10 DAAGSE RONDREIS PERU | HART VAN PERU

Een enerverende 10 daagse rondreis Peru met als hoogtepunt een bezoek aan de oude Inca stad Cuzco en het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staande Machu Picchu. U brengt ook een bezoek aan de diepste kloof ter wereld, de Colca Canyon, waar u de majestueuze vlucht van de condor kunt zien. Een bezoek aan de 'witte stad' Arequipa met de vulkaan Misti en een bezoek aan het beroemde klooster van Santa Catalina maken deze rondreis compleet.

10 daagse Rondreis peru

Rondreis-2 | Hart van Peru | 10 daagse rondreis Peru

10 DAAGSE RONDREIS PERU | HART VAN PERU

Prijs per persoon: € 1.357

Inbegrepen

 • 8 Overnachtingen in hotels.
 • 1 Vliegticket Lima – Arequipa.
 • 1 Vliegticket Cuzco – Lima.
 • 1 Busticket Arequipa – Cuzco (nachtbus).
 • Alle vervoer tijdens de Tours.
 • Het eten overeenkomstig de programma beschrijving.
 • Toegangsbewijzen van de bezienswaardigheden uit het programma.
 • Stadstoer Lima & Arequipa.
 • Excursie naar de Colca Canyon en het Cruz del Condor.
 • Stadstoer Cuzco met aansluitend bezoek aan archeologische vindplaatsen in de omgeving.
 • Excursie naar de Heilige Vallei van de Inca’s, inclusief lunch.
 • Excursie naar Machu Picchu met de trein.
 • Lokale luchthavenbelasting.
 • Ondersteuning van onze vertegenwoordigers op iedere bestemming.

Niet inbegrepen

 • Vliegticket naar Lima, Peru.
 • Overgewicht bagage.

Data Reizen

 • Voor de rondreis ‘Hart van Peru’ kunt u iedere dag van de week vertrekken.

Voetnoot

 • Prijzen van onze rondreizen zijn ‘vanaf’ prijzen. Als u bij ons een offerte aanvraagt kunnen wij u een exacte prijsopgave doen.
 • De vermelde prijs is gebaseerd op een rondreis voor 2 personen.
 • Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Indien u een aanpassing wenst in deze rondreis neem dan contact met ons op via email: Stuur een email.
 • Dit geldt ook als u meer details over dit programma wilt hebben.

Rondreis Peru | 10 daagse rondreis Peru

10 DAAGSE RONDREIS PERU | HART VAN PERU

Dag 1: Aankomst in Lima

Ontvangst op het vliegveld van Lima door een medewerker van onze taxiservice ter plaatse en vervoer naar uw hotel in Lima.

Dag 2: Lima – Arequipa

Vandaag staat de ochtend in het teken van een stadstoer waarbij een gids u meeneemt op een tocht langs de mooiste en meest interessante attracties van Lima. U wordt in de loop van de middag naar het vliegveld van Lima gebracht om hier de vlucht naar Arequipa te nemen. Na aankomst in Arequipa wordt u van het vliegveld opgehaald en vervolgens naar uw hotel gebracht.

Dag 3: Arequipa

De ochtend is vrij te besteden. In de middag gaat u met een gids de ‘witte stad’ verkennen met hoogtepunten als ‘La Plaza de Armas’, de Kathedraal, ‘La Iglesia de la Compañía’, de mummie ‘Juanita’ (La bella niña del Volcán Ampato, recent onder het ijs ontdekt) en het verstilde klooster van ‘Santa Catalína’. Een gids van het klooster zal u laten zien hoe de nonnen hier vroeger in volledige afzondering leefde. U wordt, ten slotte, teruggebracht naar uw hotel.

Dag 4: Arequipa – Colca Canyon

Vandaag vertrekt u met een bus naar het gebied ten noorden van Arequipa. Hier ligt de Colca Canyon die niet alleen wordt beschouwd als de diepste kloof ter wereld maar bovendien een schitterend uitzicht biedt op de terrasbouw van de Inca’s. Onderweg naar eerder genoemde kloof rijdt u door het Nationale Reservaat ‘Salinas y Aguada Blancas’ waar u onder andere vicuña’s, lama’s en alpaca’s in het wild kunt zien. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om te genieten van de schitterende natuur zoals op het hoogste punt tijdens deze busrit op ±4.800 meter.

Nadat de bus is afgedaald naar het dorpje Chivay krijgt u tot slot een lunch aangeboden. Daarna kunt u, op eigen gelegenheid, een bezoek brengen aan de thermale baden in Chivay (La Calera), die naar zeggen een geneeskrachtige werking hebben. Het hete water heeft een temperatuur van 80ºC maar wordt met koud water vermengd tot een aangename 35ºC. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 5: Arequipa – Colca Canyon

De Colca Canyon is niet alleen bekend om haar schitterende natuur maar ook om de hier voorkomende condor. Deze indrukwekkende vogel, die tot de gierachtigen behoort, heeft vleugels met een spanwijdte van zo’n 3 meter en behoort daarmee tot één van de grootste vliegende vogels ter wereld. U brengt een bezoek aan het uitzichtpunt ‘Cruz del Condor’ dat bovendien een uitstekende locatie is om deze vogels te spotten. U heeft hier ongeveer een uur de tijd om de vogels uit de Canyon op de thermiek omhoog te zien cirkelen. Op de terugweg naar Chivay wordt nog een aantal keren gestopt bij uitzichtpunten met een mooi uitzicht over de canyon. Als afsluiting van de ochtend krijgt u een lunch aangeboden om vervolgens door te reizen naar Arequipa. In de loop van de avond neemt u de comfortabele nachtbus naar Cuzco (alternatief is een vlucht naar Cuzco op dag 6).

Dag 6: Cuzco

‘s Ochtends vroeg komt u met de nachtbus in Cuzco aan. Ontvangst op het busstation en vervoer naar uw hotel. De rest van de ochtend is om wat te acclimatiseren (i.v.m. de hoogte) en daarom ter vrije besteding. In de middag is er een stadstoer onder leiding van een gids naar de meest interessante plekken van de stad zoals de ‘Plaza de Armas’, de ‘Templo del Koricancha’ (tempel van de zon) en de Kathedraal. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan de dichtbij gelegen Inca opgraving Sacsayhuaman, de iets minder bekende opgraving van Tambomachay, het labyrint van Puca-Pucara, en het Amphi Theater van Quenko. Aan het einde van de dag wordt u ten slotte teruggebracht naar uw hotel.

Dag 7: Cuzco – Heilige Vallei van de Inca’s

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt de Heilige Vallei van de Inca’s (Valle Sagrado de los Inca’s). Deze vallei was niet alleen zeer vruchtbaar maar ook een strategische toegangsroute tot Machu Picchu en daarmee van groot belang voor de Inca’s. Vandaag gaat u onder leiding van een gids dit gebied verkennen. Een hoogtepunt van deze excursie is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac met haar opvallend grote terrassen en de nabij gelegen kleurrijke (kunstnijverheids-) markt. In Urubamba kunt u vervolgens genieten van een heerlijk lunchbuffet op een mooie locatie om daarna door te gaan naar het dorpje Ollantaytambo met onder andere een strategisch Inca fort, tempels en de de beroemde terrasbouw van de Inca’s. Overnachting in Ollantaytambo.

Dag 8: Ollantaytambo – Machu Picchu

In de ochtend reist u met de trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes (Machu Picchu). Deze unieke treinreis duurt ongeveer 1½ uur en tijdens deze comfortabele treinreis kunt u genieten van het weidse uitzicht en het spectaculaire landschap waar de trein doorheen slingert. Na aankomst in Aguas Calientes neemt u de bus die zigzaggend zijn weg naar de entree tot Machu Picchu aflegt. Onder leiding van een gids krijgt u een rondleiding over het uitgestrekte terrein van de beroemdste opgraving van Peru.

Op het terrein zijn o.a. de Tempel van de Zon, het Sterrenkundig observatorium Intiwanata, de Tempel van Pachamama, het centrale plein en diverse andere tempels te bewonderen. Wat u precies te zien krijgt hangt af van de gevolgde route. Er zijn tegenwoordig meerdere routes op het terrein uitgestippeld en de gids zal met u één van deze routes volgen. In de namiddag gaat u tenslotte terug naar Aguas Calientes en neemt daar de trein die u naar station Poroy (nabij Cuzco) brengt. U wordt bij het station opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Dag 9: Cuzco

Ontbijt in het hotel. Vandaag een dag om vrij te besteden.

Dag 10: Lima

Op de laatste dag brengt de taxi u van het hotel naar de luchthaven van Cuzco voor de vlucht naar Lima. Op het vliegveld van Lima wacht u op uw aansluitende vlucht naar huis.

Rondreis Peru | 10 daagse rondreis

10 DAAGSE RONDREIS PERU | HART VAN PERU

 • Indien u een extra overnachting wenst in de buurt van Machu Picchu (Aguas Calientes), laat het ons dan gerust weten. Wij kunnen de offerte daar op aanpassen
 • U kunt er ook voor kiezen om op dag 9 al terug te vliegen naar Lima zodat u op dag 10 nog een (gedeeltelijk) vrije dag in Lima kan doorbrengen.
 • Op dag 5 kunt u er voor kiezen in Arequipa te overnachten en dan de volgende dag het vliegtuig naar Cuzco te nemen. U volgt in Cuzco dan ’s middags weer het ‘normale’ programma.

10 DAAGSE RONDREIS PERU | HART VAN PERU

Is er een alternatief voor de 4-daagse Inca Trail?

Ja, naast de klassieke 4-daagse Inca Trail bestaat er ook een 2-daagse Inca Trail. U start dan bij KM104 en komt dan na een wandeltocht van zo’n 5 uur aan bij de hooggelegen “Poort van de Zon”. Van hieruit daalt u af naar Machu Picchu. U overnacht in Aguas Calientes en bezoekt de volgende dag Machu Picchu met een gids. U reist de dag daarna met de trein terug naar Ollantaytambo en gaat van hieruit, met een busje, door naar Cuzco. Vraag ons naar de mogelijkheden voor deze 2-daagse Inca Trail. Dit verlengt de rondreis met een dag.
U kunt ook Machu Picchu met de trein bezoeken zonder een trekking te doen.

BINNENLANDSE VLUCHTEN PERU

Wij verkopen ook tickets voor binnenlandse vluchten in Peru. LATAM, JETSTAR, SKY en meer. Boek uw binnenlandse vluchten voordelig bij ToPeru.

ToPeru is onderdeel van Ermita BV - © 2024

Powered by Nederlink