3 WEEKSE RONDREIS PERU | ABSOLUUT PERU

Verreweg onze meest populaire rondreis. Een fascinerende rondreis door het zuidelijk deel van Peru met o.a. een bezoek aan het Nationale Park van Paracas, het zeereservaat de Ballestas eilanden, de 'witte stad' Arequipa, de Colca Canyon met haar condors en de mysterieuze Nazca lijnen. Daarnaast bezoekt u het hooggelegen Puno, vaart over het Titicacameer met de drijvende eilanden van riet en wandelt u over de idyllische eilanden Amantani en Taquile. Ook bezoekt u de oude Inca hoofdstad Cuzco en gaat u de uitdaging van de 4-daagse Inca Trail aan. Tot slot brengt u een bezoek aan het tropisch regenwoud in de regio Madre de Dios.

3 weekse Rondreis Peru

Rondreis-1 | Absoluut Peru | 3 weekse rondreis Peru

3 WEEKSE RONDREIS PERU | ABSOLUUT PERU

Prijs per persoon: € 2.896

Inbegrepen

 • 13 Overnachtingen in hotels (inclusief ontbijt)
 • 2 Overnachtingen in bungalow – Jungle Puerto Maldonado (inclusief ontbijt, lunch, diner)
 • 1 Overnachting op eiland Amantani in huis bij de lokale bevolking
 • 3 Overnachtingen op campings tijdens Inca Trail
 • 1 overnachting in comfortabele nachtbus
 • Treinticket Aguas Calientes – Cuzco
 • Vliegticket Cuzco –  Puerto Maldonado
 • Vliegticket Puerto Maldonado –  Lima.
 • Bustickets (traject Lima – Paracas – Nazca – Arequipa –  Puno – Cuzco)
 • Excursies onderweg van Puno naar Cuzco, inclusief  lunchbuffet en bezoek aan bezienswaardigheden
 • Bezoek aan Sillustani
 • Excursie Ballestas eilanden
 • Boottocht naar Uros eilanden, Amantani en Taquile
 • Excursie Heilige Vallei van de Inca’s (inclusief lunch)
 • Inca Trail (inclusief ontbijt, lunch, diner)
 • Rondleiding Machu Picchu (o.l.v. gids)
 • Rondvlucht boven Nazca lijnen
 • Bezoek aan Chauchilla
 • Stadstoer in Arequipa en Cuzco
 • Toegangsbewijzen voor de bezienswaardigheden uit het programma
 • Het eten overeenkomstig de programma beschrijving
 • Alle vervoer tijdens de Tours
 • Ondersteuning van onze vertegenwoordigers op iedere bestemming

Niet inbegrepen

 • Vliegticket naar Lima, Peru.
 • Overgewicht bagage.

Data Reizen

 • Voor deze 3 weekse rondreis Peru kunt u iedere dag van de week vertrekken.

Voetnoot

 • Prijzen van onze rondreizen zijn ‘vanaf’ prijzen. Als u bij ons een offerte aanvraagt kunnen wij u een exacte prijsopgave doen.
 • De vermelde prijs is gebaseerd op een rondreis voor 2 personen. Voor meer dan 2 personen geld dus een andere prijs
 • Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels.
 • Als u voorkeur heeft voor een bepaald type hotels geeft u dit dan aan op de offerte aanvraag
 • De Inca Trail is in februari gesloten voor onderhoudswerkzaamheden en kan dan dus niet worden gelopen.
 • Indien u een aanpassing wenst in deze rondreis neem dan contact met ons op via email: Stuur een email.
 • Dit geldt ook als u meer details over dit programma wilt hebben.

Rondreis Peru | 3 weekse rondreis

ABSOLUUT PERU | 3 WEEKSE RONDREIS PERU

Dag 1: Aankomst in Lima

Ontvangst op het vliegveld van Lima door onze taxiservice ter plaatse en vervoer naar uw hotel in de wijk Miraflores.

Dag 2: Lima – Paracas

‘s Ochtends vroeg wordt u van uw hotel naar het busstation van Cruz del Sur gebracht om hier de bus naar Paracas te nemen. Aan het eind van de ochtend komt u aan in Paracas en wordt u bij het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. Aansluitend brengt u een bezoek aan het Nationale Park van Paracas. De rest van de dag kunt u wat bijkomen van de vlucht naar Peru en genieten van het aangename klimaat.

Dag 3: Ballestas eilanden & Nationale Park van Paracas

U vaart met een boot naar de Ballestas eilanden. Deze eilanden vormen een zeereservaat met kolonies zeeleeuwen, pinguïns en een overvloed aan de meest uiteenlopende zeevogels. Het is een beschermd natuurgebied en u mag daarom niet op de eilanden komen. In de loop van de middag wordt u naar het busstation gebracht om vanaf hier de bus naar Nazca te nemen.

Dag 4: Vlucht over de Nazca lijnen

Vandaag maakt u, in een klein vliegtuigje, een rondvlucht boven de mysterieuze Nazca lijnen. Vanaf de grond zijn ze vrijwel onzichtbaar maar vanuit het vliegtuigje kunt u de beroemde Nazca Lijnen uitstekend zien.  Deze zogenaamde geoglieven bestaan uit tot de verbeelding sprekende figuren zoals de aap, de condor en de kolibrie. U kunt echter ook de kaarsrechte lijnen in het landschap zien die in de harde bovenlaag zijn uitgekrast. Dit was mogelijk omdat het er vrijwel niet regent. Daarna bezoekt u de fascinerende pre-Inca necropolis Chauchilla, gelegen in de woestijn bij Nazca. Deze oude begraafplaats laat zien hoe deze oude beschaving haar doden begroef. Door het kurkdroge klimaat zijn de mummies uit de graven in goede staat aangetroffen. In het museum kunt u meer overblijfselen zien van de fascinerende Nazca cultuur. In de loop van de avond neemt u de comfortabele nachtbus naar Arequipa.

Dag 5: Arequipa

U komt in de vroege morgen aan met de nachtbus in Arequipa. Na aankomst wordt u bij de busterminal opgewacht en naar uw hotel gebracht. Arequipa ligt op 2.325m boven de zeespiegel en is, in grootte, de tweede stad van Peru. De stad wordt omgeven door de bergketens van het Andesgebergte en ligt in de schaduw van de vulkaan Misti. Aan het begin van de middag bezoekt u, onder leiding van een gids, het centrum van de stad en krijgt u bovendien een rondleiding in het klooster van Santa Catalína. Het klooster is nu opengesteld voor het publiek maar jarenlang hebben de bewoners hiervan in complete afzondering geleefd.

Dag 6: Arequipa – Colca Canyon

Na het ontbijt reist u met de bus van Arequipa naar Chivay. Onderweg brengt u een bezoek aan het natuurreservaat ‘Salinas y Aguada Blancas’. In dit reservaat lopen o.a. lama’s, alpaca’s en vicuña’s op de uitgestrekte hoogvlakte te grazen. Omdat de omgeving zo mooi is wordt er onderweg naar Chivay regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur. In Chivay krijgt u een lunch aangeboden.  Chivay heeft thermale baden die u (optioneel) kunt bezoeken. De warmwaterbaden hebben, naar verluid, een helende werking op vele gezondheidsproblemen. Neem dus eventueel badkleding en een handdoek mee. De rest van dag is vrij te besteden.

Dag 7: Colca Canyon – Cruz del Condor

Vandaag moet u al vroeg uit de veren om op tijd bij het Cruz del Condor te zijn. Vanaf dit uitzichtpunt zijn de beroemde Andes Condors goed te zien. Deze vogels hebben een spanwijdte van ruim 3 meter en kunnen daarom niet goed op eigen kracht vliegen. Ze maken gebruik van de thermiek in de kloof, dus bij een gunstige thermiek ziet u veel van deze prachtige vogels uit de diepte van de kloof omhoog komen. Na een lunch in Chivay gaat u naar het busstation in het stadje waar de bus naar Puno vertrekt. Aan het eind van de middag arriveert u in Puno en wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 8: Titicacameer – Amantani

Vanaf uw hotel gaat u naar de haven van Puno. Hier gaat u aan boord van een boot die naar de drijvende eilanden van de Uros indianen vaart. De eilanden zijn gemaakt van riet en drijven in het Titicacameer. Na het bezoek aan deze eilanden vaart u door naar het idyllische eiland Amantani. Hier ziet u hoe de lokale bevolking leeft en gaat u bij een gastgezin eten. U zal ook bij dit gastgezin overnachten.

Dag 9: Titicacameer – Taquile

Na een stevig ontbijt neemt u afscheid van het gastgezin en daalt u af naar de haven van Amantani. U stapt op een boot die u naar het eiland Taquile brengt. Dit traditionele eiland, waar de tijd heeft stilgestaan, is een oase van rust. De lokale bevolking verwelkomt toeristen maar bewaakt ook haar eigen cultuur en identiteit. Vanaf de haven maakt u een prachtige wandeling over het eiland naar het dorp, waar u nog wat kunt rondkijken. U kunt even uitrusten en genieten van een lunch op grootte hoogte. De afdaling brengt u in ongeveer een uur weer naar de boot die, in de namiddag, terug vaart naar Puno.

Dag 10: Sillustani

De opgraving van Sillustani, met zijn beroemde Chullpa’s, ligt op ongeveer 34 km van Puno en op 3.840 meter boven zeeniveau. De graftorens van de Aymara cultuur zijn goed bewaard gebleven en daarom een mooi voorbeeld van de indrukwekkende pre-Inca cultuur. In de torens werden hooggeplaatste leiders en hun familie begraven. De opgraving ligt strategisch op de top van een schiereiland. Vanaf dit hoge punt heeft u een schitterend uitzicht op een sprookjesachtig meer, genaamd Umayo.

Dag 11: Puno – Cuzco

U reist met de bus van Puno naar de hoofdstad van het Inca rijk, Cuzco. Onderweg brengt u een bezoek aan de opgravingen van Puca Pucara, La Raya en Rachi, waar u een lunch krijgt aangeboden. Als laatste brengt u een bezoek aan Andahuaylillas, bekend als de ‘Sixtijnse Kapel’ van Peru. In Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 12: Cuzco

In de ochtend heeft u tijd om alvast wat van Cuzco te zien. In de middag een city tour naar de meest bezienswaardige plekken in de stad. Bezoek de ‘Plaza de Armas’, Koricancha (de Tempel van de zon) en de Kathedraal.  Tot slot bezoekt u een aantal opgravingen in de directe omgeving van Cuzco zoals de vesting Sacsayhuaman, Tambomachay en Quenko.

Dag 13: Heilige Vallei

Vandaag een excursie naar de Heilige Vallei van de Inca’s. De vallei is gelegen tussen de dorpjes Pisac en Ollantaytambo en is te bereiken vanuit Cuzco. De vallei had, door haar geografische ligging, een zeer speciale betekenis voor de Inca’s. Het vruchtbare gebied ligt op 2.800 meter hoogte en wordt gekenmerkt door een aangenaam klimaat. U brengt een bezoek aan de opgraving van Pisac en de nabij gelegen kleurrijke ambachtsmarkt. Tot slot bezoekt u Ollantaytambo. Hier staat één van de indrukwekkende forten waarmee de Inca’s de toegang tot de Heilige Vallei controleerden. U overnacht in Ollantaytambo.

Dag 14-17: Inca Trail

Bij kilometerpaal 82 begint u aan een onvergetelijke trekking over de oude Inca route. Dragers (tenten, kookgerei e.d.) en een gids garanderen een zorgeloze wandeltocht met fascinerende ruïnes, en een spectaculair berglandschap. Het hoogste punt tijdens de tocht is ‘Dead Woman’s Pass’ op ruim 4.200m boven zeeniveau. Op de laatste dag zult u, net als de Inca’s destijds, de pas van Intipunku (poort van de zon) overgaan  en de eerste glimp van het legendarische Machu Picchu opvangen. U reist met een comfortabele trein terug naar Ollantaytambo en van daaruit met een busje naar Cuzco. Hier wordt u bij uw hotel afgezet.

Dag 18: Cuzco

Een dag om naar eigen inzicht door te brengen en nog even na te genieten van de Inca Trail.

Dag 19-21: Amazone regenwoud

U vliegt over de Andes naar de diepte van Puerto Maldonado in het Amazone gebied. Ontvangst op het vliegveld en vervoer naar de haven van de stad waar u aan boord gaat van een motorboot. Deze vaart naar uw lodge in het Tambopata reservaat. U verblijft op het terrein van de Eco Amazonía Lodge en overnacht in eenvoudige maar comfortabele bungalows. Na de lunch op de eerste dag ontvangt u het programma voor de overige dagen. Op de laatste dag reist u terug naar Puerto Maldonado en vliegt u terug naar Lima voor uw aansluitende vlucht naar huis.

Rondreis Peru | 3-weekse rondreis

3 WEEKSE RONDREIS PERU | ABSOLUUT PERU

 • In februari is de Inca Trail gesloten en in deze periode kan hij dus niet gelopen worden. Er vinden dan algemene onderhoudswerkzaamheden plaats. Ook kan onverwachts een deel van de route zijn gesloten wegens weersomstandigheden of andere oorzaken die buiten onze invloedssfeer liggen.
 • Als wij voor u de Inca Trail boeken hebben wij uw paspoortgegevens nodig. U moet tijdens deze trekking uw originele paspoort bij u dragen en kunnen laten zien. Dus GEEN kopie. Vergeet dus niet uw paspoort al mee te nemen als u naar de heilige Vallei gaat. U overnacht dan in Ollantaytambo en begint de volgende dag met de Inca Trail.
 • Als u de Inca Trail wilt lopen raden wij u aan de rondreis ‘Absoluut Peru’ minimaal 5-6 maanden van te voren te boeken. Dit geldt met name voor het hoogseizoen (mei tot oktober). Deze trekking is zeer populair en het aantal mensen dat de trekking in een bepaalde maand kan (mag) doen is beperkt.
 • Als u de Inca Trail NIET wilt lopen dan kunt u ervoor kiezen alleen Machu Picchu te bezoeken. In dat geval reist u vanuit Ollantaytambo naar Aguas Calientes (Machu Picchu) en overnacht daar. De volgende dag bezoekt u, onder leiding van een gids, Machu Picchu en reist dezelfde dag nog terug naar Cuzco.
 • De rondreis Absoluut Peru is eventueel uit te breiden met een bezoek aan Ica. Hier vlakbij ligt de oase van Huacachina waar u, onder begeleiding, met een buggy door de woestijn kunt rijden en waar u ook kunt sandboarden.
 • Het is mogelijk om (ook) in de Colca Canyon een trekking te doen. Deze duurt 3 dagen en tijdens deze trekking daalt u af naar de bodem van de kloof. Voor deze trekking is een redelijke tot goede conditie vereist. Meer informatie kunt u bij ons opvragen.

ABSOLUUT PERU | 3 WEEKSE RONDREIS PERU

De veelgestelde vragen over de Inca Trail staan op de betreffende pagina: Inca Trail

Zit de Oase van Huacachina in de rondreis?

Dat is een keuze die vanwege de totale reisduur is gemaakt. Als u de Oase wilt zien dan kan dit eenvoudig aan deze rondreis worden toegevoegd. Reken dan wel op een extra dag op de totale duur van deze reis.

Wat doe ik met al mijn bagage als ik een trekking doe?

U hoeft uw bagage niet overal mee naartoe te slepen. U kunt het deel van uw bagage dat u niet nodig heeft i.h.a. achterlaten in het hotel of soms bij de organisatie van de trekking.

Hoe zit het met Malaria in het tropisch regenwoud?

Meestal hoeft u voor een kort verblijf in het Tambopata reservaat of het Nationale Park van Manu (bij verblijf in onze lodges) geen medicijnen tegen Malaria te slikken. Meer informatie kunt u krijgen bij de GGD. Kijkt u voor informatie over de benodigde vaccinaties en voor advies over het voorkomen van malaria op onze website onder Vaccinatie. U kunt ons ook even bellen voor een nadere toelichting.

Kan ik Machu Picchu bezoeken maar niet de Inca Trail lopen?

Ja, dit is geen probleem. In dat geval vervangen we dus de Inca Trail voor een bezoek per trein aan Machu Picchu. De ‘vrijgekomen’ dagen kunt u, in overleg met ons, eventueel anders besteden.

Ik vind de 4-daagse Inca Trail te zwaar. Is er een korter alternatief?

Ja, u kunt ook de 2-daagse Inca Trail doen. Op de eerste dag doet u dan een trekking van 6-8 uur en op de tweede dag bezoekt u Machu Picchu

BINNENLANDSE VLUCHTEN PERU

Wij verkopen ook tickets voor binnenlandse vluchten in Peru. LATAM, JETSTAR, SKY en meer. Boek uw binnenlandse vluchten voordelig bij ToPeru.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink