Salkantay trek

Van de vele trekkings die je in Peru kunt doen zijn de treks in de buurt van Cuzco en Machu Picchu de meest bekende. De Salkantay Trek is een trekking die leidt door bewoond gebied zodat u zowel kunt genieten van de prachtige natuur als de lokale bevolging, hun gewoontes en hun gebruiken.

De Salkantay Trek naar Machu Picchu (5 dagen)

Hoogte: 1.950 – 4.600m
Hoogseizoen: april-november
Duur: 5 dagen / 4 nachten
Moeilijkheidsgraad: Matig / Uitdagend
Let op: Gesloten in februari

Inleiding Salkantay Trek

De naam Salkantay trek is afgeleid van de berg Salkantay. De Salkantay (6.264m) was voor de Inca’s een zeer belangrijke berg en maakt deel uit van de bergketen van Vilcabamba. Het daglicht in dit gebied is bijzonder mooi en zorgt voor een prachtig uitzicht op het gevarieerde landschap en de tropische bossen. Tijdens de Salkantay Trek maakt u kennis met lokale boeren en leert u meer over hun leven in de Andes, hun gewoontes en tradities. Deze trekking is een perfecte combinatie van cultuur en natuur. De tocht eindigt in Machu Picchu. De Salkantay trek duurt 5 dagen maar er is ook een 4-daagse variant waarbij het parcours iets anders is. Tijdens de Salkantay trekking kunt u een deel van uw bagage laten dragen door een lastdier (max. 7kg).

Programma van dag tot dag

1e dag: U wordt met een busje opgehaald in uw hotel in Cuzco. U gaat eerst naar het dorpje Marcoccasa op 3.400m. Hier ontmoet u de ruiters en de rest van de groep. Bovendien begint hier ook de trekking die start met een wandeling door een prachtige vallei die omgeven is met door met sneeuw bedekte bergen. Ten slotte komt u aan op de camping bij Salkantay pampa op 3.900m hoogte.

2e dag: Vandaag is een zeer uitdagende dag. U beklimt namelijk de Salkantay Pas op 4.600m hoogte. Na de zeer pittige beklimming wordt u beloond met een schitterend uitzicht op de besneeuwde hellingen van de Salkantay. Vervolgens daalt u weer af en bereikt de dichte vegetatie van het tropische bos waar ook de camping ligt.

Hoogste punt Salkantay Trek3e dag: Vandaag kunt u onderweg genieten van de vele soorten orchideeën, bromelia’s en vele andere planten. U komt langs diverse koffie-, cacao- en fruit- plantages. U krijgt ook een inkijkje in hoe lokale families deze plantages beheren. In Lucmabamba ziet u hoe ze hun gewassen oogsten en….. u leert meer over koffie!

4e dag: Vroeg in de morgen brengt u een bezoek aan de archeologische site Lucmabamba. Hier heeft u, als het weer een beetje meezit, een prachtig uitzicht op Machu Picchu. Vervolgens daalt u verder af naar Aguas Calientes, het dorpje onder Machu Picchu. Hier brengt u ook de nacht door. De laatste dag bezoekt u het imposante Machu Picchu.

5e dag: De laatste dag van de Salkantay Trek staat helemaal in het teken van het bezoek aan Machu Picchu. U bezoekt in alle vroegte het complex onder de deskundige leiding van een gids. U krijgt een rondleiding over het uitgestrekte terrein. De trein brengt u terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u met een busje verder naar Cuzco vervoerd.

PS: Er bestaat, zoals hierboven al vermeld,  ook een 4-daagse variant op Salkantay Trek. Hierbij loopt u een iets andere route.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink