Een Peru rondreis naar wens

Maakt u plannen voor een rondreis Peru? ToPeru helpt u graag om de keuze te maken die bij u past. Dit leggen we hieronder verder uit.

Omdat Peru een land is met vele gezichten zijn er ook vele mogelijkheden. Het meest bezochte deel van het land is het gebied ten zuiden van Lima. Hier vindt u dan ook de meest bekende overblijfselen van het Inca rijk. Met name de stad Cuzco en de opgraving van Machu Picchu zijn bij de meeste mensen wel bekend. Dit doet echter geen recht aan de diversiteit van Peru. Immers, naast deze 2 bekende hoogtepunten is er nog veel meer te zien.

Cultuur

Op cultureel gebied heeft Peru heel veel te bieden. Want niet alleen zijn er veel overblijfselen van de eerder genoemde Inca’s te vinden maar ook van de vele voorloper culturen zoals de Nazca cultuur, de Paracas cultuur, de Chimú cultuur, de Moche cultuur, de Chachapoyas cultuur en meer. De vele musea in het land geven een mooi beeld van wat er allemaal gevonden is.

Sportief & Avontuur

Op sportief en avontuurlijk gebied kun je je hart ophalen in Peru. Surfen aan de noordkust, raften, mountainbiken in de bergen en natuurlijk de vele trekkings die het land kent. De bekendste trekking is de Inca Trail maar daarnaast zijn ook bijvoorbeeld de Lares trek en de Salkantay trek populair. Maar niet alleen in het gebied rondom Cuzco kun je trekkings doen. Ook Huaraz is een gebied waar je vele (meerdaagse) hikes kunt doen, zoals de bekende 4-daagse Santa Cruz trekking.

Natuur

Op het gebied van natuurgebieden heeft Peru een schat aan mogelijkheden. Zo is er een enorm gebied aan tropisch regenwoud dat gedeeltelijk open staat voor toeristen. Bekende voorbeelden zijn het Tambopata reservaat en het Nationale Park van Manu die beiden gelegen zijn in de regio ‘Madre de Dios’. Maar ook Iquitos in het noordoosten heeft regenwoud dat je kan bezoeken. Je hoeft echter niet speciaal naar het regenwoud te gaan om van de natuur te genieten. Slechts een greep uit de vele gebieden die een bezoek waard zijn: Ballestas eilanden, Colca Canyon, Huaraz en omgeving, Heilige Vallei, noordkust en nog veel meer.

Dus bij het samenstellen van uw Peru rondreis kunt u accenten leggen op de bovengenoemde onderdelen die u het meest aanspreken. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een passende rondreis.

Peru Rondreis

Hoe stel ik mijn rondreis samen?

De meeste mensen die bij ons een rondreis boeken gebruiken één van de hierna genoemde manieren om een hun rondreis samen te stellen.

Uitgaan van een bestaande rondreis

U kiest een rondreis van onze website en vertelt ons wat u er aan zou willen veranderen.

Zelf samenstellen

U kiest bouwstenen van onze website en wij maken van de door u gekozen bouwstenen een voorstel voor een rondreis. U kunt de gewenste bouwstene aankruisen op ons offerte-formulier.

Maatwerk

U schrijft ons een email met uw ideeën en wij doen u een passend voorstel. Uiteraard is ons eerste voorstel een draft voorstel en heeft u nog genoeg gelegenheid om de rondreis bij te schaven tot deze helemaal naar uw zin is.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink