Een rondreis in Peru maken?

Wilt u een rondreis in Peru maken? Wij van ToPeru geven u graag wat praktische informatie. Allereerst een stukje van de geschiedenis van dit prachtige land en welke talen er gesproken worden, vervolgens wat de beste tijd om te reizen is en tenslotte de benodigde vaccinaties.

Tot de komst van de Spaanse veroveraars was Peru het hart van het rijk van de Inca’s. Toen er tijd was Cuzco de hoofdstad. Tussen de verovering in 1572 en de onafhankelijkheid in 1821 werd dit land door Spanje bestuurd. Vanaf die tijd werd Peru afwisselend door militaire en burgerregeringen bestuurd. Ook wisselden dictators en democratische regeringen elkaar af. Tussen 1836 en 1839 vormde Peru een confederatie met Bolivia. Van 1864 tot 1866 heeft Peru oorlog gevoerd met Spanje over de Peruaanse guano-eilanden (de Ballestaseilanden). Deze oorlog werd uiteindelijk gewonnen dankzij de hulp van Ecuador, Bolivia en Chili.

 

De twee meest gesproken talen in Peru zijn Spaans en Quechua. Het Quechua en het Aymara worden vooral gesproken in de Andes, waar veel indianen wonen.

Peru Rondreis

Reisdocumenten

Voor een Peru rondreis dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat tot 6 maanden na vertrek uit Peru geldig moet zijn. Als Nederlander is het niet nodig om een visum te hebben. Bij aankomst in Peru wordt een (gratis) toeristenvisum verstrekt dat 90 dagen geldig is. Dit toeristenvisum kan tot drie keer verlengt worden, dit steeds met 30 dagen. Hierdoor is een maximale verblijf van zes maanden mogelijk.

Beste tijd om te reizen

De seizoenen in Peru zijn tegengesteld van die in Nederland. Dit houdt in dat wanneer het in Nederland winter is, het zomer is in Peru. Er zijn in Peru twee belangrijke seizoenen te onderscheiden: Het natte en het droge seizoen. Deze seizoenen verschillen per regio. Het natte seizoen valt van december t/m april en het droge seizoen van mei t/m september.

Benodigde vaccinaties

Vaccinatie tegen gele koorts wordt sterk aanbevolen en is soms verplicht. Overige aanbevolen vaccinaties zijn DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus (bij een verblijf langer dan 3 maanden) en malaria (profylaxe, sommige gebieden).

 

Neem contact op

ToPeru.nl is onderdeel van PeruHolandaTours - © 2020

Powered by Nederlink