INCA TRAIL

De Inca Trail is de populairste trekking in Peru. De klassieke Inca Trail is een tocht van 4 dagen en 3 nachten, inclusief een bezoek aan Machu Picchu, die eindigt in Aguas Calientes. Maar er bestaat ook een korte versie van de klassieke Inca Trail die 2 dagen duurt. De Inca Trail is zeer populair en dient op tijd geboekt te worden. Naast de Inca Trail zijn er nog een aantal alternatieve trekkings die minder bekend zijn maar zeker zo spectaculair, zoals de Salkantay trek en de Lares trek

Inca Trail Peru

kolkende urubamba rivier bij machu PicchuReizigers willen vaak niet alleen Machu Picchu zien, maar ook de voettocht maken over de beroemde Inca Trail die de Inca’s in het verleden naar Machu Picchu voerde. Het is dan ook een spectaculaire en onvergetelijke ervaring. De totale afstand van de Inca Trail is ongeveer 43 kilometer. De 4-daagse trekking begint bij Kilometer 88. Hier word u ingecheckt en start de tocht met het oversteken van de Urubamba rivier. De eerste dag begint met een glooiend pad en is de opmaat voor dag 2.

De tweede dag is een stuk zwaarder dan de eerste dag en ook de zwaarste tijdens de Inca Trail. Deze dag voert de tocht naar het hoogste punt van de trekking op 4.200m, genaamd Dead Woman’s Pass. De naam geeft al aan dat het geen gemakkelijke klim is. Door de hoogte is het lastig voor de longen om voldoende zuurstof op te nemen. Enige kortademigheid is dan ook te verwachten. De derde dag wordt gekenmerkt door lange steile afdalingen en eindigt bij een kampeerplek op een paar uur lopen afstand van Machu Picchu.

Op de laatste dag vertrekken veel groepen vroeg in de morgen om op tijd bij Inti Punku te zijn om daar de zon boven Machu Picchu te zien opkomen. Vanaf Inti Punku is het een kwestie van afdalen naar de ruïnes van Machu Picchu. Hier aangekomen leidt een gids u rond op het uitgestrekte terrein.

Boeken Inca Trail

Inca Trail Peru. Wandelend door de dichte vegetatieAls u de Inca Trail wilt lopen moet u op tijd boeken. Per dag kunnen er 500 mensen de trekking doen, ongeveer 200 trekkers en 300 man personeel (dragers, gidsen, koks e.d). De inschrijving voor de Inca Trail gaat centraal en volgens het oeroude principe wie het eerst komt, het eerst maalt. Het is dan ook aan te bevelen om minimaal 4  maanden van te voren te reserveren, voor het hoogseizoen (mei-september) zelfs 5-6 maanden. Voor onze rondreizen Absoluut Peru  en Pittoresk Peru is het dus ook aan te bevelen ruim van te voren uw reis te boeken. Mocht u te laat zijn dan zijn er alternatieve trekkings zoals u later in dit overzicht kunt lezen. U kunt beslist niet op eigen gelegenheid de Inca Trail lopen, dit is niet toegestaan.  NB: De Inca Trail is in februari gesloten voor onderhoudswerkzaamheden en kan dan niet worden gelopen.

Beklimmen Huayna Picchu of Montaña Machu Picchu

Op de laatste dag van de Inca Trail komt u aan op Machu Picchu. Voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen bestaat dan nog de mogelijkheid om de Huayna Picchu óf de Montaña Picchu te beklimmen. Dit zijn 2 rond Machu Picchu gelegen bergtoppen die een prachtig uitzicht geven op Machu Picchu en de omgeving. De beklimming brengt wel extra kosten met zich mee. U kunt deze beklimmingen gewoon bij ons boeken. Vraag ons om meer informatie.

Tips voor de Inca Trail

Omdat de Inca Trail tot boven de 4.000 meter gaat is het aan te bevelen om minimaal 2 dagen in Cuzco te wennen aan de hoogte voordat u op pad gaat. Ook moet u een goede conditie hebben om zonder teveel ongemakken de tocht uit te lopen.
Slaapzakken en slaapmatjes hoeft u niet perse zelf mee te nemen want deze zijn ook ter plaatse te huren (wij boeken altijd inclusief, tenzij u anders aangeeft). ’s Nachts kan het behoorlijk koud worden dus een warme slaapzak is absoluut geen overbodige luxe. De dragers zorgen voor het dragen van de tenten en de kook- benodigdheden e.d. Ook wordt er tijdens de tocht gezorgd voor ontbijt, lunch en avondeten. Tijdens de trekking  zorgt de organisatie van de trekking voor (gekookt) water om uw bidon te vullen. Zelf hoeft u alleen een rugzak met persoonlijke spullen mee te dragen (en uw al dan niet gehuurde slaapzak en matje).

Neem ook voldoende warme en lichte kleding mee. Liefst kleding die je als laagjes kunt aantrekken omdat het overdag in de zon zeer heet kan zijn maar als de zon niet schijnt fris en ’s nachts koud. Gebruik goede bergschoenen met bijpassende sokken (eventueel goede wandelschoenen maar in ieder geval waterdicht).


Een tentenkamp tijdens de Camino Inca waar kan worden overnacht

Het weer onderweg

Omdat het ook flink kan regenen is een (dunne plastic) poncho aan te bevelen. Deze kunt u voor weinig geld op veel plaatsen (o.a. Cuzco) aanschaffen. Hoewel poncho’s bij regen soms ook over de rugzak worden gedragen is het zaak om slaapmatje en slaapzak, als deze buiten aan de rugzak zijn bevestigd, te beschermen tegen de regen met een plastic zak of waterdichte hoes. Ook is het aan te raden een waterdichte hoes voor de rugzak zelf mee te nemen. Een waterdichte tas voor uw camera is een must. Een lamp in de vorm van een hoofdlamp is praktisch in vergelijking met een gewone lantaarn omdat je dan je handen vrij hebt. Op de kampeerplaatsen is weinig of geen licht dus zonder goede verlichting zie je letterlijk geen hand voor ogen. Ook op de laatste dag van de Inca Trail is een hoofdlamp aan te bevelen omdat u dan zeer vroeg op pad gaat en het nog donker is. Neem ook sunblock en anti-muggen lotion mee en een pet/hoed tegen de zon. Liefst iets dat ook de nek goed tegen de zon beschermt want de zon kan meedogenloos fel zijn op deze hoogte. Loopstokken zijn volgens de kenners zeker een aanrader tijdens de Inca Trail. Deze kunt u ook via ons huren.  Als u zelf liever niet teveel bagage wilt dragen tijdens de Inca Trail bestaat de mogelijkheid om een drager te huren. Deze mag maximaal 12 kg van uw persoonlijke bagage voor u dragen (Geef ons dit van te voren door als u hier gebruik van wilt maken).

 

Waar moet je aan denken als je de Inca Trail loopt?

 • Een tunnel dwars door de bergwand tijdens de Camino IncaPaspoort (verplicht, geen kopie)
 • Eventueel studentenkaart (origineel, als u er één heeft en het ons meldt bij inschrijving voor de trail kunt u ook nog korting krijgen))
 • Camera (inclusief waterdichte hoes tegen de regen)
 • Rugzak (let erop dat deze de hele dag meegedragen wordt dus neem niet teveel mee)
 • Slaapzak/Slaapmatje (via ons te huur)
 • Wandelstokken (optioneel, via ons te huur)
 • Bergschoenen
 • Pet/hoed tegen de zon
 • Lange/korte comfortabele broek(en) van licht materiaal dat snel droogt
 • T-shirts, shirts met lange mouwen
 • Poncho
 • Verbanddoosje
 • Stijle afdaling tijdens de Camino IncaToiletspullen
 • Warme kleding, liefst van licht materiaal dat in laagjes is te dragen zodat u uw kleding makkelijk aan de weersomstandigheden kan aanpassen
 • Hoofdlamp (aanrader), of eventueel gewone zaklamp, met extra batterijen
 • Spanbanden voor de bevestiging van slaapzak/matje aan de rugzak
 • Sunblock, zonnebrand crème
 • Zonnebril
 • Anti muggen lotion
 • Toiletpapier (!)
 • Gymschoenen/slippers voor op de camping.
 • Geld/kleingeld (soles)
 • Eventueel snacks zoals energie repen of iets dergelijks.
 • Handdoek / Zwemkleding (warm waterbronnen Aguas Calientes)

Veelgestelde vragen:

Moet ik de Inca Trail ruim van te voren boeken?

Ja, het is zeker zaak om de Inca Trail ruim van te voren te boeken (klassieke 4-daagse Inca Trail). Per dag mogen er maximaal 500 personen starten en dat aantal is inclusief zo’n 200 man personeel. U wordt aangeraden minimaal 4-6 maanden van te voren al te boeken. Het hoogseizoen voor de Inca Trail loopt ongeveer van mei – half oktober. Voor deze periode raden wij aan minimaal een half jaar van te voren te boeken.

Moet ik mijn eigen tent meenemen voor overnachtingen tijdens de Inca Trail?

Nee, dat is niet nodig. Tijdens de Inca Trail worden de tenten door de organisatie geleverd. Ook het kookgerei, de tafels, krukjes etc worden door de organisatie geleverd. Op de Inca Trail gaan dragers mee om dit allemaal te vervoeren. Zelf draagt u een rugzak met uw persoonlijke spullen en uw slaapmatje en slaapzak.

Moet ik bij de Inca Trail zelf voor een slaapzak en/of slaapmatje zorgen?

Nee, dat mag maar hoeft niet. U kunt een slaapzak via ons huren. Het slaapmatje is gratis. Bij ons boekt u normaal gesproken de Inca Trail inclusief de huur van slaapzak/slaapmatje. Als u zelf voor deze spullen zorgt geeft dit dan tijdig aan ons door. Indien gewenst kunt u via ons ook loopstokken huren.

Ik wil ook de Huayna Picchu of de Montaña Machu Picchu beklimmen. Hoe kan ik dit regelen?

U kunt dit bij het boeken van de Inca Trail bij ons aangeven. Wij zullen dan deze extra beklimming meeboeken bij uw reservering. Overigens zijn deze beklimmingen ook te boeken in combinatie met de 2-daagse Inca Trail, de Salkantay trek of de Lares trek.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de Inca Trail. Er gaan toch dragers mee?

Ja, u moet normaal gesproken uw eigen bagage dragen. Er gaan wel dragers mee maar deze zijn in eerste instantie niet bedoeld voor het dragen van uw persoonlijke bagage. Echter, u kunt een drager(s) huren.  die (een deel van) uw persoonlijke bagage dragen gedurende de gehele trail. Een drager mag maximaal 12 Kg van uw bagage dragen. U kunt ook overwegen om bijvoorbeeld één drager met zijn tweeën te huren.

Ik vind de 4-daagse Inca Trail te zwaar, is er geen korter alternatief?

Ja, er is ook een 2-daagse Inca Trail. Op de eerste dag loopt u dan een deel van de oude Inca route en de volgende dag bezoekt u Machu Picchu. De 2-daagse Inca Trail hoeft meestal niet al maanden van te voren geboekt te worden omdat de populariteit minder is dan die van de 4-daagse Inca Trail.

Ik ben te laat met het boeken van de Inca Trail wat moet ik doen?

Hier is niet veel aan te doen. De Inca Trail kent een centrale inschrijving en dat betekent vol=vol. Echter er zijn een aantal alternatieve trekkings over oude Inca routes die minstens zo interessant zijn maar minder druk bezet. Voorbeelden hiervan zijn de Choquequirao- de Salkantay- en de Lares trek. De Choquequirao trek eindigt niet in Machu Picchu, de Lares- en Salkantay trek wel. Deze trekkings hebben i.h.a. voldoende plaats en zijn absoluut de moeite waard. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Alternatieven trekkings voor de Inca Trail

Inca Trail (4 dagen / 3 nachten)

De Inca Trail, met Machu Picchu als eindbestemming, is de bekendste en meest populaire trektocht onder toeristen. De tocht begint bij kilometer 88 en is ongeveer 43 kilometer lang. De laatste dag staat in het teken van het bezoek aan Machu Picchu.

Inca Trail (2 dagen / 1 nacht)

Dit is de korte versie van de 4 daagse Inca Trail, de trekking begint op kilometer 104 en voert naar de ruïnes van Wiñayhuayna en gaat verder richting Inti Punku (waar u bij mooi weer een spectaculair uitzicht over Machu Picchu heeft). Vervolgens gaat u naar Aguas Calientes waar zal worden overnacht. De volgende dag vroeg is het bezoek aan Machu Picchu en de rondleiding over het terrein.

Lares Trek (4 dagen / 3 nachten)

Dit is een prachtige trektocht, die een stuk minder toeristisch is dan de Inca Trail.
De Lares trek heeft op de vierde dag een bezoek aan Machu Picchu.

Salkantay (5 dagen / 4 nachten)

Prachtige trekking door o.a de Molepata vallei die een prima alternatief vormt voor de Inca Trail. Eindigt met een bezoek aan Machu Picchu. Deze trekking kan ook in een 4-daagse versie worden gedaan waarbij u een iets andere route volgt. De Salkantay trekking wordt i.h.a. als zwaarder dan de Inca Trail bestempeld. Mede omdat het hoogste punt op 4.600m ligt

Choquequirao (diverse lengtes)

Indrukwekkende trekking die er in diverse lengtes bestaat. Choquequirao is in structuur en architectuur te vergelijken met Machu Picchu. Choquequirao ligt op 3.085 m en bevindt zich in de uitlopers van de Salkantay bergketen in de regio Cusco. De Choquequirao trekking eindigt niet in Machu Picchu

Inka Jungle Trail

De Inka Jungle Trail is een uitstekende combinatie tussen wandelen en sporten zoals mountainbiken. Deze avontuurlijke tour, die 4 dagen duurt, leidt u van Cuzco helemaal naar Machu Picchu. Onderweg passeert u verschillende typische dorpjes en archeologische vindplaatsen van de Inca-bevolking. U start in een vallei op meer dan 4.000 meter boven zeeniveau met een afdaling op de mountainbike….

Voor uitgebreide informatie over de alternatieven voor de Inca Trail klikt u

Hier

Als u interesse heeft in één van deze trekkings neem dan gerust contact met ons op. Ook als losse bouwstenen kunnen wij ze voor u regelen.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink