DE NATUUR VAN PERU

Hartelijk welkom bij het deel van onze website over Peru. Op deze pagina vindt u meer informatie over de overweldigende natuur van Peru. Het is een land met een enorme diversiteit aan planten en dieren. Het land kent een aantal prachtige Nationale Parken die deze biodiversiteit proberen te beschermen, waaronder het Nationale Park van Manú in de regio Madre de Dios dat het grootste natuurreservaat van Peru is.

Peru natuur

Peru staat bekend als één van de landen met de grootste ecologische diversiteit op aarde. Er worden 11 ecologische regio’s onderscheiden. Van de 117 ecologische gebieden wereldwijd liggen er 84 in Peru. Hier bevinden zich ecosystemen die wereldwijd erkend worden om hun grote diversiteit, zoals de koele Humboldtstroom voor de kust, de droge bossen aan de noordkust, het hoogland van de Andes, en het tropisch regenwoud. Laatstgenoemde kan verdeeld worden in de neder-Amazone en de hoge jungle. Hier is de diversiteit aan soorten het grootst. Deze grote diversiteit aan ecosystemen heeft er ook voor gezorgd dat er in Peru talrijke samenlevingen zijn ontstaan met hun eigen cultuur, verscheidenheid, technologieën en eetgewoontes.

Beschermde Natuurgebieden

Peru kent een aantal ontwikkelingsprogramma’s die gericht zijn op het behoud en de bescherming van de biologische diversiteit. Op dit moment telt Peru zo’n 62 natuurgebieden die ongeveer 14% van het land beslaan. Op deze manier draagt Peru haar steentje bij aan het behoud van flora, fauna en landschappen.Ravijn in Peru

Rivieren en Ravijnen

De pracht van Peru’s rivieren bevindt zich in de ravijnen die zijn ontstaan door het water dat deze ravijnen door de eeuwen heen heeft uitgeslepen. Aan de oevers van deze rivieren is een grote variëteit aan flora en fauna te vinden maar ook de rivieren zelf zijn rijk aan leven. Dit alles maakt deze rivieren ideaal om te zwemmen, te relaxen en voor avontuurlijke sporten zoals raften. Raften kunt u uitstekend doen in de buurt van Arequipa of Cuzco

Meren en Baaien

De geografie van Peru wordt weerspiegeld in zijn duizenden meren en baaitjes die, afhankelijk van de omgeving, allen hun eigen unieke eigenschappen hebben.

Watervallen

watervalVan de Andes tot aan het meer of de zee waar de Peruaanse rivieren uitkomen, valt het water langs steile kliffen en bergwanden in de vorm van spectaculaire watervallen. Sommige watervallen liggen vlak bij de weg terwijl je voor anderen uren moet lopen door dicht begroeide bossen. Eén van de bekendste watervallen zijn die van Gocta bij Chachapoyas. Als u dit gebied bezoekt kunt u een wandeling maken die naar de watervallen voert.

Flora en Fauna

Peru’s verbazingwekkende variatie in klimaat en eco-systemen zet het land op de lijst van ’s werelds top acht landen met betrekking tot bio-diversiteit. Men vindt hier 84 van de 104 levensgebieden die er op onze planeet voorkomen. Het land is het leefgebied voor meer dan 400 soorten zoogdieren, 300 soorten reptielen, 1700 soorten vogels en meer dan 50.000 plantensoorten.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink