RONDREIS PERU 6 | VEELZIJDIG PERU

Deze individuele rondreis Peru combineert de hoogtepunten van Noord en Zuid Peru. Het avontuur begint met een bezoek aan de kuststreek ten zuiden van Lima met de Ballestas eilanden, de mysterieuze Nazca lijnen en Ica waar de oase van Huacachina zich bevindt. U vervolgt uw weg naar Arequipa, Puno en Cuzco en loopt een deel van de Inca Trail. In Noord Peru bezoekt u Trujillo en Chiclayo waar de overblijfselen van pre-Inca culturen zoals die van de Moche te vinden zijn. Aan de noordkust bezoekt u het misschien wel mooiste museum van Peru, El Museo Tumbas Reales de Sipán.

23 Daagse Rondreis Peru

Rondreis-6 | Veelzijdig Peru | 23 daagse rondreis

Prijs per persoon: € 2.619

23 DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS PERU | VEELZIJDIG PERU

Prijs per persoon: € 2.619

Inbegrepen in deze Rondreis Peru

 • 21 Overnachtingen in hotels (inclusief ontbijt)
 • 1 overnachting in comfortabele nachtbus
 • Treinticket Aguas Calientes – Cuzco
 • Vliegticket Cuzco – Trujillo & vliegticket Chiclayo – Lima
 • Bustickets (volgens reisbeschrijving)
 • Boottocht naar de Ballestas eilanden
 • Buggy rijden in de woestijn bij Ica en een poging tot sandboarden
 • Rondvlucht boven de Nazca lijnen en bezoek aan Chauchilla
 • Excursies Colca Canyon
 • Boottocht naar Uros eilanden en Taquile (inclusief lunch)
 • Bezoek aan Sillustani
 • Trip naar de Heilige Vallei van de Inca’s (inclusief lunch)
 • Excursie naar Moray en de zoutpannen van Maras
 • 2-daagse Inca Trail (inclusief lunch-box, diner)
 • Rondleiding Machu Picchu (o.l.v. gids)
 • Stadstoer in Arequipa, Cuzco
 • Excursie naar Valle de Moche, complex El Brujo & de piramide van de Zon en Maan
 • Lunch in Huanchaco
 • Bezoek Chan Chan
 • Rondleiding in Museum Tumbas Reales de Sipán en Museum Brüning
 • Excursie Huaca Rajada
 • Toegangsbewijzen voor de bezienswaardigheden uit het programma
 • Het eten overeenkomstig de programma beschrijving
 • Alle vervoer tijdens de Tours
 • Ondersteuning van onze vertegenwoordigers op iedere bestemming

Niet inbegrepen in deze Rondreis Peru

 • Vliegticket naar Lima

Data Reizen

 • Voor de rondreis ‘Veelzijdig Peru’ kunt u iedere dag van de week vertrekken.

Voetnoot

 • Prijzen van onze rondreizen zijn ‘vanaf’ prijzen. Als u bij ons een offerte aanvraagt kunnen wij u een exacte prijsopgave doen.
 • Vermelde prijs is gebaseerd op een rondreis voor 2 personen.
 • Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels.
 • De Inca Trail is in februari gesloten voor onderhoudswerkzaamheden en kan dus niet worden gereserveerd voor die maand.
 • Indien u een aanpassing wenst in deze rondreis neem dan contact met ons op via email: Stuur een email
 • Dit geldt ook als u meer details over dit programma wilt hebben.

Rondreis Peru | 23 daagse rondreis

VEELZIJDIG PERU | 23 DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS PERU

Dag 1: Lima

Ook bij deze individuele rondreis Peru start het avontuur na aankomst op het vliegveld van Lima. Onze taxiservice in Lima haalt u op bij het vliegveld en brengt u vervolgens naar uw hotel.

Dag 2: Lima – Paracas

‘s Ochtends vroeg wordt u van uw hotel naar het busstation gebracht. U reist vervolgens met Cruz del Sur naar Paracas. Aan het eind van de ochtend komt u in Paracas aan en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u een beetje uitrusten van de vlucht naar Peru en genieten van het aangename klimaat.

Dag 3: Ballestas eilanden & Nationale Park van Paracas

U start de dag met een bezoek aan de Ballestas eilanden die te samen een zeereservaat vormen. Hier leven o.a. kolonies zeeleeuwen, pinguïns en een overvloed aan vogels, zowel op de eilanden als in de lucht. Het is een beschermd natuurgebied en u mag daarom de eilanden niet betreden. Vanuit de boot heeft u echter een fantastisch zicht op het uitbundige dierenleven. In de middag bezoekt u het Nationale Park van Paracas. Na deze excursie wordt u weer naar het busstation gebracht om hier de bus naar Ica te nemen. Na aankomst in Ica wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 4: Ica

In de ochtend bezoekt u een bodega, waar men van druiven de drank Pisco maakt. Deze sterke drank is de basis voor de beroemdste cocktail van Peru, namelijk ‘Pisco Sour’. U krijgt een rondleiding over het terrein en kan bovendien de verschillende pisco’s proeven. Ten slotte een avontuurlijke buggy-tour. Deze vindt in de namiddag plaats zodat u kunt genieten van de zonsondergang in de duinen achter Ica. Onderweg wordt er bovendien gestopt bij een hoge duintop om het sandboarden uit te proberen. Aan het begin van de avond reist u vervolgens met de bus naar Nazca. Overnachting in Nazca.

Dag 5: Nazca

Vandaag staat in het teken van de mysterieuze Nazca lijnen. U maakt een rondvlucht boven het gebied waar ze zijn aangetroffen en heeft zodoende een goed zicht op de vele figuren die zijn uitgekrast in de harde bovenlaag van de droge grond. Deze zogenaamde geoglieven stellen symbolen voor die belangrijk waren voor de Nazca Cultuur zoals de de aap, de condor en de kolibrie. Naast de geoglieven zijn er ook kilometers kaarsrechte lijnen te zien die het landschap doorklieven. Aansluitend op de rondvlucht bezoekt u de fascinerende necropolis Chauchilla, een overblijfsel van de Nazca Cultuur. Hier bevindt zich een museum met overblijfselen van deze oude beschaving en, in het kurkdroge klimaat, zeer goed geconserveerde mummies. In de loop van de avond neemt u de comfortabele nachtbus naar Arequipa.

Dag 6: Arequipa

Als u in Arequipa aankomt is het nog vroeg in de morgen. U wordt vervolgens vanaf de busterminal naar uw hotel gebracht. In de middag maakt u een stadstour. U bezoekt onder andere één van de belangrijkste bezienswaardigheden, namelijk het zestiende-eeuwse Santa Catalina Klooster. Het was een rijk klooster omdat er met name welgestelde nonnen verbleven. Wandelend door steegjes met pastelkleurige muren ervaart u de serene rust in dit goed geconserveerde klooster. Het klooster is eigenlijk een stad in een stad, met kleine huisjes, straatjes, fonteinen en kleurrijke binnenpleinen. Vierhonderd jaar lang leefden hier de nonnen in complete afzondering.

Dag 7: Arequipa – Colca Canyon

U reist met de bus van Arequipa naar het dorpje Chivay in de Colca Canyon. De route gaat dwars door het natuurreservaat ‘Salinas y Aguada Blancas’. Op de uitgestrekte hoogvlakte van dit reservaat lopen enorme kuddes lama’s en alpaca’s te grazen. Vanwege de imponerende omgeving op deze hoogte wordt er onderweg naar Chivay regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur. In Chivay krijgt u daarna een lunch aangeboden. Het dorpje Chivay heeft thermale baden waarvan wordt beweerd dat ze een helende werking hebben op veel gezondheidsklachten. Bezoek hieraan is optioneel. Neem dus eventueel badkleding en een handdoek mee. De rest van dag is vrij te besteden.

Dag 8: Colca Canyon – Cruz del Condor

U moet al al vroeg uit de veren om vóór zonsopgang bij het Cruz del Condor te zijn. Immers, vanaf dat moment zorgt de zon voor thermiek in de kloof. De Andes Condors hebben die thermiek nodig om op te stijgen, want deze vogels hebben een spanwijdte van ruim 3 meter en kunnen daarom niet goed op eigen kracht vliegen. Dus bij een gunstige thermiek ziet u veel van deze prachtige vogels uit de diepte van de kloof omhoog komen. Na een lunch in Chivay gaat u naar het busstation waar de bus naar Puno vertrekt. Aan het eind van de middag arriveert u in Puno en wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 9: Taquile

In de vroege morgen vertrekt de boot, vanuit de haven in Puno, naar de drijvende eilanden van de Uros indianen. U ervaart niet alleen hoe het is om op zo’n drijvend eiland rond te lopen maar ook hoe de mensen hier leven. Vervolgens vaart u door naar het schitterende eiland Taquile en maakt een wandeling over dit idyllische eiland. In de namiddag vaart u weer terug naar de haven van Puno.

Dag 10: Sillustani

In de middag een excursie naar Sillustani. U vertrekt met de bus naar een schiereiland in het Titicacameer waar de graftorens van Sillustani zijn aangetroffen. Deze graftorens, zogenaamde Chullpa’s, bevinden zich op ongeveer 34 km van Puno en op 3.840 meter boven zeeniveau. De Chullpa’s zijn een mooi voorbeeld van de indrukwekkende pre-Inca architectuur omdat ze zo goed bewaard zijn gebleven. De Aymara cultuur begroef hier hun hooggeplaatste leiders en hun familie. De opgraving ligt strategisch. Immers, het bevindt zich op de top van het schiereiland met een goed overzicht op de omgeving en, als bonus, uitzicht op een sprookjesachtig meer genaamd Umayo.

Dag 11: Puno – Cuzco

U reist met de bus van Puno naar de hoofdstad van het Inca rijk, Cuzco. Onderweg brengt u een bezoek aan het ‘museo Lítico de Pucara’ en het archeologisch complex van Kalasaya. U stapt ook even uit op het hoogste punt van de route omdat u daar een indrukwekkend uitzicht heeft op de bergketen La Raya. Vervolgens krijgt u in Sicuani een lunchbuffet aangeboden. Na de lunch bezoekt u de opgraving van Raqchi. Ten slotte bezoekt u Andahuaylillas, bekend als de ‘Sixtijnse Kapel’ van Peru. Na aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 12: Cuzco

De ochtend is vrij te besteden. In de middag heeft u een citytour naar de meest bezienswaardige plekken in de stad waaronder de ‘Plaza de Armas’, Koricancha (de Tempel van de zon) en de Kathedraal.  Bovendien bezoekt u ook nog een aantal opgravingen in de directe omgeving van Cuzco zoals de vesting Sacsayhuaman, Tambomachay en Quenko.

Dag 13: Heilige Vallei van de Inca’s

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt de Heilige Vallei. Vandaag een bezoek aan deze belangrijke plek voor de Inca’s. De vallei ligt op een hoogte van 2.800 meter boven zeeniveau en wordt bovendien gekenmerkt door een aangenaam klimaat. U bezoekt de opgravingen bij Pisaq en de nabijgelegen kleurrijke ambachtsmarkt. Ten slotte bezoekt u Ollantaytambo. De Heilige Vallei had voor de Inca’s ook een strategische betekenis en dit kunt u goed zien aan het indrukwekkende Inca fort dat u hier bezichtigt. U overnacht in Ollantaytambo.

Dag 14: 2-daagse Inca Trail

Vandaag gaat u met de trein naar KM104. Hier stapt u uit de trein en begint de Inca Trail. U kunt de trekking in uw eigen tempo lopen, maar over het algemeen zal u ongeveer 5-7 uur wandelen . De route komt uit bij de ‘Poort van de Zon’ waar u, bij mooi weer, een prachtig uitzicht heeft op Machu Picchu. Vandaag blijft u maar kort op het complex want morgen krijgt u een uitgebreide rondleiding. U daalt met de bus af naar Aguas Calientes waar u ook zult overnachten.

Dag 15: Machu Picchu

Na het ontbijt het bezoek aan Machu Picchu waar u een twee uur durende rondleiding krijgt van onze gids over het uitgestrekte terrein. Vervolgens heeft ook nog tijd om zelf wat rond te lopen en te genieten van deze historische plek. Daarna daalt u weer af naar Aguas Calientes. U gaat naar het station van Ollantaytambo en neemt hier de trein naar Ollantaytambo. Ten slotte stapt u over van de trein op een busje, dat u naar Cuzco terugbrengt.

Dag 16: Cuzco

Dag om vrij te besteden in Cuzco.

Dag 17: Cuzco: Excursie Moray en Maras

Vandaag begint met een excursie naar de archeologische site van Moray.  De weg door de Heilige Vallei voert naar een hoog plateau waart zich een soort proeftuin van de Inca’s bevindt. Omdat de Inca’s gebruik maakten van trechtervormige terrasbouw konden zij de invloed van temperatuur en hoogte op verschillende gewassen onderzoeken. Hierna reist u door naar de zoutpannen van Maras, waar zout water uit de bergen komt. Doordat het zoute water wordt opgevangen in honderden reservoirs, waar het water kan verdampen, kan het zout vervolgens worden geoogst door de lokale bevolking.

Dag 18: Cuzco – Trujillo

Vandaag een dag om gedeeltelijk vrij te besteden. U wordt naar het vliegveld van Cuzco gebracht en neemt hier de vlucht, via Lima, naar Trujillo. Na aankomst in Trujillo wordt u bij het vliegveld opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 19: El Brujo

Op het programma van vandaag staat een bezoek aan het archeologische complex El Brujo gepland, een monument van de Moche cultuur. Het El Brujo-complex ligt ten noorden van Trujillo en bestaat uit drie grote zogenaamde ‘Huacas’. De Huaca Prieta dateert uit de pre-ceramische tijden en de Huaca Cortada en Huaca Cao Viejo (de grootste) zijn getrapte, afgekapte piramides. De archeologie onthult zeven bouwfases die verspreid zijn over de vroege en middelste fase van het Moche-tijdperk. Op het terrein van El Brujo staat ook een museum waar de mummie van één van de grote leiders, de ‘Lady of Cao’, en haar bezittingen kunnen worden bewonderd.

Dag 20: Piramide van de Maan & Chan Chan

De reis van vandaag gaat naar de ‘Valle de Moche’, ten zuiden van Trujillo. In deze vallei bevinden zich o.a. de prachtige tempels van de Zon en de Maan die volledig uit Adobe zijn opgebouwd. Iedere piramide bestaat eigenlijk uit meerdere tempels die op elkaar zijn gebouwd omdat iedere nieuwe heerser zijn eigen tempel boven op de oude bouwde. De Huaca del Sol (Tempel van de Zon) is echter niet voor het publiek toegankelijk maar u bezoekt wel de Tempel van de Maan (Huaca de Luna). Wat opvalt zijn de kleurrijke muurschilderingen. Hierna bezoekt u Huanchaco, een lieflijk vissersdorpje en badplaats nabij Chan Chan. Vanaf hier bent u snel bij de beroemde opgraving van “Chan Chan”, ongeveer 4 Km buiten Trujillo. Chan Chan was de hoofdstad van het rijk van de Chimú.

Dag 21: Trujillo – Chiclayo

In de ochtend bent u vrij om Trujillo te ontdekken. In de loop van de middag wordt u naar het busstation gebracht om de bus naar Chiclayo te nemen. In Chiclayo wordt u naar uw hotel gebracht

Dag 22: Huaca Rajada & ‘Museo de Tumbas Reales de Sipan’

Op het afgesproken uur vertrekt u naar de Huaca Rajada. Een archeologische opgraving uit het Moche tijdperk. Hier heeft men het graf van de heer van Sipan ontdekt. Aansluitend bezoekt u het wereldberoemde ‘Museo Tumbas Reales de Sipán’, waar u opgegraven topstukken uit de Huaca Rajada kunt bewonderen. Tot slot brengt u nog een bezoek aan museum Brüning. In de loop van de avond vliegt u terug naar Lima. U wordt bij het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 23: Lima

Ontbijt in het hotel. Vandaag een dag om vrij te besteden tot aan het moment dat u, op het afgesproken uur, naar de luchthaven van Lima wordt gebracht om de terugvlucht naar huis te nemen.

Rondreis Peru | 23 daagse rondreis

RONDREIS PERU 6 | VEELZIJDIG PERU | INDIVIDUELE RONDREIS PERU

 • Houd er rekening mee dat er in februari onderhoudswerkzaamheden zijn aan de Inca Trail en dat de trekking in die maand dus niet gelopen kan worden. Ook kan onverwachts een deel van de route zijn gesloten vanwege weersomstandigheden of andere omstandigheden. Dit valt onder overmacht. Immers, wij hebben geen invloed op onverwachte omstandigheden die het lopen van de Inca Trail kunnen bemoeilijken.
 • Wanneer wij voor u de 2-daagse Inca Trail boeken hebben wij een kopie (scan) van een geldig paspoort nodig. Als u de Inca Trail loopt moet u uw originele paspoort kunnen laten zien, dus GEEN kopie. Kortom neem uw paspoort mee tijdens de Inca Trail.
 • Indien u de Inca Trail NIET wilt lopen dan kunt u ervoor kiezen Machu Picchu per trein te bezoeken. In dat geval reist u vanuit Cuzco naar Machu Picchu en terug. Vraag ons naar de mogelijkheden.
 • Deze individuele rondreis Veelzijdig Peru is eventueel uit te breiden met een bezoek aan het eiland Amantani. Inclusief overnachting bij de plaatselijke bevolking. Als u dat wenst kunnen wij de rondreis hierop aanpassen.
 • Het is ook mogelijk om in de Colca Canyon een trekking te doen. Deze trekking duurt 3 dagen en tijdens deze trekking daalt u af naar de bodem van de kloof. Voor deze trekking is wel een goede conditie vereist. Meer informatie kunt u bij ons opvragen.

RONDREIS PERU 6 | VEELZIJDIG PERU | INDIVIDUELE RONDREIS PERU

De veelgestelde vragen over de Inca Trail staan op de betreffende pagina: Inca Trail

Wat doe ik met al mijn bagage als ik een trekking doe?

U hoeft uw bagage niet overal mee naartoe te slepen want u kunt het deel van uw bagage dat u niet nodig heeft i.h.a. achterlaten in uw hotel. U komt hier immers in de meeste gevallen ook weer terug ná de trekking. Als dat niet mogelijk is kunt u meestal uw bagage laten opslaan bij de organisatie van de trekking.

Ik wil niet de Inca Trail lopen maar wel Machu Picchu bezoeken. Kan dat?

Ja, dit is geen probleem. In dat geval vervangen we de Inca Trail voor een bezoek per trein aan Machu Picchu.

Kan ik aan het eind nog een paar dagen naar het strand?

Wij hebben 2 mogelijkheden hiervoor. Aan het eind van deze individuele rondreis Peru bevindt u zich in Chiclayo. U kunt niet alleen doorreizen naar de bruisende badplaats Mancora maar ook naar het rustiger gelegen Los Organos. In het bijzonder voor de mensen die rust zoeken hebben we strandhuisjes in Los Organos. Zie bouwsteen 12

BINNENLANDSE VLUCHTEN PERU

Wij verkopen ook tickets voor binnenlandse vluchten in Peru. Avianca, LATAM, Star Peru en meer. Boek uw binnenlandse vluchten voordelig bij ToPeru.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2021

Powered by Nederlink