googlefb33916f00e95bd8

Wat moet u weten wanneer u Machu Picchu gaat bezoeken?

Machu Picchu is misschien wel een van bekendste bezienswaardigheid van Peru. Het is ook de bekendste Inca stad. Doordat Machu Picchu nooit door de Spanjaarden ontdekt is, is goed bewaard gebleven en is er nog veel terug te vinden van de oude Incabeschaving. Deze stad betekent letterlijk, in het Quechua, ‘Oudeman Hoogte’.

De stad Machu Picchu ligt verborgen tussen steile bergen die op een hoogte van 2.400 meter liggen. Het is omgeven door weelderige, groene, beboste heuvels en besneeuwde bergtoppen. Machu Picchu was misschien wel de meest opmerkelijke stedelijke creatie van het Inca-rijk. Het omvat talrijke, goed gebouwde terrassen voor de landbouw, een veelheid van kleine stenen huizen, en een aantal ceremoniële tempels. Machu Picchu ligt ingesloten tussen twee steile pieken: de Machu Picchu en de Huayna Picchu. De Huayna Picchu is vanuit Machu Picchu te beklimmen. Beneden door het dal stroomt de woest kolkende Urubamba rivier.

Machu Picchu bezoeken

Bereikbaarheid

Machu Picchu bezoeken kan door middel van trein en bus. Deze stad is echter niet volledig per auto of bus te bereiken. Allereerst moet u vanaf Ollantaytambo de trein nemen. Deze trein vertrekt uit Cuzco en gaat via een aantal tussenstations door naar Aguas Calientes. Vanaf Aguas Calientes kunt u de bus nemen die regelmatig naar de ingang van het archeologische complex voert.

Over ons

Wij bij ToPeru zijn een klein maar gespecialiseerd reisbureau in rondreizen in Peru. Bij ons kunt u terecht voor zowel informatie  als een persoonlijk advies. Een reis naar Peru is immers voor de meeste reizigers een weloverwogen keuze en dan wilt u ook goed geïnformeerd worden. Service staat bij ons dan ook hoog in het vaandel, vandaar dat wij u niet zomaar zien als een ‘nummer’. Klanten krijgen bij ons dan ook de persoonlijke aandacht die zij verdienen.

 

Indien u meer informatie wilt hebben hierover of de andere rondreizen, schroom niet om contact op te nemen. Dit kan telefonisch of via het contactformulier.

 

Neem contact op

ToPeru.nl is onderdeel van PeruHolandaTours - © 2018

Powered by RealGen