHAPOYAS CULTUUR

Een reis langs de oude overblijfselen van de Moche en Chachapoyas cultuur; Senor de Sipán, het ‘Museo Tumbas Reales de Sipán’, de Citadel van Kuelap en de sarcofagen van Karajía

Dag 1: U wordt op het afgesproken uur bij uw hotel in Chiclayo.opgehaald voor de excursie naar de Huaca Rajada en aansluitend naar het ‘Museo Tumbas Reales de Sipán’, waar u een overzicht van de opgravingen van de Moche begraafplaats bij Sipán kunt bewonderen. Het museum is één van de meest moderne en indrukwekkende musea van Zuid-Amerika. Tot slot brengt u nog een bezoek aan Museo Brüning in Lambayeque. Aan het begin van de avond neemt u de nachtbus naar Chachapoyas.

Dag 2: U komt in de vroege morgen aan in Chachapoyas. U wordt van het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 3: Vandaag een privé excursie naar de citadel van Kuelap die het grootste deel van de dag duurt. Het fort van Kuelap dat op 3.080m hoogte ligt imponeert door zijn enorme muur van zo’n 600m lang en 25meter hoog. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 4: Na het ontbijt bezoekt u, onder leiding van een gids, de sarcofagen van Karajía en San Antonio. Hier kunt u de fraai afgewerkte aarden doodskisten bewonderen die hier door het Chachapoya-volk in de 12e en 13e eeuw werden gebouwd. U krijgt tijdens de excursie een lunch aangeboden. Aan het begin van de avond neemt u de nachtbus naar Chiclayo.

Dag 5: Aankomst met de nachtbus in Chiclayo in de vroege morgen.

Duur: 5 dagen/ 4 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief: Logies & Ontbijt, lunch tijdens excursies, vervoer, bezichtigingen met gids en toegangsbewijzen tot de bezienswaardigheden.
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 4

Ballestas eilandenBOUWSTENEN PERU | ISLAS BALLESTAS EN DE NAZCA LIJNEN

Ten zuiden van Lima ligt Paracas waar de Ballestas eilanden zich bevinden, een paradijs voor vogels en zeezoogdieren. Nog iets zuidelijker ligt Nazca waar u het mysterie van de Nazca lijnen met eigen ogen kunt aanschouwen. Beiden zijn onvergetelijke gebeurtenissen op uw rondreis door Peru.

Als u Lima aan de zuidkant verlaat komt u op een grote doorgaande weg langs de kust van de Stille Oceaan, de beroemde Pan American highway. De busreis over deze weg brengt u naar Paracas en Nazca.

Dag 1: De Ballestas eilanden vormen een beschermd natuurpark waar het zeeleven vrij spel heeft. Als u er met de boot naartoe vaart komt u onderweg de beroemde ‘Candelabra’ tegen, een enorm geoglief uit de Paracas cultuur. De eilanden zijn beschermd natuurgebied dus u mag ze niet betreden. U vaart daarom (vlak) langs de Ballestas eilanden en kunt hier zeehonden, pinguïns en tienduizenden zeevogels bekijken. Deze eilanden worden ook wel beschouwd als een Mini Galapagos van Peru. In de middag brengt u nog een bezoek aan het Nationale Park van Paracas. Dit beschermde gebied geeft ruimte en rust aan het zeeleven langs de kust. De droge kustlijn bevat vele prehistorische restanten van de Paracas cultuur. Aan het eind van de dag reist u met de bus naar Nazca.

Dag 2: In Nazca wachten u de mysterieuze en wereldberoemde Nazca-lijnen, waarvan de origine onduidelijk is en de betekenis nog steeds onbegrepen. U maakt in een vliegtuigje een rondvlucht boven de beroemde geogliefen. Ook bezoekt u een oude pre-Inca begraafplaats in de woestijn, waarvan de mummies goed bewaard zijn gebleven in het kurkdroge klimaat. Een inspirerende tour die u laat kennismaken met een andere kant van Peru.

Duur: 2 dagen/ 1 nacht | Bouwstenen Peru
Inclusief: Logies & Ontbijt, vervoer van en naar uw hotel, vervoer, Excursie Ballestas eilanden, Excursie Chauchilla begraafplaats, vlucht over de Nazca lijnen, bezichtigingen met gids en toegangsbewijzen tot de bezienswaardigheden.
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 5

Uros eilandenBOUWSTENEN PERU | TITICACAMEER EN DE EILANDEN

Het Titicacameer, de Uros eilanden en de eilanden Taquile & Amantani. Een stukje authentiek Peru dat u niet mag missen. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Als u een authentieke belevenis wilt meemaken, interesse heeft in hoe de lokale bevolking leeft en woont, en meer wilt weten over haar tradities, dan is dit de mogelijkheid. Een reis die terug gaat in de tijd naar een plaats waar de mensen nog op traditionele wijze wonen en werken. De bewoners van de eilanden Taquile, Amantani en van de Uros eilanden wachten op u….

Dag 1: U vertrekt vanuit uw hotel naar de haven van Puno. Van hieruit vaart u met een boot naar de drijvende eilanden van de Uros indianen. Hoewel het vrij toeristisch is kunt u zich wel een voorstelling maken van hoe men hier ooit geleefd moet hebben. Hierna reist u door naar het verstilde eiland Amantani waar u zult overnachten bij een plaatselijke familie.

Dag 2: Na een ontbijt bij uw gastgezin gaat u naar de haven van Amantani. Hier neemt u de boot naar het eiland Taquile. Vanaf de aanlegplaats van de boot maakt u een schitterende wandeling over het eiland en stijgt u langzaam naar de Plaza de Armas in het hooggelegen dorpje. U kunt hier wat rondkijken en krijgt een lunch aangeboden. Vervolgens daalt u over een prachtige route af naar de aanlegplaats van de boot en vaart terug naar Puno.

U kunt deze bouwsteen eventueel met een dag verlengen en een bezoek brengen aan de graftorens van Sillustani, gelegen bij het idyllische meer van Umayo. Dit bezoek vindt dan op de 3e dag plaats.

Duur: 2 dagen/ 2-3 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief: Excursie Uros eilanden, Excursie Amantani & Taquile, overnachting op Amantani bij gastgezin, Ontbijt & diner Amantani, lunch Taquile, vervoer per boot, bezichtigingen met gids en toegangsbewijzen tot de bezienswaardigheden.
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 6

Trekking Colca CanyonBOUWSTENEN PERU | TREKKING DOOR DE COLCA CANYON

Een prachtige trekking van 3 dagen die u door de ongerepte en ruige natuur van de Colca Canyon voert en u naar de bodem laat afdalen. Onderweg komt u door pittoreske dorpjes en kunt u zien hoe de bewoners hiervan leven en werken. Op de laatste dag wacht u een stevige klim naar boven.

Dag 1: U vertrekt ‘s ochtends vroeg (tussen 03:00 AM en 05:00 AM) vanuit Arequipa naar de Colca Canyon. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur. Via Chivay, waar u wat kunt eten, reist u door naar Cabanaconde waar de wandeling naar de bodem van de Colca Canyon begint. De afdaling duurt ongeveer 4 uur. De rest van de wandeling voert u door het imponerende landschap van de Colca Canyon en duurt nog ongeveer 2 uur. U overnacht in een rustieke, zeer eenvoudige, accommodatie.

Dag 2: Vandaag wandelt u door een aantal mooie kleine dorpjes naar Sangalle, ook bekend als ‘de oase’. Na de lunch heeft u tijd voor ontspanning en kunt u genieten van de warmwaterzwembaden. Op deze plek zult u ook overnachten in een eenvoudige accommodatie.

Dag 3: Heel vroeg in de morgen (het is dan nog donker) begint de tocht naar boven. Het doel is rond zonsopgang boven te zijn omdat het erg warm kan worden. Deze steile klim zal ongeveer 3-5 uur duren. Eenmaal boven aangekomen loopt u in een klein uur naar Cabanaconde. U krijgt een lunch aangeboden en reist meteen door naar het Cruz del Condor om de condors te zien. U reist met de bus terug naar Chivay waar u een lunch krijgt aangeboden en stopt onderweg nog bij een aantal uitzichtpunten.

Deze trekking wordt door sommige van onze klanten als zwaar ervaren, met name de klim naar boven op de laatste dag. Houd daar rekening mee. Mocht de klim naar boven niet lukken dan kunt u eventueel gebruik maken van een muildier.

Duur: 3 dagen/ 2 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief: vervoer volgens beschrijving, ontbijt, lunch en diner tijdens trekking, gids, 2 overnachting onderweg
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 7

Chan Chan bij TrujilloBOUWSTENEN PERU | TRUJILLO EN CHAN CHAN

Langs de noordkust van Peru, niet ver van Trujillo, liggen de piramides van de Zon en de Maan én Chan Chan. Het indrukwekkende Chan Chan staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Trujillo, de stad van de eeuwige lente, is gesitueerd in de vruchtbare vallei van de Rio Moche. De regio waarin het zich bevindt is rijk aan culturele schatten. Hier bevindt zich een concentratie van de meest belangrijke archeologische opgravingen van Noord-Peru. Tot aan de 6e eeuw leefde hier de vissers en landbouwers van de Moche cultuur.

U wordt opgehaald bij uw hotel in Trujillo. De tour begint met een bezoek aan de ‘Valle de Moche’, ten zuiden van Trujillo. Hier bevinden zich, o.a. de prachtige Tempels van de Zon en de Maan. Het zijn verbluffende herinneringen aan de Moche beschaving. Bij recente opgravingen hebben archeologen nieuwe muren blootgelegd met verrassend kleurrijke afbeeldingen. U brengt een bezoek aan de Piramide van de Maan en het vlak bij de piramide gelegen lokale museum.
Vervolgens brengt u een bezoek aan het vissersplaatsje Huanchaco. Het ligt aan de prachtige kust van Noord Peru waar u de traditionele manier van vissen kunt gadeslaan met bootjes van riet (caballitos de totora). Hier krijgt u ook een lunch aangeboden in een uitstekend visrestaurant.
In de middag bezoekt u Chan Chan, slechts 4 kilometer verwijderd van Trujillo en gebouwd door de Chimú cultuur (voortgekomen uit de Moche cultuur). De stad is geheel opgebouwd uit adobe en biedt de mogelijkheid om het Tschudi Complex te bezoeken. Chan Chan is door de UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

Duur: 1 dag | Bouwstenen Peru
Inclusief: Logies & Ontbijt, vervoer, bezichtigingen met gids en toegangsbewijzen tot de bezienswaardigheden
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 8

Tambopata ReservaatBOUWSTENEN PERU | REGENWOUD VAN PERU: TAMBOPATA RESERVAAT

Bezoek het regenwoud van Peru en geniet van de overweldigende natuur. Puerto Maldonado is per vliegtuig te bereiken en van daaruit gaat u met een bootje naar uw lodge. We hebben 3 verschillende lodges in dit gebied met elk hun eigen charme.

Het Tambopata reservaat maakt deel uit van het uitgestrekte regenwoud van Peru. Het is een natuurreservaat in de Peruaanse Amazone. Het bevindt zich in de ‘Madre de Dios’ regio (en Puno regio). Onze Lodge ligt in dit beschermde reservaat en laat alleen Ecotoerisme toe.
Dit gebied, dat doorklieft wordt door de rivier Tambopata, heeft één van de grootste biodiversiteiten van onze planeet. Het reservaat herbergt drie verschillende ecosystemen: het hellende gebied aan de kant van de Andes, het vlakke gebied van de Amazone en het ecosysteem van de grasvlaktes (pampa’s).
Wij bieden u een unieke ervaring aan in een lodge die gesitueerd is in dit beschermde natuurreservaat. De activiteiten die hier u kunt doen zijn legio. Onder leiding van een gids maakt u wandelingen door de jungle. tijdens uw verblijf kunt u o.a. apen, vele bijzondere vogels en kaaimannen zien. En vergeet de vele prachtige planten, bomen en bloemen niet. Het minimum verblijf is 2 nachten.
Wij nodigen u uit deel te nemen aan deze reis naar het hart van de Amazone, reservaat van biodiversiteit.

Duur: 3-5 dagen/ 2-4 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief: vol pension, vlucht Cuzco-Puerto Maldonado-(Lima), activiteiten, tours met plaatselijke gids
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 9

jonge aligator in de jungle van PeruBOUWSTENEN PERU | IQUITOS

Bezoek Iquitos, handelscentrum aan de Amazone.

Loreto is het meest uitgebreide departement van Peru en tevens één van de minst bevolkte. Het wordt bedekt met een dichte vegetatie en heeft licht glooiende heuvels met een dichte begroeiing die grenst aan diverse rivieren in het stroomgebied van de Amazone, die op hun beurt samenvloeien in de rivieren Marañón en Ucayali.
Iquitos, de hoofdstad van Loreto, is de belangrijkste havenplaats van de rivieren van de Amazone en tevens de grootste stad in het Peruaanse oerwoud. Van oudsher wordt het gebied bevolkt door 3 verschillende bevolkingsgroepen; de Cocama, Huitoto en Bora.

In het verleden is de stad gesticht door jezuïeten. Aan het eind van de 19e eeuw maakte Iquitos haar hoogtijdagen door met de exploitatie van rubber. De ingang van het Nationale reservaat Pacaya-Samiria (2.080.000 hectare), het grootste van het land, bevindt zich op 182 Km van de stad en herbergt een veelheid aan planten en dieren die op het punt van uitsterven staan zoals de Arrauschildpad, de zwarte kaaiman en de rivier dolfijn.

Aan de andere kant ligt het Nationale reservaat Allpahuayo-Mishana (58.000 Hectare) dat het grootste deel van de witzand bossen (varillales) in de Peruaanse Amazone heeft. Dit is één van de beste bestemmingen voor het spotten van vogels. De activiteiten die hier u kunt doen zijn legio. Trekking door de jungle, wandelen over een hangbrug tussen de boomtoppen, een (luxe) cruise over de Amazone, roze dolfijnen spotten, vogels spotten, vissen, kaaimannen kijken, kanovaren op het meer, het bestuderen van medicinale planten etc.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Duur: variabel | Bouwstenen Peru
Inclusief: vol pension, lokale vlucht Lima- Iquitos, excursies, tours met plaatselijke gids
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 10

Nationale Park ManuBOUWSTENEN PERU | NATIONALE PARK VAN MANU

Dit is één van de grootste en (soorten)rijkste beschermde gebieden van Peru. Het bestrijkt een gebied van 1.5 miljoen hectare. Dit gebied maakt deel uit van zowel het departement Cusco als het departement Madre de Dios. De ecosystemen van Manu zijn zeer gevarieerd. Er zijn zowel koude hoogvlaktes als hete prairies. Dit verklaart de natuurlijke rijkdom van het gebied.

Manu is een gebied met een enorme biodiversiteit. Het bevat meer dan 20.000 soorten planten, 1000 soorten vogels, 1200 soorten vlinders en 200 soorten zoogdieren. Hieronder bevinden zich de jaguar, de rivierwolf en 14 soorten apen. Zo vind je er het leeuwaapje dat het kleinste aapje ter wereld is en slechts 100 gram weegt. Ook is Manu het leefgebied van inheemse volkeren zoals de Machiguenga, Yaminahua, Amahuaca en de Piro. Deze gemeenschappen bewaren nog talloze geheimen van hun leefomgeving in hun cultuur. De activiteiten die u hier kunt doen zijn legio. Trekking door de jungle, vogels spotten, piranha’s vissen, kaaimannen kijken, kanovaren op het meer, het bestuderen van medicinale planten etc. Het Nationale Park van Manu is een schitterend, nog bijna onaangetast natuurgebied. Hieronder het voorbeeld van ons 5-daagse* arrangement:

Dag 1: Cuzco – Nevelwoud: U vertrekt ´s morgens vroeg uit Cuzco en reist per bus de oostelijke Andeshelling af. U maakt een stop op het hoogste punt van Manu (3.530m). Vanaf hier daalt u af, het dwerg- en nevelwoud in, en zal een wandeling maken naar de baltsplek van het rotshaantje. Hier kunt u de bijzondere balts van de mannetjesvogels bewonderen. Overnachting in lodge.

Dag 2: Nevelwoud: U trekt vandaag per bus verder het tropische laagland regenwoud in. Op 650 m hoogte stapt u over op een gemotoriseerde kano en zakt de Madre de Dios rivier af. Onderweg bezoekt u één van de meren van de Alto Madre de Dios rivier met haar bijzondere fauna. U vervolgt de bootreis naar een rustieke en comfortabele lodge waar u twee nachten zult verblijven. Het bos rondom de lodge is, door zijn ligging, een speciaal regenwoud. De eerste wandeling is een route door het laagland op zo’n 350m hoogte. Later maakt u nog een nachtwandeling.

Dag 3: Kleimuur voor papegaaien – Excursie naar de Petroleobeek:´s Ochtends vroeg vertrekt u met de boot naar een nabij gelegen papegaaienlik waar ook de uiterst zeldzame Blauwvoorhoofd Ara naartoe komt. De hier bij elkaar komende vogels leveren een indrukwekkend spektakel en een unieke herinnering. Vanuit hier volgt u een aantal hoger gelegen routes in het gebergte en bezoekt onderweg diverse bijzondere plekken. Overnachting in lodge.

Dag 4: Warmwaterbronnen – Nevelwoud: Na een ochtendwandeling in de omgeving, vertrekt u met de boot naar de warmwaterbronnen voor een rustgevend mineraal- en modderbad. U vervolgt de reis per boot naar Atalaya om van hieruit de bus terug door het Andes gebergte te nemen. Onderweg bezoekt u nog een schitterende orchideeëntuin. Overnachting in lodge.

Dag 5: Nevelwoud – Cuzco: ´s Morgens vroeg maakt u nog een laatste wandeling door het mysterieuze nevelwoud waar het altijd vol met leven zit, totdat de bus u ophaalt om door te rijden naar Cuzco, waar u in de namiddag zal arriveren.

Duur: 5 dagen/ 4 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief: vol pension, vervoer, activiteiten, tours met plaatselijke gids
U kunt kiezen voor een programmaduur van tussen de 3 en de 9 dagen. In het algemeen geldt dat als u langer gaat u dieper het regenwoud zal ingaan.
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 11

Trap tijdens de Inca TrailBOUWSTENEN PERU | INCA TRAIL

Ga de uitdaging aan en loop deze klassieke 4-daagse trekking die eindigt in Machu Picchu. Het is wel zaak een goede conditie te hebben. Bovendien is het aan te bevelen eerst een paar dagen te wennen aan de hoogte voordat u de Inca Trail loopt. Cuzco is een goede uitvalsbasis.

De 4-daagse Inca Trail, met Machu Picchu als eindbestemming, is de bekendste en meest populaire trektocht onder toeristen in Peru. De tocht begint bij kilometer 88 en is ongeveer 43 kilometer lang. De laatste dag staat in het teken van het bezoek aan Machu Picchu. Voor uitgebreide informatie over de Inca Trail kunt ook hier een kijkje nemen.
U loopt de Inca Trail onder leiding van een ervaren gids. Voor de algemene bagage gaan er dragers mee maar uw persoonlijke bagage moet u zelf dragen, inclusief matje en slaapzak. Als u liever wat lichter loopt kunt u een drager voor uw persoonlijke bagage huren.
Op de laatste dag komt u aan bij Machu Picchu. U maakt met de gids een wandeling over het uitgestrekte terrein. Daarna heeft u tijd genoeg om zelf nog het complex te verkennen.

In plaats van de 4-daagse Inca Trail kunt u ook kiezen voor de 2-daagse Inca Trail. Bij deze trekking loopt u de eerste dag ongeveer 6 uur. U overnacht in Aguas Calientes. De volgende ochtend heel vroeg gaat u met de bus naar de ingang van Machu Picchu en zal o.l.v. een gids het complex bezoeken.

Duur: 4 dagen / 3 nachten | Bouwstenen Peru
Inclusief 4-daagse: Toegang Machu Picchu, alle maaltijden + thee/koffie tijdens de tocht, 3 overnachtingen op campings, gids, dragers (niet voor de persoonlijke bagage), hiervoor kunt u eventueel een drager huren), treinticket Aguas Calientes – Ollantaytambo, vervoer tussen Ollantaytambo en Cuzco

Duur: 2 dagen / 1 nacht | Bouwstenen Peru
Inclusief 2-daagse: Vervoer naar KM104, Toegang Machu Picchu, lunchbox & diner, overnachting in Aguas Calientes, gids, treinticket Aguas Calientes – Ollantaytambo, vervoer tussen Ollantaytambo en Cuzco
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 12

BOUWSTENEN PERU | RUST EN ONTSPANNING OP EEN MAGISCHE PLEK

De Noordkust van Peru biedt fantastische stranden, optimale ontspanning en heerlijke temperaturen……..het hele jaar door!

Als u van zon, strand en een diepblauwe zee houdt is de noordkust van Peru de ‘place to be’. Hier kunt u genieten van de natuur in een bungalow met alle noodzakelijke luxe. Onze bouwsteen is een uitstekende afsluiting van uw rondreis in Peru. We hebben maar liefst 5 verschillende huisjes om uit te kiezen. Deze staan allen op privé terrein en verzekeren de vakantieganger van een oase van rust. Omdat de huisjes hoger liggen dan het strand heeft u een magnifiek uitzicht over de Stille Oceaan. Bovendien zijn ze van alle gemakken voorzien.

Het complex is gelegen op enkele minuten rijden van het dorpje Los Organos met een uitgebreid aanbod aan winkeltjes, bankautomaten, apothekers en restaurants. Het is gesitueerd in het departement Piura. Er zijn verschillende bungalow concepten mogelijk, afhankelijk van het aantal personen en de opties die u verkiest. Alle bungalows zijn voorzien van warm water douche, volledig uitgeruste keuken, privé terras, privé zwembad en een flat screen TV.
U kunt een keuze maken uit:

Bungalow type 1: Deze bungalow (max. 2 personen) heeft een slaapkamer met tweepersoons kingsize bed, een terras met zeezicht en eigen zwembad

Bungalow type 2: Deze bungalow (max. 3 personen) heeft een tweepersoons kingsize bed en optioneel een enkel bed, en is slechts enkele stappen van het strand verwijderd.

Bungalow type 3: Deze bungalow (max. 4 personen) heeft 2 slaapkamers, een tweepersoons kingsize bed en 3 éénpersoons bedden en een fantastisch uitzicht over de oceaan

Bungalow type 4: Deze luxe bungalow (max 4 personen) heeft een tweepersoons kingsize bed en twee éénpersoons bedden, uniek aan deze bungalow is de 180 graden zeezicht en het grote terras.

Bungalow type 5: Een piramidevormige bungalow (max 5 personen) met 2 verdiepingen. Een tweepersoons kingsize bed en 3 éénpersoons bedden.

Tot slot kunt u uw verblijf nog aangenamer maken met extra activiteiten. Voorbeelden zijn surfen, kite surfen, paardrijden, walvis boottocht, snorkelen, massage en yoga sessies.

Duur: vanaf 3 dagen | Bouwstenen Peru

Inclusief: Logies en vervoer van en naar de locatie
Kosten per persoon: op aanvraag

Bouwstenen Peru | Bouwsteen 13

Buggy NazcaBOUWSTENEN PERU | BUGGY’S EN SANDBOARDEN IN NAZCA

Bij Nazca kunt u met speciale buggy’s door de zandduinen toeren en sandboarden

In de loop van de middag, als het wat minder warm is, verlaat u met buggy en chauffeur het plaatsje Nazca en en rijdt richting de Achaco en Ocongalla aquaducten. U bezoekt een perfect bewaard gebleven (open put) aquaduct dat nog steeds gebruikt wordt door de lokale bevolking. Vervolgens brengt een bezoek aan de, midden in de woestijn liggende, ruïnes van Cahuachi (gemaakt van adobe). Dit was het belangrijkste ceremoniële centrum van de Nazca cultuur en gebouwd tussen 400AC en 600DC. Ook brengt u nog een bezoek aan de 4 kilometer daarvandaan gelegen restanten van de begraafplaatsen van de Nazca cultuur. U zult de tour voortzetten door de acacia bossen, gelegen aan de voet van de duinen. Hier wordt een stop gemaakt om de druk van de banden te verlagen en start de rit door de duinen van stuifzand. Uiteindelijk bereikt u de top van de USACA duinen waar u kunt sandboarden. Na ongeveer een uur rijdt u, door een maan-achtig landschap terug naar Nazca stad.

Duur: dagdeel | Bouwstenen Peru
Inclusief: vervoer, gids / chauffeur buggy, toegangsbewijzen tot de bezienswaardigheden.
Kosten per persoon: op aanvraag

ToPeru.nl is onderdeel van PeruHolandaTours - © 2020

Powered by Nederlink