Lares Trek

De Lares trek is één van de bekendste trekkings in Peru. De totale duur is 4 dagen. Tijdens de trekking loopt u door een gebied met lieflijke Peruaanse dorpjes en kunt u kennis maken met de lokale bevolking. Aan het einde van de derde dag slaapt u in een hotel in Aguas Calientes. De laatste dag bezoekt u, onder leiding van een gids, het wereld beroemde Machu Picchu

De Lares Trek (4 dagen)

Hoogte: 2.850 – 4.400 m
Hoogseizoen: Het hele jaar door
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Moeilijkheidsgraad: Normaal / Matig

Inleiding Lares Trek

De Lares trek biedt een combinatie van een prachtig landschap, traditionele culturen, en Machu Picchu op de 4e en laatste dag. De tocht voert u door prachtige berglandschappen en over hoge bergpassen. U brengt twee nachten door in traditionele Peruaanse dorpjes. De vierde dag ziet u de schatten van Machu Picchu onder leiding van een gids.

Programma van dag tot dag

1e dag: U wordt, met een busje, opgehaald bij uw hotel in Cuzco. De eerste stop is in het dorpje Calca waar u kort de lokale markt bezoekt om de laatste boodschappen te doen. Daarna reist u door naar het dorpje Lares waar de eigenlijke trekking begint. Voordat de trekking start krijgt u hier eerst nog nog een lekkere lunch aangeboden. Daarna stijgt u op deze eerste dag langzaam naar het einddoel, namelijk de camping op een hoogte van 3.600m. Dit is alvast een goede training voor de dagen die volgen.

Lama doet zich tegoed aan het gras2e dag: Vandaag is de meest uitdagende dag van de  Lares trek omdat u over de pas van Sacsayllame op 4.400m hoogte zult klimmen. Deze 4 uur durende tocht gaat steil omhoog maar u wordt beloond met zicht op ruige bergen, de lappendeken van landerijen en adembenemende vergezichten.

3e dag: Na het ontbijt daalt u af door een prachtig natuurgebied. Het bestaat uit prachtige bossen en u kunt genieten van de enorme soortenrijkdom. U ziet een opvallende verandering van flora en fauna in het landschap, tijdens deze 3 uur durende wandeling. De tocht eindigt in de Heilige Vallei van de Inca’s. Na de lunch bezoekt u Ollantaytambo en gaat hier heerlijk dineren. Ten slotte stapt u op de trein naar Aguas Calientes waar u de nacht doorbrengt.

4e dag: De laatste dag staat helemaal in het teken van het bezoek aan Machu Picchu. U bezoekt in alle vroegte het complex onder de deskundige leiding van een gids maar er is daarna nog genoeg tijd om zelf rond te kijken op het terrein. De trein brengt u terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u met een busje verder naar Cuzco vervoerd.

De Lares trek wordt in het algemeen als iets minder zwaar ervaren als de Salkantay Trek. Dit heeft o.a. te maken met de hoogte.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink